Posebni program obrazovanja pomoraca PPOP

Postovanje,

Vodili bitku jesmo, no tesko se bilo boriti protiv Fakulteta, evo citam i ovo iz SD (sto je Turist stavija), svi sad pizde za cijenu, ovo, ono, mi kao UPH se takodjer slazemo da je cijena previsoka, no za razliku od kolega sa fakulteta, MI POMORCI NISMO SLOZNI, svi sad pametuju, ka i uvik, Lako je biti general posli bitke, no morate svi znati, DA NIJE BILO UPH, NEBI BILO NI OVOG PROGRAMA, di su bili svi ti mudrijasi kad se UPH osnivala i pocela (u stvarnom smislu te rijeci) boriti za dobrobit Hrvatskog Pomorca, Gospodin Berlan mi je je na sastanku u Ministarstvu spomenuo, da sto se nisam SPH-u obratio za pomoc, reka sam mu na to, "Jesam vec, pa ste me odjebali", na sto su se svi nasmijali, neka mi netko kaze za sto se to itko izborio a da od toga ima korist Hrvatski Pomorac? osim sto se UPH uz sve obaveze koje imamo prema kompanijama i svojim familijama, pokusavamo izboriti da se glas Hrvatskog pomorca cuje, a da za to ne dobivamo (i ne treba nam) nikakvu naknadu.

Kolege pomorci,

Prvo sto je UPH pokusala, je bilo, rusenje programa, program je star i propsezan, no kad smo otvoreno pitali za savjete i mozebitne alternative, Hrvatski Pomorci su tad sutili ko zaliveni, ka i uvik, a UPH se koliko toliko pokusala snac, i jesmo donekle, ali daleko bi to bilo da smo svi Pomorci koliko nas ima, dali po mali doprinos, no nije vas nigdi bilo, a sad se cujete.

Cijena, kad smo to pokusali, svi sa Fakulteta su skokli ko jedan, jedan za sve a svi za jednoga, dok Kolege pomorci, sada pizde po forumima i komentiraju clanke iz SD, a ja sam iz svog dzepa platio put u ZG, a neki nam prebacuju da naplacujemo informacije, ja takvima zelim od srca da im bude ono sto im SPH na celu sa Bradnjazurom zeli i da ih oni zastupaju do kraja njihove karijere.

Osobno mislim, da, program je preopsezan i star, cijena je velika, program traje predugo, no bit ce mi i to draze, nego da sam zavrsio taj program u Portorozu ( u ex YU), Kotoru, Filipinima, Engleskoj, Nizozemskoj, ....
Jer misljenja sam, da su njihovi pomorci daaaaaleko iza nas, po teoretskoj i prakticnoj sposobnosti.

@kolega ortalano

Nisam siguran da ce ti se to uzeti u obzir, ali bih ti svejedno preporucio da se obratis jednom od fakulteta (Zadar, Split, Dubrovnik, Rijeka)

PS. Na kraju, svim onima kojima ovaj Posebni Program Obrazovanja ne odgovara, jos uvijek imate Englesku, Poljsku, Nizozemsku, Kotor.....
Iskreno i od srca, u svoje i u ime UPH, zelim vam svu srecu i uspjeh.

@upravo tako kolega.
Mislim da definitivno moramo napisat UPH priopćenje za javnost, koji će se stavit na Portal i poslat u medije, di ćemo navest sve ovo ča si gori naveja.
Jer u protivnom će se neinformirane kolege pomorci opet okomit na nas iz UPH da smo mi krivci za previsoku cijenu.

Hong Kong nemoj njega zaboraviti:hihi

Tako je, na njega san zaboravija....:D

Mada sam misljenja (a mozda se varam) da upravo protiv ovog programa negoduju (i pokusavaju ga ismijati, odnosno omalovaziti) oni koji su na pozicijama Kapetana/Upravitelja, jer se (i to s pravom) boje onih koji ce nakon ovog biti ravnopravni sa njima.
A mislim da ipak najvecu dobit od ovog imaju mladji casnici sa SSS a koji nakon Bolonje nisu mogli napredovati, a sa ovim ce moci, a mislim da je tomu upravo UPH sa ovim sto je gurala ovu vrst izobrazbe, dala veliki doprinos, mada se UPH i dalje bori a i borice se za ostale nepogodnosti a koje se ticu nas Hrvatskih Pomoraca, a SPH i bratske im organizacije te njihove pristase, nam mogu staviti malo soli na rep :uzdravlje

