Offshore Industry

Dobar dan svima jos jednom(i ubuduce se cujemo na forumu naravno..a mozda i negdje drugdje vidimo...::))

Evo vam jos malo adresa sta sam ja kontaktirao i pricao......

RYANOFFSHORELTD@aol.com ovo je neki management,imaju svega Drillshipovi,Jack-up,Barge,AHTS cini mi se dosta korektni za 3.makine su nudili 170 dolara pemanent 6 weeks ON/OFF

michael.staufeldt@svitzer.com ovo su sve Tug brodovi,ima nesto malo AHTS-a i SIV...grupacija od Maerska offshore u Dubaiu sjediste cekaju puno brodova primaju sekonde sa brevetom do 3000 kw limited...ugovori 6 on 6 off sve placeno...2nd Engineer 220 dolara....

europe@deepwaterrecruitment.com ovo je isto mangement iimaju svega..probajte malo provjerene dobre palce i da je dosta dobro....ja sam pricao ali nisam mogao ic jer su me zvali dva dana kad sam isao ca....

crewing@nl.vroonoffshore.com evo od Vroona direktno pricao sam sa nekom zenom...ali mi nije mogla ponudit sta sam htio..ali isto valja pokusat....nisu losi i placeno i doma i tamo....

greteria.Societaria@saipem.com

salvatore.colli@saipem.eni.it

recruitment.scnl@saipem.eni.it

Ovo gore je sve saipem drilling dobre place probajte nisam kontaktirao ali prijatelj je i sad je na Saipema 12 000 za 3rd Engineera 5200 eura i doma i na brodu....

asbjorn.endresen@neptune.no ovo su seizmici primali su nase oficire place ODLICNE uvijeti VRHUNSKI.....nisam uspio upast jer sam se kasno javio i sad mi je zao....2nd Engineer 280 eura sve placeno.....

i evo za kraj ovog posta jedna od najvecih najboljih
Probajte mozda ste sretni dobitnik ja jos nisam.....kad tu upadnete nista bolje ne morate trazit to je top topva margaret.watt@maersk.co.uk

Ovo je crewing u Abeerdenu bio sam kod njih u Office-u....

Eto pa cu danas sutra jos malo stavit.....moram nac u compu....

Odgovor za DALMOSA:Za ovu firmu sam cuo putovao sam sa jednim Njemcem koji je master tamo on govori da mu je ludilo sad ne znam kako je za nase ljude u Abeerdenu nisam vidio njihov office...a pokusaj nemas sta izgubit....

Ljudi ako koga sta interesira javite se tu sam.....

Krepat ma ne molat!!!!

Pozdrav!
Evo adresa iz Aberdeena, ima svasta, pa izaberite.
Ja pokusavam pa ce valjda sta uletit, triba bit u pravo vrime na pravom mistu :D

Dobar dan svima!!!
Evo novi sam na forumu pa citam malo sve vase postove drago mo je da se pomazemo jedni drugima,jer ce nas poljaci pojest i ukrajinci...nazalost...

U offshoreu sam 7 godina i promijenio sam vise od 5 kompanija trenutno sam 2nd Engineer na Bourbon Offshore Norway....za sad se ne zalim...ok..
Evo napisao bi da sam radio sa TDW 2 godine losi su skroz preko cosulicha u Trstu,katastrofa jedini plus sta ce te uzet bez iskustva,ali sve ostalo nista...placa moras se pogadjat ko fishing market....2nd engineer 130 dolara na dan....i to jedva..i dodje za kapa Hondurasan,ukrajinac,amer neki nemaju blage veze...ma lose iskustvo skroz..ali za napravit ugovor dva za zablatit matrikulu u offshoreu odlicno....
Radio sam u Angoli(Luanda,Soyo,Malongo),Nigerija(Onne port,Saipem base)
Congo(Poin noire)pa ako koga sta zanima o tim drzavama,kako sta di ..neka javi imam ih u malom prstu....
Posle Tidea sam presao na Bourbona ali offshore Greenmar..to je kompletno drugacija sekcija jer imate Bourbon offshore Surf(Samo Francuzi)Bourbon offshore Greenmar(Nasi,poljaci,ukrajinci,argentinci....ma svega)i Borbon offshore Norway(Samo norvezini i ima ja mislim cca 10 hrvata sve zajedno...) Ja sam upao na Norwaya jer sam bio u skveru upoznao Superintendanta od Norwaya nesto mu pomogao i on me uvalio...inace ne primaju nase....na Bourbona jedino na Greenmara ovo je direktno za Bourbon Offshore Greenmar Yvette.remondiere@bourbon-online.com.
Radio sam za TOS nizozemska dobra kompanija evo adrese od crewinga B.Borghmans@tos.nl imaju sve AHTS,SUPPLY,TUG....Angloeastern bio sam u Nord sea-u ubilo me valjanje nisam mogao ali isto dobro iskustvo imam sa officeom evo direct crewing JMcdonald@angloeasterngroup.com

