Offshore Industry

sea_st

Prvi kuverte
Ima li koga da je u offshore businesu....(FPSO,FSO,Shuttle tankeri,PSV,Anchor handling,.....itd)....
Ja sam vec duze vrijeme razmisljam o prelasku sa "conventional" tankera na FPSO...no ni sam nisam siguran....neki savjet? usporedba?
POZDRAV!!! ;)

Rig Zone

Rig Zone

Stari ja san registriran na rig zone i ima posla na tisuce ali tesko je upast, a ugovor 28-28 mislim da je u jednu ruku dobar jer je kratak a u drugu niti si tamo niti doma. Kuzis sta ocu reci? ALi svi traze kao iskustvo a na kraju kako da ga dobijen ako me niko nece primit prvi put. Ako neko ima drugacije iskustvo neka se javi. Ili ako ima neko ko je na 28-28 pa da nam rece njegove dojmove. ;)

sama cinjenica je da je (ugl) ugovor 28-28 je dovoljno izazovna...naravno, ako si negdje u nigeriji ili brazilu onda ti ispadne da si stalno na putu....
a imam prijatelja koji tako putuje u north sea i on je zadovoljan...

Po meni prednosti offshora i ugovora 28/28 su:
-(jako) cesto ste doma i uvijek u tijeku
-mogucnost planiranja godisnjeg u minut jer se jako rijetko desi da se ostane duze ili krace
-uvijek se mjenjate sa istim covjekom pa znate sta cete naci od posla kad se vratite
-internet veza

Lose strane
-12 sati radno vrijeme + drillovi,meetings,trainings
-Puno papira i check listi
-dogodi se da djelite kabinu sa kolegom u suprotnoj smjeni a ima i di doslovce spavate sa nekim
-26 dana kuci brzo prodje jer 2 dana izgubite na put

Je u vecini se slazem.
Danas na novim AHTS i opcenito supply brodovima smjestaj posade je primjeren danasnjim uvjetima. A papirologija ovisi o firmi, svugdi je ima samo se razlikuje nacin kako je prezentirana.
Lipi su ugovori 28/28, ali samo za brod, doma tih 28 dana preleti, ne okrenes se i vec nazad na brodu, ali ok secondi gusti.
Kao sto sigurno znas nije isto radit 12 sati sa sidrima, ili biti ST'BY brod ili samo supply.

28 dana

28 dana

Pa slazen se s vama. Jer vjerovatno 28 dana proleti doma u picku materinu. Zato mislin ddaje mozda 6 tjedana nekako bolje, Ja eto radin 12 -12 a ima san mogucnost biranja 10-10 ali eto 2 zadnja tjedna na brodu mi nisu teska a doma mi znace pun kurac. Mislim da je to dobar ugovor a 28-28 nisan pobornik. A dilenje kabine joj to je smrt. Nekad ti je dosta i zene a kamoli jos da dilis s nekim. haha :D

Uvijeti za prelaz na offshore brodove

Uvijeti za prelaz na offshore brodove

Koji su uvijeti za prelaz na Offshore brodove za pomorce koji bar do sada nisu imali kontakta stom granom pomorstva (a imaju pomorskog sta?ža).

Koje dodatne brevete / kurseve treba imati / pohađati.

Postoji li limit godina za prelaz na tu vrstu posla.

Dali se DPO brevet mo?že polagati i u nas (a da je priznat i vani).

Koje su u nas agencije najbolje za ukrcaj na tu vrstu brodova.

:kafa

:o
Da mi Sonny nebi uvalio ??uti karton dodajem...

Ulstein Group

...novo ruho offshore brodova. Lijepo. zar ne?!

Last edited:
ktm

ktm

kontaktirao sam ktm u svezi posova za elektricare i njihov odgovor prenosim u cjelosti pa ako kome odgovara neka im se javi:

Postovani,
Ovisno od natjecaja do natjecaja (o firmi, poziciji, tipu ugovoraâ??)
Ali uglavnom su to poslovi sa rotacijama 28-28 i prve 2-3 smjene proba (placeni step o random danu oko 250$) a nakon toga permanent ugovor gdje imate 70-80.000 $ godisnje,
Mi pokrivamo sve troskove osim lijecnickog
Lijepi pozdrav

RE: Offshore

RE: Offshore

Koji su uvijeti za prelaz na Offshore brodove za pomorce koji bar do sada nisu imali kontakta stom granom pomorstva (a imaju pomorskog sta?ža).

