Offshore Industry

11400 funti mjesecno permanent je 221600 dolara godisnje.Ta svota je za SDPOa znanstvena fantastika jer SDPO u drillingu na najjace placenim firmama(jako dobro znam koje su to) ima oko 185 kila,a kamoli za 2nd mate DPOa. Interesira me platna lista i bez nje u nikakvu diskusiju ulazit necu jer znam da firme o kojima mnogi sanjaju(pretpostavljam love radi) nekolicina od nas je odbila.
Zamolio bi kolegu kolika je placa tamo onda za C/O?
Nadalje kad pricamo o Maersku nadam se da govorimo u Maersk drilling contractoru sto je krema ovog posla.Oni su uglavnom nekih 20% ispod industry maximuma. Sto bi znacilo da SDPO na Maersku trenutno ima nekih 140 kila godisnje u najboljoj verziji mada je placa sada kod njih sukladna iskustvu. Po potrebi bi mogao mozda cak doci i do nekakvih platnih lista.Usput Ania Corlett je obican agent za poljsko trziste(nesto kao Globtik za Shell kod nas),a nikakav glavni kadrovik i to za supply flotu a niti ne za drilling.

Colina pozdrav dugo te nije bilo ma nisam aplicira nemam potrebu.

skuzaj ali moram te ispravit ovi moji su dali brazilcima za dp pozicije 28%povecanje i jos im nije dovoljno opet bize a to znaci da je junior 16 000R$
senior 19 000R$ naravno svi imaju 13.placu i godisnji full placen jednom godinje preskacu smjenu ili dobijaju 300% za taj rad

s expat sdp ide ovako 13500$ je osnovica s 10% dp bonusa pa onda imaju 12 prikovrimenih jer uce portugalski pa imaju svaki put kad dodu na rig jedan dan extra pa imaju 10% bonus prvu 15% drugu i 20% trecu godinu pa daju 6% za stednju a firma daje 10% i imaju odbitak od 5% hipo tax na sve ali idu preko 200Tusd mamicu im njihovu i to za sidit i vrtit telefon(barem da je nekome dobro)

dug franki stoj dobro:uzdravlje

S obzirom da moraju napuniti platforme, ima li tko mo?žda kakav mail gdje bi mogao poslati CV? Tra?žio sam po njihovoj stranici ali ima sve osim mail-a...:udriglavom

Pozdrav svima,
ja sam clan foruma od pocetka 2008, no dugo nisam ovamo zalazio, pa sam i zaboravio koji mi je log-in, stoga sam se nanovo registrirao.
Radim u offshore i drillingu koju godinu. Nadovezao bih se na ove prijasnje postove (pocevsi od usera J. Stulic) gdje ljudi izbacuju ogromne cifre. Osobno, kada se o placama radi, znam koja je moja placa, a ne bih tako sigurno iznosio tudje. Neka se nitko ne uvrijedi, ali dosta nasih ljudi pretjeruje sa placama i ako nisam u nesto posve siguran, radje sutim.
Ono sto mene intereisra, tice se Brzila, je li istina da se uklanjanju limiti na expat posade?

Znaci i Oderbrecht je popustio. Cuo sam da uzimaju strance za novorgradnje u Aziji (brazilci ne zele ca od kuce), ali isto tako da zele nacionalizirati posade (sve brazilci) kada uniti dodju u Brazilu. Petoserv, vec duze vremena ima expate, imaju nesto unita na orderu, pa ce trebati expate. Galvao i Schahin se navodno drze svojih.

hahaha znam kakvi su, a znaju i oni sami......no to je takav mentalitet.
Oni ne zele expatov posao, nego expatovu placu, zbog takvog odnosa su im place otisle u nebo u zadnjih par godina....ali radna etika je ostala ista.

meni bi triba prevoditelj za ovu teme. Ni??ta ne razumin one skraćenice koje stavljate, samo ku?žim one plaće, a i od toga padam u nesvist , jer mi iz perspektive junior oficira na dugoj, to izgleda nestvarno, nemoguće. al očito je itekako moguće.
Evo sad jedno pitanje, ako bi ko sa offshorea bija spreman odgovorit. zanima me, koliko bi jednom prosječnom časniku, bez iskustva u offshoreu, tribalo da bar ne??to povata posal. pretpostavimo da se mo?že desit čudo pa da se neki od ovakvih ka ja ipak bez iskustva mo?že uvalit negdi.
fala

.... pretpostavimo da se mo?že desit čudo pa da se neki od ovakvih ka ja ipak bez iskustva mo?že uvalit negdi.
fala

Pozdrav Giallo,
prije svega, neke od postova sa placama primi sa odredjenom dozom rezerve :D ali da je bolje od duge, bolje je.
offshore obuhvaca cijeli niz poslova, no ako si nauticar ili makinist nista od pomorskog djela ove industrije ne bi ti trebao biti problem pohvatati.
Sto se tice uvaljivanja, to ti je kao prije 10 god. upasti na Royal CL (na primjer), faktor srece igra jako veliku ulogu.