@Splitski

Znas da sam ja tip, koji reagira vise na emotivnoj razini, napomenuo sam da se ovo napise i stavi na portal, ti bi za to bio pogodan, kao i Belboy, Frenki ili netko rijeciti, ja nisam za Politiku. :uzdravlje

Last edited:
@casper

@casper

Nemoj sad i ti poceti ka oni "di si ti bija 91prve" ili oni prije njih "di si ti bija 41prve". Jebes covika koji se ne buni, to ti je normalno, a pogotovo pomorca haha:uzdravlje
Nema se ko sto bojati za pozicije, pa ne postaje se Master samo zato sto imas papir,valjda tribas imati i neke druge "kvalifikacije":confused:
Do sad su decki za polagat senior bravet tribali minimum 2 godine IZGUBITI na faksu a sad ce IZGUBITI minimum 1 godinu i za to ce profesorima platiti 65000 kuna naknade i to je to! Sve ostalo je mlacenje prazne slame.;)

Danas za Mastera na pravoj firmi moras znat cetiri stvari:
1. Malo manovre
2. Komunikacije
3. Dobar Engleski
4. Puuuuuno diplomacije

a za sve ostalo placeni su Cif kuverte, Kapo i prvi makine;)

Last edited:
Nemoj sad i ti poceti ka oni "di si ti bija 91prve" ili oni prije njih "di si ti bija 41prve". Jebes covika koji se ne buni, to ti je normalno, a pogotovo pomorca haha:uzdravlje
Nema se ko sto bojati za pozicije, pa ne postaje se Master samo zato sto imas papir,valjda tribas imati i neke druge "kvalifikacije":confused:
Do sad su decki za polagat senior bravet tribali minimum 2 godine IZGUBITI na faksu a sad ce IZGUBITI minimum 1 godinu i za to ce profesorima platiti 65000 kuna naknade i to je to! Sve ostalo je mlacenje prazne slame.;)

1. Malo manovre
2. Komunikacije
3. Dobar Engleski
4. Puuuuuno diplomacije

a za sve ostalo placeni su Cif kuverte, Kapo i prvi makine;)

@gobic
Po meni usporedbe i nisu bas prikladne, ja sam stavio sve na papir, i ovo mi je prikladnije i povoljnije, nego '84 kad sam ja zavrsavao SSS, kazem, STO SE MENE TICE, a ovo sto se tice Cifa, slazem se, no niti jednu od tvojih 4 tocke nije radio Zapovjednik, barem kad sam ja bio na brodu, kad sam ja bio Cif na brodovima trgovacke mornarice, Master bi mi samo reka, "Chief, you know better, please take care of", i on bi nesta brzinom svjetlosti nakon sto bi se vezali.

Cijenjeni kolega Casper

Mislim da me niste u potpunosti shvatili ili niste upućeni u potpuno u ovo ??to sam ja spomenija. Iz mojih izvora sam sazna da Pom.Fak u ST daje priliku(??ansu jo?? jednu) starim studentima da zavr??e faks koji su započeli tamo 90-tih. Mislija sam da znate ne??to op??irnije o tome ali nema veze idem ja u četvrtak u ST pa ću vas obavijestit ??ta sam sazna, a mislim da ima ode isto dosta ekipe koja je prikinila faks. U to sam uvjeren jer kad sam prije neki dan bija po svoj indeks koji je ostavljen u ? I vidija sam kutiju sa priko 100 indeksa od kolega koje su ostavile ili zaboravile na svoj indeks na Studiju u ? I

Pozdrav i ?živili :cool::cool:

