Offshore Industry

Da li moze pomoc?
ima li sanse da se ukrcam na offshore kao ass. Struje ili kadet?
na kruzeru Sam ass. Struje vise od 2 god.
Hvala

Offshore je jako ali jako opcenit pojam.

MOzda i ima negdi ali koliko ja znam osobno nisam po offshoru upozna ass,struje niti cuja da postoji.

Da li moze pomoc?
ima li sanse da se ukrcam na offshore kao ass. Struje ili kadet?
na kruzeru Sam ass. Struje vise od 2 god.
Hvala

Tu nesto definitivno ne stima; vise od dvije godine asistent!?
I zasto bi nakon tolike silne asistenture ponovo isao za asistenta? :rolleyes:

Ah, ta danasnja mladost ......

Ne mogu da vancam na ovoj firmi. Poslao Sam do sada 568 aplikacija (ne salim se) I svaki odgovor je isti-skupi iskustvo. Pizdim vec dugo I zato Sam pitao da li u offshore ima pozicija ass. Ili kadet struje. Volio bih kao elektricar na bilo kakvu vrstu broda, Ali kao sto Sam rekao sreca me bas I prati.

Sa Trgovacke mornarice direktno u drilling???Jedino ako te netko direktno ubaci...inace jako tesko...moguce je ali jako tesko...Mislim da bi trebao trazit ulaz na PSV i AHTS i onda nakon nekog vremena trazit posao na DSV, CSV, Pipe lay i slicno pa onda put drillinga.
Kao sto sam naveo u prijasnjem postu, mislim da se ulazna vrata u offshore lagano otvaraju jer ove godine izlazi puno novogradnji.

Sto se tice offshore breveta...vecina firmi ih placa tako da se ne brines previse...naravno da bi ti bio plus kada bi ih imao, pogotovo za ADHOC poslove na short notice.U slucaju ako imas volju polozi BOSIET i/ili HUET jer to su neke osnove, samo pazi da su ti OPITO Approved.

Shark, osvrnio bi se na jedan dio iz tvoga posta. Misljenja si da za ulazak u offshore i probijanje do drillinga prva vrata koja bi se mogla otvoriti su psv/ahts/eerv, zatim nakon stecenog iskustva slijede dsv,csv pipe i sl., i na kraju dodje drillship/semisub/jackup/fpso. To su 3 skupine brodova.
Kako bi slozio rangove po tim skupinama jer industrija se konstantno mijenja i dali danas dugorocno vise vrijedi biti npr 2/O na drugoj skupini ili C/O na prvoj skupini brodova?

Shark, osvrnio bi se na jedan dio iz tvoga posta. Misljenja si da za ulazak u offshore i probijanje do drillinga prva vrata koja bi se mogla otvoriti su psv/ahts/eerv, zatim nakon stecenog iskustva slijede dsv,csv pipe i sl., i na kraju dodje drillship/semisub/jackup/fpso. To su 3 skupine brodova.
Kako bi slozio rangove po tim skupinama jer industrija se konstantno mijenja i dali danas dugorocno vise vrijedi biti npr 2/O na drugoj skupini ili C/O na prvoj skupini brodova?

Evo beerseeker ti je sve napisao...iako naravno da ima decki sto dolaze direktno sa 1. skupine u 3. skupinu ne uzimajuci u obzir EERV.

Last edited:
iz osobnog iskustva za drilling preporuka vam je najvaznija
preporuka dobrih ljudi koji imaju utjecaj u datom trenutku

sad ako dolazite za dredinga ili raznih vrsta supply brodova puno lakse se aklimatizirat i prihvatit taj nacin i stil zivota

ako nema preporuke onda probat bit u offshore poslu i upirat s upitima

oni prvenstveno traze ljude s iskustvom(generalno iskustvo) i nekakvom pozadinom

iz osobnog iskustva za drilling preporuka vam je najvaznija
preporuka dobrih ljudi koji imaju utjecaj u datom trenutku

sad ako dolazite za dredinga ili raznih vrsta supply brodova puno lakse se aklimatizirat i prihvatit taj nacin i stil zivota

ako nema preporuke onda probat bit u offshore poslu i upirat s upitima

oni prvenstveno traze ljude s iskustvom(generalno iskustvo) i nekakvom pozadinom

Da, industrija tako diktira i spektar poslova u offshoru je ogroman pa dolazi do pojava da jedan Master ne moze zamijeniti 2/O na drugoj vrsti broda, virujem da je tako iako ne znam sta bi to 2/O sa druge skupine znao vise od Mastera iz prve skupine.
Nekada je DP sustav na brodovima bio nesto fancy za imati, a danas ga i tankeri imaju i koriste toliko da bez njega ne mogu u odredjenim operacijama. Izboj vijka postaje muzejski termin od toliko vijaka na brodu, i onda kad ostanes na samo 3 vijka vatas se za glavu i narucis pilota haha :-)