@Shark
Je li Odebrecht dao povecanje????

Za sada nema nikakvih novosti.Norbe IX je 46 mil $ preko budjeta tako da mislim da ove godine nista od povisice,iako nikad ne reci nikad jer se ovdje nemilosrdno trosi...vec se pitam od kuda i tko to placa???
Placa na OOG-u je onolika za koliko se uspijes prodati...Znas vec kako to ide...Bas sam neki dan cuo da je ispalo sranje na Norbe VIII jer da Kapo ima vise od MC-a.

Inace nakon dva dana kasnjenja krenuli danas put Brazila.

meni bi triba prevoditelj za ovu teme. Ništa ne razumin one skraćenice koje stavljate, samo kužim one plaće, a i od toga padam u nesvist , jer mi iz perspektive junior oficira na dugoj, to izgleda nestvarno, nemoguće. al očito je itekako moguće.
Evo sad jedno pitanje, ako bi ko sa offshorea bija spreman odgovorit. zanima me, koliko bi jednom prosječnom časniku, bez iskustva u offshoreu, tribalo da bar nešto povata posal. pretpostavimo da se može desit čudo pa da se neki od ovakvih ka ja ipak bez iskustva može uvalit negdi.
fala

pitaj barbu Frenkia on ti je doktor za offshore a posebice na ono sta zavrsava
na drill , pa sad ajde malo internet i malo forum,zelja, volja i sve ces znat !!!!
a za upast na offshore obicno se pocinje na suplajeru pa ide stepenicu po stepenicu !! ovisi koliko si kompetentan i sposoban ,
al AHTS,PSV, DSV ,FPSO , Seismic ili drillship ili na busilicu (platformu) al nigdi nemozes
bez iskustva ili veze (posebice na ova zadnja 3) !! Uostalom tu ti ima puno ljudi koje to sve
imaju u malome prstu pa pitaj - dobit ces odgovor :uzdravlje

Last edited:
Znaci i Oderbrecht je popustio. Cuo sam da uzimaju strance za novorgradnje u Aziji (brazilci ne zele ca od kuce), ali isto tako da zele nacionalizirati posade (sve brazilci) kada uniti dodju u Brazilu. Petoserv, vec duze vremena ima expate, imaju nesto unita na orderu, pa ce trebati expate. Galvao i Schahin se navodno drze svojih.

Brazilci bas zele put Azije jer im je ovdje lagano hladjenje jaja uz 30 % vecu placu.
QGOG i Petroserv nude losije uvjete od brazilske konkurencije (barem je tako bilo u mom slucaju) dok Schahin koliko cujem trenutno najbolje placa ali je tesko upasti.

Ne radi se samo ovdje o nedostatku Brazilaca nego oni jednostavno najbolje znaju kakvi su oni sami i kakav im je odnos prema radu. ZNaci neka nacionaliziraju posade super. Za godinu dana imat ce svaki drill ship( a u planu ih je 20) na permanent downtimeu,a onda ce jedino moc preplatit posade da im dođu i blizu.
Odebrecht zenski dlakavi DPO sto je bila na Prideovom Carlos Walter semiju je mechanical/engineering superintedant(shark znas na koga mislim umra joj je otac prije pola godine morala je hitno iz Koreje letit doma nova funkcija na Odebrechta joj je nesto u ovom smislu ne mogu se sjetit bas tocno imena funkcije), ass. mech(ne bi mu dao cistit filtere od straha da sto ne zajebe) sto je bio s menom je maintenance supervisor. Na Schahinu je tip sto je bio DPO s menom sada OIM.

U biti njena funkcija je bila Project Engineer...ako se ne varam...ili Mechanical Lead...ma tako nesto...ha,ha,ha...

hahaha znam kakvi su, a znaju i oni sami......no to je takav mentalitet.
Oni ne zele expatov posao, nego expatovu placu, zbog takvog odnosa su im place otisle u nebo u zadnjih par godina....ali radna etika je ostala ista.

Ovo je tocno kako si napisao.Zbog toga kompanije tipa Transocean,Pride (Ensco) vise ne mogu pratiti market te masovno gube ljude.