Cijenjeni kolega Casper

Mislim da me niste u potpunosti shvatili ili niste upućeni u potpuno u ovo što sam ja spomenija. Iz mojih izvora sam sazna da Pom.Fak u ST daje priliku(šansu još jednu) starim studentima da završe faks koji su započeli tamo 90-tih. Mislija sam da znate nešto opširnije o tome ali nema veze idem ja u četvrtak u ST pa ću vas obavijestit šta sam sazna, a mislim da ima ode isto dosta ekipe koja je prikinila faks. U to sam uvjeren jer kad sam prije neki dan bija po svoj indeks koji je ostavljen u ŠI vidija sam kutiju sa priko 100 indeksa od kolega koje su ostavile ili zaboravile na svoj indeks na Studiju u ŠI

Pozdrav i živili :cool::cool:

@Ortalano

Cijenjeni kolega Ortalano, ja sam vam malo mentalno zaostao i nisam bas razumio vase pitanje, ali, iako mentalno zaostao, ja sam vas uputio na ono sto ste i sami zakljucili, pa se da zakljuciti da ste vi, jos vise mentalno zaostali, te ste shvatili da je najbolje da se sami raspitate, posto vi imate pouzdane izvore, zelim vam sve najbolje u daljnjem skolovanju i informiranju preko vasih pouzdanih izvora, koji uz put, budi receno, nisu ni primirisali MMPI, niti znadu di se to nalazi, a ja i javno iznasam vaseg informatora:

www.sph.hr :uzdravlje

Last edited:
Naslov

Naslov

Evo piše tamo , ka home page , ka vijesti :
" TEČAJ OD 65000 KUNA DERANJE JE POMORACA ".
Evo nas , sad samo čekam fakultetliju kojemu su roditelji uzeli Toshibu kad je položia prvi ispit da nam kaže , da će nakon završenog tečaja taj Kapetan od 65 somova kuna , ionako isplatiti to u dvi plaće .:D
A ebiga čovik dok je iša na tečaj , nije ništa jeo, ni on ni familija , troškove stambenog prostora su mu isplaćivali predavaći tečaja. Registracuju auta i prekršajne prijave je isto pokrio SPH:D.
I onda kad je tragikomedija završila triba se ukrcati , ¨"..a evo doša drugi , sad nam nije potriba ,zvati čemo vas,i ono finalno : "Koliko ste godina Kapetan ?"
I ja bi sad zamolia ove mlade ljude iz kantina pomorskih fakulteta ,ako mi mogu u globali izračunati , finalnu cijenu te avanture ?????

Aj još malo, pa ćemo u parking garažama , imati oznake Invalida,vozaća početnika i pomorca...ide nam etiketa sidra ili propele 100%na šajbu ,,

P.S Casper ,je li vrime da poslijednji car Fjodor E. ode posli ovog drugog poraza ?????????
Mirko nam je posta vreća , a mislim da će Fjodor u penziju , što misliš????

Last edited:
Ala ovog Caspera ca je ekspolzivan :p:p:p:p:p Ajde Casper mislim da Ortalano nije nista tija ruzno rec. Frende svi mi ovdi znamo koliko smo truda ulozili i vrimena potrosili objasnjavajuci svoje stavove drugima. Napokon se nesto desilo, nije ono sto smo mi zamisljali u potpunosti jer su i sami fakulteti priznali da je program zastario ali da je to najbolje sto nam oni trenutno mogu dati. To sve govori o njima. Cinjenica je da su jedinstveni u nakani da nas oderu za ono sto nam misle dati. Cinjenica je da je to puno love. Cinjenica je to i da ja nisam zavrsio faks pa ne razumijem tu visu matematiku kojom su oni od cijene 80 kuna po satu po predavacu dosli do 200 kuna po satu obracunavsi PDV na to. Nisam bas potpuno upucen u fiskalnu politiku Republike Hrvatske u zadnje vrijeme ali mislim da PDV nije veci od 22 ili 23% pa mislim da jedino uz primjenu zaista visoke matematike 80 kuna postaje 200. Mozda ako zavrsim taj tecaj i jos nakon njega i tih preostalih 40% pa ulovim bolonjski proces za rep i ja uspijem racunati tako pa mi i bankovni racun postane uvecan za slicne postotke.
Zajebanciju na stranu i visoku cijenu cinjenica je da do ovog tecaja nije bilo alternative a da je program bio jednako zastario. Nadam se da ce od novaca koje cemo mi uplatiti za taj program dati profama njihovih 80 kunelica a ostatak upotrijebiti da usavrsi taj program i pomogne obrazovati neke nove pomorske kadrove po nekom suvremenijem programu i sa suvremenijim sredstvima za nastavu. Nadam se da ce im pomoci da osuvremene svoja fakultete i da necemo morati skidati klipove sa Youtubea na kojima indijski profesor objasnjava matematiku da bi nam pomogli da to gradivo savladamo, nadam se da cemo u buducnosti vidjeti i nase kolege sa fakulteta kako prenose svoje znanje drugima javno i ne SRAME SE svog znanja. Onda mi mozda nece biti zao sto mi je visa matematika izbila 120 povrh onih 80. Kolege iz Udruge Kapetana Split su u pravu u svojim ocjenama ali cinjenica je DA SADA POSTOJI ALTERNATIVA koju do sada mnogi od nas sebi nisu mogli priustiti radi razlicitih razloga a sad ipak to moze proci krace i fleksibilnije iako mozda ne i jeftinije.