Vido sam da tamo netko spomenuo Subsea 7 ljudi to je nesto najbolje evo primjera bio sam u Officeu u Abeerden-u predat papire 2nd mate DPO 380 funti pemanent,2nd Engineer 360 funti permanent ETO ako si za SubSea oko 380 permanent.

Inace idem svake godine sam si platim kartu ja i frend i odem u Abeerden prodjem sve office od svih offshore firmi napijem se dobro i dojdem doma pa onda oni zovu pa se dogovorimo ove godine nisam bio ali imam plan,pa ako ooga zanima cu mu dat smjernice kako i sta...je Abeerden je kolijevka offshore-a kad ulazite u Aberdeen vam pise WELCOME TO CITY OF OIL AND GAS INDUSTRY...

Eto ljudi ako sta treba pitajete stvarno sam prosao toga pun..k..pa javite ..

Veliki pozdrav....

Krepat ma ne molat!!!!!

zmaju,nisan te odma ubra pa san opalija sarkazam negdi di si trazija posal od doktora,pa skuzaj,mislija san da je neki gotovan opet,moj grijeh,moj grijeh,moj preveliki grijeh,jeli dosta od jednoga ateiste?oprosteno?i btw neman pojma di je to doktor stavija a previse san oduzet da bi trazija

Johnny dobro nan dosa i svaka cast na postu!

Imas iskustva a i srca za podilit okolo dobronamjeno sve informacije sta cemo znat cjenit.

Jos jednom dobro dosa medu morzeve!

Belboy.. daj tvome novome sekondu rodule i pinele.. reci da je to najbr?ži način za avancamenat na Bourbona.. :hihi

Dobro dosa Johnny,
dobro je da ima iskusnog svita spremnog podilit svoja iskustva:uzdravlje
Za Subsea7 nisam siguran da su tolike place, barem meni nisu toliko nudili kad sam trebao otici na razgovor u Norvesku. Mozda su sad u zadnje vrime kresilu, ali isto mislim da je 11400GBP svaki misec za 2nd/off DPO nestvarna svota..
Lipi pozdrav svima i mirno more:)

Dobro dosa Johnny,
dobro je da ima iskusnog svita spremnog podilit svoja iskustva:uzdravlje
Za Subsea7 nisam siguran da su tolike place, barem meni nisu toliko nudili kad sam trebao otici na razgovor u Norvesku. Mozda su sad u zadnje vrime kresilu, ali isto mislim da je 11400GBP svaki misec za 2nd/off DPO nestvarna svota..
Lipi pozdrav svima i mirno more:)

Alo Mertojak, samo sam ceka kad ce se javit netko upuceniji i malo skresat ove svote sta letaju po forumu ko na peskariji...

Alo Mertojak, samo sam ceka kad ce se javit netko upuceniji i malo skresat ove svote sta letaju po forumu ko na peskariji...
Ma koje nestvarne svote.. pusti priču, pola firmi daje day-rate isti ka i Brodospas ali se nekim čudom sve to eksponencijalno uveča ka gluvi telefoni nakon tri razgovora između kolega.. ??ta vi??e pive popiju to vi??e cifre skaču.. i mislin da ovih 360 funti nije konačna svota.. očekujen da nakon dva-tri posta skoči bar na 430.. tax-free.. :kafa

Sta se tice SUBSEA 7 ja kad samo bio u Abeerdeenu bio sam kod njih u office i za te palce mi je rekla Crew Assistant od Subsea 7 ako je ona lagala mene ja lazem vas....Sorry....Ekipa....ali san i posle cuo da su place ogromne....ali imate razliku sa kim radite Norway,UK,...tako da treba vidit ja ne mogu upast a vi probajte....(Deck Officer).....