Last edited:
@Shark
koliko cujem...Oderbrecht ima dosta dobru reputaciju medju Brazilcima (trenutno ga rangiraju kao Number 1 firmu) dosta ga hvale bas po tome sto nema gringosa, pa im je lakse napredovati i super placa....ali oni su inace lakovijerni i naivni po tim pitanjima. Sto se hladjenja jaja tice, ma hlade ih oni svuda, ali bi mjenjali firmu i za 3% vise love. Schahin, koliko ja znam za sada ima samo jedan drillship u operaciji, tesko je upasti, ali upadaju (navodno zatvoreno za expate).

hahaha......ovo postaje zanimljivo, stvarno sam se naslusao hvalospijeva o Schahinu i jos vise o Oberdrechtu. Sa takvom ubrzanom ekspanzijom nije im lako naci ljude, a jos kako to funkcionira tamo po principu "nije vazno sto znas nego koga znas" svasta se moze ocekivati.

@Shark
koliko cujem...Oderbrecht ima dosta dobru reputaciju medju Brazilcima (trenutno ga rangiraju kao Number 1 firmu) dosta ga hvale bas po tome sto nema gringosa, pa im je lakse napredovati i super placa....ali oni su inace lakovijerni i naivni po tim pitanjima. Sto se hladjenja jaja tice, ma hlade ih oni svuda, ali bi mjenjali firmu i za 3% vise love. Schahin, koliko ja znam za sada ima samo jedan drillship u operaciji, tesko je upasti, ali upadaju (navodno zatvoreno za expate).

Odebrecht je ponudio jako dobre place,kako brazilcima tako i expatima.
Zbog toga i ima takvu reputaciju medju brazilcima.Frankie zna bolje ali mislim da su medju top 5 (?) sto se tice placa trenutno u drillingu.
Mozda ne za sve rankove,ali neke pozicije definitivno.
Sto se tice Schahina, Chief Mate (Panama)sa mog zadnjeg riga je uletio,ali spika portugese perfektno.Koliko cujem vec je par mjeseci doma na placi i ceka poziv na jedan od novih unita koji se rade u Samsungu ili su na putu za Brazil.

Schahin ima drill ship u Angoli koji trenutno ima dosta problema i traze expatove i daju doslovce koliko ovi traze.Jos jedan od problema koji imaju je odnos na relaciji Brazilci-Angolci tako da je to jos jedna od čari ove balalajke.
O Oderbrechtu i gringosima ti moze bolje rec shark on je tamo,ali znam da je tamo Amer za subsea superintedanta koji je prije bio subsea trainee prije te pozicije,a cameronov BOP u zivotu vidio nije.Ne moram ni napominjat da Oderbrecht ima Cameronove BOPje hahahaha.

Na Odebrechtu ima nesto expata ali naravno manjina smo.
Jako puno ima ''friends of the friends'' pa cak i rodbinskih veza tako da ima tipova koji nemaju veze sa vezom, a na poziciji su Supervisora.
Subsea Supervisor (na drugim firmama Senior Subsea) kod mene je Poljak koji je prije bio Subsea Ass. i dosao je ovdje za Subsea i od nedavno je Supervisor.Sve mi se vise i vise cini da ovo ovdje postaje jedan veliki cirkus.

Last edited:
@Shark - ja sam u cudovatoj zemlji Brazilskoj dvi godine, prije toga sam odvalio 8 godina West Africe, ali ovo sta ima ovde je nevidjeno, u pravu si, ne 100%, vec 120%.

I daj sakrijte malo te cifre, nece vise ko imat navigat na ostalim granama trgovacke mornarice, sve ce doc ovamo:hihi

Odebrecht je ponudio jako dobre place,kako brazilcima tako i expatima.
Zbog toga i ima takvu reputaciju medju brazilcima.Frankie zna bolje ali mislim da su medju top 5 (?) sto se tice placa trenutno u drillingu.
Mozda ne za sve rankove,ali neke pozicije definitivno.
Sto se tice Schahina, Chief Mate (Panama)sa mog zadnjeg riga je uletio,ali spika portugese perfektno.Koliko cujem vec je par mjeseci doma na placi i ceka poziv na jedan od novih unita koji se rade u Samsungu ili su na putu za Brazil.

Ako idemo logikom, da firma raste (iako, vecina firmi koje rade dolje expandira) onda mora ponuditi dobru lovu, ali kada vec nude tako veliku lovu zasto imaju problem sastaviti "OK" ekipu? To sa "friends of the friends" je valjda normalno u toj industriji u Brazilu (kao sto bi to bilo i kod nas).

Back