@ Ortalano
mislim da je i kolega Kotlar odlucio iskoristiti tu pogodnost pa zavrsiti ove godine ali u Rijeci. Ako ti nije puno ostalo ispita svakako se isplati pokusati.

O ORTALANU SVE NAJBOLJE!!!!
O KOTLARU JOŠ I BOLJE , I PRI KRAJU JE , NORMALNO USPJEŠNO ODRAĐENO SVE ŠTO JE ZACRTAO!!!
Pozdrav Belboy,aj reci mi jesi ti podiga UPH na facebooku ,postoji avatar isti ka tvoj na portalu ovdije !?!
Pozzz

Last edited:
..., pa ne postaje se Master samo zato sto imas papir,valjda tribas imati i neke druge "kvalifikacije":confused:
.....
......4. Puuuuuno diplomacije...

Od kvalifikacija prvo moras naucit dobro primat,a sta se tice diplomacije casper je zavrsio fakultet za diplomate,a ima i diplomatski pasos.
@ortalano
To sta ti pitas nema veze sa alternativnim tecajem,ali mozda ti neke ispite i priznaju nikad ne znas. A casper ocito nije razumio pitanje pa je ovo klasicni lost in translation.

Last edited:
@Chorke

Sto se tice Fedora, nema on bas neke godine za penziju, mada u ovim sportovima, puno sportasa dodje do vremena kad postanu zasiceni i onda im se dogodi ovo sto se dogadja Mirku, Silvi,.. a sad se pocelo dogadjati i Fedoru, ja mislim, da vise nisu gladni i treninzi im se svode na rutinu, i onda zavrsavaju kako zavrsavaju, odnosno gube.

@belboy

A hebate jarac, imam milion pitanja tipa "Casper sto ti mislis", i onda kad im ja kazem sto mislim, onda mi odgovore, "iz pouzdanog izvora znam..." "ja sam cuo drugacije..." itd., koji qurac me onda pitaju za misljenje, Iskreno se trudim svima posteno odgovoriti i onda me poklope, "iz pouzdanog izvora sam cuo"...i kako se onda necu naljutiti.

Cijenjeni kolega Casper,

Do sad sam vas iznimno cijenio (šta ne znači da i dalje nemam visoko mišljenje o vama) ali nakon ovog opet se pitam : DA LI JE MENI SVE OVO POTREBNO DA ME NEKI OPET "GADE" PO OVOM PORTALU ?????
Postavio sam vam najnormalnije pitanje da li znate nešto o nastavku NEZAVRŠENOG POMORSKOG FAKULTETA a ne o ALTERNATIVNOM ŠKOLOVANJU za koje ste se vi i ostali cijenjeni članovi UPH izborili kontra MMPI ( u šta nisam ni u jednom trenutku posumnja ).

Sljedeća stvar koja me uvridila je da sam ja JOŠ VIŠE MENTALNO ZAOSTAO budući da ja vas nisam smatra MENTALNO ZAOSTALIM, opet ponavljam i nadam se da me niste razumili jer pitanje nisam uputija u vezi školovanja koje vi spominjete nego nešto sasvim drugo, pošto sam mislija da je OVO PORTAL KOJI POMAŽE KOLEGE POMORCE SA INFORMACIJAMA.