Koje dodatne brevete / kurseve treba imati / pohađati.

Postoji li limit godina za prelaz na tu vrstu posla.

Dali se DPO brevet mo?že polagati i u nas (a da je priznat i vani).

Koje su u nas agencije najbolje za ukrcaj na tu vrstu brodova.

Za prelaz na Offshore brodove, gotovo sve firme traze iskustvo. Znam samo par pomoraca koji su presli bez iskustva ali su imali jake familijarne veze.
Ja sam presao sa kont. brodova ka ch.off na supply za 2/o jedan ugovor. Za pocetak mi nisu trebali dodatni breveti i kursevi.
Nema limita u godinama.
DPO od Ozujka ove godine ima u Splitu (ja sam prosao basic course) u sklopu AdriaMare Training Center.
Kontakt telefon 022 201170.
Moj posrednik je MARINER - Trogir
Ako te jos sto interesira pitaj na PM da ne davimo druge za njih mozda nebitne stvari.

Last edited:
pozdrav svima. Evo se ja malo prikljucija u cakulu.
A Propuse di si ti u Nigeriji ? Evo ja bas iden za Onne s DP3 barzon pa me zanima sta ima tamo. Visija san po offshore-u u Africi 6 godina a evo sad prvi put u Nigeriju !
Kakvi je tecaj bija u AdriaMare?
A sta se tice ovih gori pitanja o offshoreu reka bi samo jedno - lova i ugovori su kratki pa ko voli nek' izvoli...

Off shore agencije za ukrcaj

Off shore agencije za ukrcaj

1.
Gi & Mi Agencija

Matilda Ivančić
Kralja Zvonimira 14 (Koteksova zgrada - 3 kat)

Tel. 021 482 577
fax 021 539 919
mob 098 815 442
Email gimi@st.t-com.hr

2.
P A S A T d.o.o.
Obala Hrvatske Mornarice 1
22000 ? IBENIK

Tel: 022/213 750
Fax: 022/213 751
Email pasat@si.htnet.hr

Ima li tko info o ovim agencijama?

Last edited:
1.
Gi & Mi Agencija

Matilda Ivančić
Kralja Zvonimira 14 (Koteksova zgrada - 3 kat)

Tel. 021 482 577
fax 021 539 919
mob 098 815 442
Email gimi@st.t-com.hr

2.
P A S A T d.o.o.
Obala Hrvatske Mornarice 1
22000 ? IBENIK

Tel: 022/213 750
Fax: 022/213 751
Email pasat@si.htnet.hr

Ima li tko info o ovim agencijama?

Ja znan za agenciju Pasat koju drzi Stevo koji je prije radia u Sibenskoj. Znan par ljudi koji ga nevole i par koji kazu sve najbolje njemu. Inace iz prica znan da ima brode koji nisu bas u najboljoj formi i da su place nako osrednje. Ali ako i svaki agent mislim dai on iam dobrih stvari koje moze ponuditi ispod stola. :D

Evo ja san devetu godinu u offshoreu i prominija san dosta kompanija. Bija san na teskin raminama po Africi di san spava sa crnin kuvaron u kabini ali i na novin DP2 brodovima sta bi ih preuzimali iz skvera. Sve ima svojih dobrih i losih strana. Negdi se mora pocet pa ko voli..
Novci i nisu losi i moze se brzo ovancat jer su sad svi kratki s ljudima.
Za Gi&Mi nisan siguran ali ja mislin da to drzi jedan momak sta ga ja znan i mislin da bi oni mogli krcat na Nomisa koji imajiu ok placu ali im brodovi nisu bas najnoviji..
Passat krca na Sealiona. On je prije ima stare brodove u Brazilu, ali sad firma ima dosta novih i sofisticiranih brodova. Mogu se vidit na Sealion Shipping - Offshore Support Vessels. Mislin da bi tamo placa mogla bit oko 4000/4500USD permanent za c/o. Ugovori su 28/28 u Sj. moru a 6/6tj u drugim djelovima svita.
Inace su prije svi trazili ljude s iskustvom ali sad fali ljudi pa se moze uvalit samo triba bit uporan.
"Mariner" iz Trogira (Mustra) krca na neke offshore kompanije. ja mislin da mu je najbolji Bourbon sta ja znam. Svi su im brodovo par godina stari i ljudi su tamo dosta dobri. Ja san osobno bija neko vrime priko Marinera na Bourbona i ne mogu nista lose rec, dapace upravo suprotno.
Eto pa ako koga sta jos zanima moze PM :)