A tko kaze da je samo o DP-u rijec? Sta master sa PSV-a zna recimo o hidroakustici? O subsea operacijama opcenito? Lifting operacije, helikopteri, pogoni... Koliko sati rada master sa PSV-a ima na toj cudotvornoj napravi zvanoj DP, a koliko ima 2/O na DSV-u u istom vremenskom periodu, ako cemo bas o tom iskustvu? A biti dobar DPO ne znaci znati staviti brod na DP, to moze i dijete iz vrtica. Kroz sate i rada i kroz sranja se naucis ispravnim reakcijama. A u svemu tome je bilo koji 2/O sa spomenute druge skupine daleko ispred mastera sa prve. Ne kazem da oni sa prve skupine to sve ne mogu znati niti ikoga omalovazavam, ali cinjenica je da se u okviru svoje djelatnosti ne susrecu sa brdom stvari s kojima se ljudi na drugoj skupini susrecu i koje su na kraju stepenica ka trecoj skupini. Kao sto s druge strane SDPO sa ne znam kojeg drillshipa vjerojatno nema blagog pojma o manovri i ne moze se usporedjivati recimo sa masterom sa AHTS-a. Mjesas kope i spade. Nisu to ni brodovi ni poslovi koji se mogu usporedjivati.

P.S. Uostalom kad vec spominjes tankere i DP, za tvoju informaciju po novoj regulativi postojat ce posebni DP breveti za tankere a posebni za ostatak industrije. Sto ti opet govori u prilog ovome gore da su sve te vrste poslova jako razlicite i tesko usporedive iako svi oni koriste taj isti fensi DP.

@Beerseeker
Svaka ti je na mjestu...
Zato je jedan dobar SDPO jebeno placen u drillingu...evo kod mene Poljak tuce 14 400 USD permanent plus bonus...

A tko kaze da je samo o DP-u rijec? Sta master sa PSV-a zna recimo o hidroakustici? O subsea operacijama opcenito? Lifting operacije, helikopteri, pogoni... Koliko sati rada master sa PSV-a ima na toj cudotvornoj napravi zvanoj DP, a koliko ima 2/O na DSV-u u istom vremenskom periodu, ako cemo bas o tom iskustvu? A biti dobar DPO ne znaci znati staviti brod na DP, to moze i dijete iz vrtica. Kroz sate i rada i kroz sranja se naucis ispravnim reakcijama. A u svemu tome je bilo koji 2/O sa spomenute druge skupine daleko ispred mastera sa prve. Ne kazem da oni sa prve skupine to sve ne mogu znati niti ikoga omalovazavam, ali cinjenica je da se u okviru svoje djelatnosti ne susrecu sa brdom stvari s kojima se ljudi na drugoj skupini susrecu i koje su na kraju stepenica ka trecoj skupini. Kao sto s druge strane SDPO sa ne znam kojeg drillshipa vjerojatno nema blagog pojma o manovri i ne moze se usporedjivati recimo sa masterom sa AHTS-a. Mjesas kope i spade. Nisu to ni brodovi ni poslovi koji se mogu usporedjivati.

P.S. Uostalom kad vec spominjes tankere i DP, za tvoju informaciju po novoj regulativi postojat ce posebni DP breveti za tankere a posebni za ostatak industrije. Sto ti opet govori u prilog ovome gore da su sve te vrste poslova jako razlicite i tesko usporedive iako svi oni koriste taj isti fensi DP.

Slazem se i malo sam skeptican sto se te granice u pomorstvu puno prosiruju i iskrivljuju pa danas i sam agent za ukrcaj tesko prepoznaje koji kandidat je najbolji za odredjene pozicije. Hvala ti za objasnjenja i komentare iz prve ruke, dosta nas nagriza krajeve offshora i pokusava shvatiti offshore i izboriti se za sebe i svoju obitelj, zato je ovaj forum bogatstvo informacija sto omogucuje da razgovaras sa sta vise ljudi iz industrije i odredis dobre ciljeve, pogotovo na dugorocno.

Pozz
Kao i puno njih ovdje, pokusavam se prebaciti na offshore.
Moze li neko objasnit sta nakon basic DP tecaja.
Jos mi je nejasna kategorija DP0, za sta ona vrijedi.
Ne znam ni koliko vremena treba provesti na DP0m DP2 ili DP3
za dobit DP unlimited.
Ako tko moze pomocim unaprijed sam zahvalan.

Mysterious North Sea death

EnergyNewsBulletin.net + News Wrap

News Wrap

Wednesday, 19 February 2014
IN TODAY’S News Wrap: Norwegian North Sea fatality; Athabasca Oil figure dies; Cootes-linked petrol shortage fears in Sydney; and oil-related conflict resumes in South Sudan.

According to Norwegian website Nordlys, a worker in his 30s was killed on Sunday morning in an accident on board the supply ship Viking Athene.
His body was reportedly found floating near the Leiv Eiriksson semi-submersible drilling rig in the Trelleborg field of the North Sea.
A Norwegian subsidiary of French supermajor Total is the operator of the field.
The name of the man has not yet been revealed although it was reported he had only worked there briefly.

RIP

Back