Nadalje, spominjete moj POUZDANI IZVOR INFORMACIJA na koji se ložite i palite ka šibica a da ste pročitali moj post onda bi uočili da sam napisa
Iz mojih izvora sam sazna da Pom.Fak u ST
a ne tamo neki SPH. Za vašu informaciju nikad nisam ni posjetija niti namjeravam te stranice, a moj izvor je kolega koji je završija PFS i trenutno je zaposlen kao asistent jednom profesoru na istom. Ako sam ja falija temu onda je admin moga pribacit moj post, ali naša sam svrsi shodno da to pitanje postavim tu.

Mislim da mi je ovo bila "kap koja je prelila moju čašu" na ovom portalu i koja me je uvjerila da ja nemam šta ode više tražit iako i dalje cijenim neke ljude koji tu rade i trude se za nas pomorce ali za mene je ovo bilo sasvim dovoljno.
Znam sad ćete svi ka ovo, ono pa ti ni ne moraš "sidit" na ovom portalu , niko te ne tira, šta se odma nalaziš uvriđen itd, itd,.......ali to san sve već ode proša par puta.

HVALA VAM ODISTA NA SVEMU SVIM ČLANOVIMA UPH NA DOSADAŠNJEM ISKAZANOM TRUDU A VAMA KOLEGA CASPER NA LIPIM RIČIMA I ŽELJAMA JER ĆU SIGURNO TO I NAPRAVIT BEZ VAŠE POMOĆI !!!!!;););)

Velečasni, hvala i tebi, čujemo se zovnem te ovih dana na mob. jer sam bija zauzet zadnjih 7 dana !!!!!!!!!! ;););)

Cijenjeni kolega Casper

Mislim da me niste u potpunosti shvatili ili niste upućeni u potpuno u ovo što sam ja spomenija. Iz mojih izvora sam sazna da Pom.Fak u ST daje priliku(šansu još jednu) starim studentima da završe faks koji su započeli tamo 90-tih.

Pozdrav i živili :cool::cool:

Postovanje Ortalano,

Najprije me nesto pitas a onda mi govoris da nisam upucen u nesto i da te nisam razumija, iako ja nisam nikakav odgovor ni ponudija, vec te samo uputija, sto bi ti, po mom misljenju treba napraviti, umisto da si reka OK, viti cu sto se da uciniti, ti, HTIO NE HTIO vrijedjas moj kakav takav trud da ti ponudim odgovor, razmisli malo u kojem si se kontekstu i kakvim vokabularom meni zahvalija, iako nitko od tebe nije ocekiva nastavak rasprave.
Ovo je portal koji pomaze pomorce sa informacijama, ali nije nuzno da svi znaju sve, a o tvom slucaju ja nisam znao, pa nisam moga ni ponuditi odgovor.
Na kraju, ja se kladim da ces ti i takvi koji bize ca sa ovog portala, biti prvi koji se upisu na ovaj PPO a i dalje ces ti i takvi pljuvati po ovom portalu i po UPH, i blatiti sav trud koji se nas nekolicina trudimo svim pomorcima pomoci.
Ali ne ljutim se ja vise na takve, jer su se Hrvatski pomorci a i Hrvati pokazali ko najveci jadnici i bjednici.
Cast izuzecima, ali ti Kolega Ortalano siguro nisi taj izuzetak, kladim se da si dobio sve informacije koje su te tu iznteresirale i sad se u velikom stilu povlacis.
Sretno :uzdravlje

Last edited:
Cijenjeni kolega Casper,

Do sad sam vas iznimno cijenio (??ta ne znači da i dalje nemam visoko mi??ljenje o vama) ali nakon ovog opet se pitam : DA LI JE MENI SVE OVO POTREBNO DA ME NEKI OPET "GADE" PO OVOM PORTALU ?????
Postavio sam vam najnormalnije pitanje da li znate ne??to o nastavku NEZAVR? ENOG POMORSKOG FAKULTETA a ne o ALTERNATIVNOM ? KOLOVANJU za koje ste se vi i ostali cijenjeni članovi UPH izborili kontra MMPI ( u ??ta nisam ni u jednom trenutku posumnja ).