Pozdrav zainteresiranima za ovu temu,
cuo sam da se kod nas razne skole spremaju raditi DP tecajeve, ali eto prvi puta cujem da ih Adriamar i organizira. Preporucam svima zainteresiranima da prije nego se odluce na takav pothvat da konzultiraju site Nautical Instituta iz Londona jer je on jedini mijerodavni po tom pitanju. Koliko ja znam niti jedna organizacija iz RH nema akreditaciju za DP kurseve i zato pazite sto radite, da vam sarlatani ne pokupe lovu. Lista DP centara se povecava, sto znaci da je sve vise zainteresiranih no osobno znam najmanje 5 osoba koje su napravile tecaj, ali ipak nisu nasle posao u Offshore industriji. Cinjenica je da offshore ekspandira, isto kao i sve ostale grane pomorstva, ali jos uvijek solidne firme traze iskustvo, barem sto se Hrvata tice.

Pitanje za gen. wara,
moze li vise o tom Bourbonu? Kontaktirao me je Mustra i nudio jako malo love. Da li je razlika ako se ide direktno preko ureda u Svicarskoj i kakvi se uvijeti mogu dobiti?

allseas - DP + pipelay vessels

allseas - DP + pipelay vessels

All Seas

Home

P&O Crew Consultant Mr. Martino
E-mail: jpm@allseas.com

recruitment@allseas.com

Please contact the P&O Crew Department at Allseas Marine Services N.V., Stationsstraat 180, 2910 Essen, Belgium,
tel: +32 3 670 1830,
fax +32 3 667 1034,
email: po.crew.recruitment@allseas.com

Rade bez agenata.

:o
Pitanje za ekipu sa offshora:
Koje su prosjecne place za C/O i Mastera na offshore brodovima. (npr. suplajerima).

Last edited:
.....cuo sam da se kod nas razne skole spremaju raditi DP tecajeve, ali eto prvi puta cujem da ih Adriamar i organizira. Preporucam svima zainteresiranima da prije nego se odluce na takav pothvat da konzultiraju site Nautical Instituta iz Londona jer je on jedini mijerodavni po tom pitanju. Koliko ja znam niti jedna organizacija iz RH nema akreditaciju za DP kurseve i zato pazite sto radite, da vam sarlatani ne pokupe lovu. Lista DP centara se povecava, sto znaci da je sve vise zainteresiranih no osobno znam najmanje 5 osoba koje su napravile tecaj, ali ipak nisu nasle posao u Offshore industriji. Cinjenica je da offshore ekspandira, isto kao i sve ostale grane pomorstva, ali jos uvijek solidne firme traze iskustvo, barem sto se Hrvata tice.

Pitanje za gen. wara,
moze li vise o tom Bourbonu? Kontaktirao me je Mustra i nudio jako malo love. Da li je razlika ako se ide direktno preko ureda u Svicarskoj i kakvi se uvijeti mogu dobiti?[/QUOTE]

:oHalo TOME,
Ja sam bio prva grupa na tecaju u Adriamar-u, i dobio sam od Nautical Instituta log book.Na Home page POMORAC.net klikni adresu Maritime Connector, pa kada se otvori na desnoj strani imas The Dynamic Positioning Centre (krece pocetkom Lipnja u Splitu)
Pozdrav:(

Last edited:
Znaci to je to...moja greska, ja sam provijeravao na Naut. Inst. i nisam nista vidio. Znaci nekome je uspijelo organizirati DP u Hrvatskoj. Ovima u Adriamaru nema premca, ja sam tamo radio tacajeve Adv. za Oil i Adv. za Gas i stvarno su sarlatani nad sarlatanima. Nadam se da su za DP kurseve puno profesionalniji.

Back