Krepat ma ne molat....

Evo adresa od Maerska offshore direkt od Glavnog Crew managera

Ania.Corlett@mnrltd.com

Probajte....je...place..i jos.je...niji...uvijeti danas sam pricao sam njom grade brodove treba ljudi....

Saljite

Krepat ma ne molat...

Pozdrav...
Logirao sam se na ovaj forum sa namjerom da podijelim iskustvo sa nekim i pomognem i tako ako netko moze savijetom ili adresom meni....
Na Offshoreu sam skoro 8 godina,promjenio sam preko 5 girmi do sad poceo sa 90 dolara na dan a neke na forumu ako zanima trenutno radim za 355 eura na dan i 185 kad sam doma a to je Firma Bourbon Offshore Norway 6 tjedana on off,...bio sam u Abeerdenu preko 10 puta pricao sa vise od 40 Crewing managera o placama ugovorima....upoznat sa svime razlog je sta mi hrvati cemo jako tesko doc na placu ko Norv?žan,ili Englez.....ali oni na SUBSEA 7,Acergy,Maersk offshore,Polarcus...i jos par takvih firma njihovi oficiri su svi preko 100 000 funti na godinu i to je provjereno......

A neki ako misle da su ovo lupetanja o ciframa i da je ovo peskarija neka kupe kartu za Abeerden sjednu u Office od tih firmi pa neka vide a ne napamet pricat...sta je neko negdje reko..pijani na nekom sanku njih par iz Brodospasa koji su toliko izgorili da misle da je Brodospas najbolji pa kazu da je sve drugo neistina.....

Ne zelim se svadjata sa nikim samo pomoc koliko mogu...

Ali neki koji se prave pametni....probajte se pravit sa argumentima....

Pozdrav svima...

Krepat ma ne molat!!

Last edited:
@Johnny - Ne pricaj gluposti o Brodospasu ako tamo naviga nisi, ove ostale gluposti ti jos i mogu tolerirat, ali Brodospas nemogu.

Last edited:
Sta se tice SUBSEA 7 ja kad samo bio u Abeerdeenu bio sam kod njih u office i za te palce mi je rekla Crew Assistant od Subsea 7 ako je ona lagala mene ja lazem vas....Sorry....Ekipa....ali san i posle cuo da su place ogromne....ali imate razliku sa kim radite Norway,UK,...tako da treba vidit ja ne mogu upast a vi probajte....(Deck Officer).....

Krepat ma ne molat....

Evo adresa od Maerska offshore direkt od Glavnog Crew managera

Ania.Corlett@mnrltd.com

Probajte....je...place..i jos.je...niji...uvijeti danas sam pricao sam njom grade brodove treba ljudi....

Saljite

Krepat ma ne molat...

Pozdrav...
Logirao sam se na ovaj forum sa namjerom da podijelim iskustvo sa nekim i pomognem i tako ako netko moze savijetom ili adresom meni....
Na Offshoreu sam skoro 8 godina,promjenio sam preko 5 girmi do sad poceo sa 90 dolara na dan a neke na forumu ako zanima trenutno radim za 355 eura na dan i 185 kad sam doma a to je Firma Bourbon Offshore Norway 6 tjedana on off,...bio sam u Abeerdenu preko 10 puta pricao sa vise od 40 Crewing managera o placama ugovorima....upoznat sa svime razlog je sta mi hrvati cemo jako tesko doc na placu ko Norv?žan,ili Englez.....ali oni na SUBSEA 7,Acergy,Maersk offshore,Polarcus...i jos par takvih firma njihovi oficiri su svi preko 100 000 funti na godinu i to je provjereno......

A neki ako misle da su ovo lupetanja o ciframa i da je ovo peskarija neka kupe kartu za Abeerden sjednu u Office od tih firmi pa neka vide a ne napamet pricat...sta je neko negdje reko..pijani na nekom sanku njih par iz Brodospasa koji su toliko izgorili da misle da je Brodospas najbolji pa kazu da je sve drugo neistina.....

Ne zelim se svadjata sa nikim samo pomoc koliko mogu...

Ali neki koji se prave pametni....probajte se pravit sa argumentima....

Pozdrav svima...

Krepat ma ne molat!!