Sljedeća stvar koja me uvridila je da sam ja JO?  VI? E MENTALNO ZAOSTAO budući da ja vas nisam smatra MENTALNO ZAOSTALIM, opet ponavljam i nadam se da me niste razumili jer pitanje nisam uputija u vezi ??kolovanja koje vi spominjete nego ne??to sasvim drugo, po??to sam mislija da je OVO PORTAL KOJI POMA??E KOLEGE POMORCE SA INFORMACIJAMA.

Nadalje, spominjete moj POUZDANI IZVOR INFORMACIJA na koji se lo?žite i palite ka ??ibica a da ste pročitali moj post onda bi uočili da sam napisa a ne tamo neki SPH. Za va??u informaciju nikad nisam ni posjetija niti namjeravam te stranice, a moj izvor je kolega koji je zavr??ija PFS i trenutno je zaposlen kao asistent jednom profesoru na istom. Ako sam ja falija temu onda je admin moga pribacit moj post, ali na??a sam svrsi shodno da to pitanje postavim tu.

Mislim da mi je ovo bila "kap koja je prelila moju ča??u" na ovom portalu i koja me je uvjerila da ja nemam ??ta ode vi??e tra?žit iako i dalje cijenim neke ljude koji tu rade i trude se za nas pomorce ali za mene je ovo bilo sasvim dovoljno.
Znam sad ćete svi ka ovo, ono pa ti ni ne mora?? "sidit" na ovom portalu , niko te ne tira, ??ta se odma nalazi?? uvriđen itd, itd,.......ali to san sve već ode pro??a par puta.

HVALA VAM ODISTA NA SVEMU SVIM ČLANOVIMA UPH NA DOSADA? NJEM ISKAZANOM TRUDU A VAMA KOLEGA CASPER NA LIPIM RIČIMA I ??ELJAMA JER ĆU SIGURNO TO I NAPRAVIT BEZ VA? E POMOĆI !!!!!;););)

Velečasni, hvala i tebi, čujemo se zovnem te ovih dana na mob. jer sam bija zauzet zadnjih 7 dana !!!!!!!!!! ;););)

Ovaj post ti je treba ic otprilike ovako:
"Do sada sam vas iznimno cijenio jer sam drzao da niste stoka poput Frankiea. Ovaj dio da li je meni potrebno da me neki GADE to bi izbacio jer pokazuje slabost. To bi promjenio u koliko god me ova guba ode gadi mene to ni najmanje ne pogadja i ne osvrcem se na to. Onda bih nastavio sa zahvalom UPH na ovakovom nacinu alternativnog skolovanja jer to je ipak alternativa odnosno izbor.Takav je kakav je ali postoji. Dalje bi napisao da kada me neki od Vas nazovu mentalno zaostalim meni je to poput komplimenta s obzirom da znam od koga dolazi.Hvala jos jednom.Ovaj cijeli dio o pouzdanom izvoru informacija bi izbacio. Pa nismo na sudu pa da imamo potrebu iznosit i predlagat dokaze.
Ovo zadnje bi promjenio sto me vise tucete,blatite i gazite to mi daje snage i podtreka da nastavim jos zesce i pokazuje mi da sam na pravom putu.

???

???

Koja je ovo spika ? Jadnici, bijednici, uvrede, ja odlazim, ti mene ne volis, ja tebe cijenim ovo ono:confused: Prava sapunica.

Casper ja sam u zivotu upozna puno hrvatskih pomoraca i mogu ti reci da su vecina pravi ljudi, iako ima i kretena kao u svakom drugom poslu, tako da ti ovo jadnici i bijednici stvarno nije tribalo:o
Mozda smo budale ali to nam ide uz opis posla:uzdravlje

Ovaj post ti je treba ic otprilike ovako:
"Do sada sam vas iznimno cijenio jer sam drzao da niste stoka poput Frankiea. Ovaj dio da li je meni potrebno da me neki GADE to bi izbacio jer pokazuje slabost. To bi promjenio u koliko god me ova guba ode gadi mene to ni najmanje ne pogadja i ne osvrcem se na to. Onda bih nastavio sa zahvalom UPH na ovakovom nacinu alternativnog skolovanja jer to je ipak alternativa odnosno izbor.Takav je kakav je ali postoji. Dalje bi napisao da kada me neki od Vas nazovu mentalno zaostalim meni je to poput komplimenta s obzirom da znam od koga dolazi.Hvala jos jednom.Ovaj cijeli dio o pouzdanom izvoru informacija bi izbacio. Pa nismo na sudu pa da imamo potrebu iznosit i predlagat dokaze.
Ovo zadnje bi promjenio sto me vise tucete,blatite i gazite to mi daje snage i podtreka da nastavim jos zesce i pokazuje mi da sam na pravom putu.