Kompa mislim da si usao na forum sa dobrom namjerom ali brkas neke pojmove.Na jednoj temi user Maninjorgo je napisao place na Maersk Supply za Norvezane i one definitivno nisu ''top of the top'' sto i od prije znam jer sam pricao sa Norvezinom koji je tamo bio Chief Mate.
Postoje razlike u placama na vrstama Offshore Support brodova i to na PSV,AHTS,DVS,Pipelay...Definitivno Acergy i Subsea 7 (danas jedna kompanija) su ''top of the top'' sto se tice DSV,CSV,Pipelay.
Medjutim to je jedna firma koja nudi dobre place a ne njih nekoliko kao sto ti govoris da sve nude preko 100 K GBP.Nemoj zaboraviti da neke firme ako i nude toliko odgovoran si platiti porez ako radis u UK ili nekim drugim zemljama.
Placu koji su naveo za DPO-a je nestvarna te je najvjerojatnije obicni day rate.Kao sto je napisao Frankie ta placa ne postoji u drillingu za tu poziciju.

Probacu biti njezan....mada sam nervozan jer rucak jos nije gotov...gledaj ovo, nesmatram sebe posebno kompetentnim ali naucio sam na vrijeme raditi sa digitronom....ajmo ovako, posto sam rijesio STCW III/2, odnedavno sam 1st Assistant Eng. oliti sekondo na americkoj kompaniji a NNMS mi je agent...sto znaci, da ti mogu iz prve ruke reci da nitko, ama bas nitko od svih kompanija koje nemaju veze sa drillingom ne davaju osim barbi i kapu vise od 100 000 funti godisnje....cak i na Technipu za koji NNMS radi recruitment kapo nema toliko, a oni spadaju u top...Jasno?Znam jer mi je Kapo dosao sa Technipa...nadalje, imam istu placukao i svi Englezi oliti ovaj moj skot s kojim se mjenjam.. tako da sto se NNMS tice, nacionalnost neigra nikakvu ulogu, svi smo u istoj prici....a malo se raspitaj kad sljedeci put dodjes u Aberdeen pa ces shvatiti da od svih tih pustih adresa eventualno mozes naci njih 5 s kojima vrijedi kontaktirati, jedna od njih je i NNMS i vjeruj mi da je tako, ....jer sasvim slucajno i ja sam nekada bio u sjevernom moru i Aberdeen nam je bio baza za mobilizaciju, i ja sam se nakucao vrata i vrata , na kraju krajeva zato i radim danas za NNMS...Idemo dalje...Ako se zelim usporedjivati sa Maerskom anda necu gledati koja je placa na supplayerima, isto tako necu se usporedjivati sa Maersk drillingom jer to je svijet za sebe i nema smisla.....Gledacu kakvi su uvjeti na pipelayerima od ostalih kompanija, a slucajno se pored moje novogradnje i BOREALIS od Acergya tamo radio (i jos se radi)pa smo fala bogu imali vremena popiti koju cugu s tim ljudima i vjeruj mi , ni kapo nema tamo 100 000 funti( pustimo po strani razno razne bonuse na projektima ).....Cijela ova prica, tek sada kontam, nije mi trebala ali posto vidim da moderatori teze da ovo bude u prvom redu socijalno edukativan forum, morao sam reagirati prvenstveno radi razno raznih gusaka da sto prije nadju izlaz iz magle, a samim time i izlazak iz sume vise nece biti nemoguc....

Radio za Acergy od 2008-2010 godine...Place su bile 1 st Engineer 8000 E permanent,Kapo (Belgijanac) 11 000 E permanent sa najjacim saving planom da na tvojih 5 % kompanija dodaje dodatnih 10 % znaci total 15 % medjutim fora je u tome da ne mozes do love min 25 g caki ako promijenis firmu.

Last edited:
Prije svega LP svima (novi clan)

A sada za gdina????? johnija B.

ako moze malo detalja o gospodinu, ocito mom kolegi engineeru

Ovo gore je sve saipem drilling dobre place probajte nisam kontaktirao ali prijatelj je i sad je na Saipema 12 000 za 3rd Engineera 5200 eura i doma i na brodu....

pitam jer sam trenutno na S12000 pa me malo cudi da ne poznajem covjeka.

Ima jedna stara od Azre

zacepi gubicu, nije vrijedna zanata

Pozdrav Svima iz crne Afrike

K.

Back