E svaka ti cast covikk :uzdravlje:uzdravlje... i zelim dobro jutro:kafa:kafa

Postovanje Ortalano,

Najprije me nesto pitas a onda mi govoris da nisam upucen u nesto i da te nisam razumija, iako ja nisam nikakav odgovor ni ponudija, vec te samo uputija, sto bi ti, po mom misljenju treba napraviti, umisto da si reka OK, viti cu sto se da uciniti, ti, HTIO NE HTIO vrijedjas moj kakav takav trud da ti ponudim odgovor, razmisli malo u kojem si se kontekstu i kakvim vokabularom meni zahvalija, iako nitko od tebe nije ocekiva nastavak rasprave.
Ovo je portal koji pomaze pomorce sa informacijama, ali nije nuzno da svi znaju sve, a o tvom slucaju ja nisam znao, pa nisam moga ni ponuditi odgovor.
Na kraju, ja se kladim da ces ti i takvi koji bize ca sa ovog portala, biti prvi koji se upisu na ovaj PPO a i dalje ces ti i takvi pljuvati po ovom portalu i po UPH, i blatiti sav trud koji se nas nekolicina trudimo svim pomorcima pomoci.
Ali ne ljutim se ja vise na takve, jer su se Hrvatski pomorci a i Hrvati pokazali ko najveci jadnici i bjednici.
Cast izuzecima, ali ti Kolega Ortalano siguro nisi taj izuzetak, kladim se da si dobio sve informacije koje su te tu iznteresirale i sad se u velikom stilu povlacis.
Sretno :uzdravlje

Pozdrav Casper

Pita sam vas jer sam mislija da ste upućeni u problematiku za koju sam vas upita a ne za, opet ponavljam, PPO jer me to ne interesira i preskupo mi je, zato sam samo zaključija da niste valjda upučeni u to. Nije mi bila namjera nikog omalova?žavati niti u ikojem pogledu umanjivati nečiji trud ??ta stalno ističem na ovom portalu i za svaku pohvalu od mog prvog dana registracije ode ??ta se tiče pomoći svim zainteresiranim pomorcima.
? ta se tiče informacija koje sam dobija ode mogu reći samo da sam dobija neka draga prijateljstva tu a nikakve informacije ??ta su pomogle meni osobno u pronala?ženju posla ili nečeg drugog, sa čim ne ?želim umanjiti vrijednost ovog poratala dapače za va??u informaciju ovaj poratal je na mojoj explorer stranici
u favoritima na prvom mistu.
Molim vas jo?? jednom da se ode ne povlači nikakvo omalova?žavanje va??eg, ni bilo kojeg člana udruge, truda u vezi postizanja ??ta boljih uvjeta za pomorce jer je to izvlačenje iz koneksta mojih tekstova kojima opet ponavljam nikad nisam htio dovesti u pitanje va?? trud oko udruge.
Za kraj, NISTE VI TE SRIĆE DA SE JA POVUČEM PODVIJENA REPA odavde samo sam htija istaknit da ću se malo odmorit od daljnjeg komentiranja ali sa ovim postom ste me "povukli za jezik" i na??a sam shodno da se odbranim jer ne bi tija da me ljudi ode do?žive kao nekog retardiranog pomorca koji mrzi sebe do podne a sve ostale posli podne;);) . I dalje nastavljam pratit portal ali, kako bi rekli, IZ ILEGALE :D:D:D, a ovo jadnici i bijednici.......hmmmmm
Nikad nisam blatija ni pljuva po portalu a Bo?že sačuvaj po UPH :udriglavom:udriglavom:udriglavom

??elim vam sve najbolje ??ta se za?željeti mo?že u va??em daljnjem radu

@Frenkie
HVALA TI

@Ortalano

Oprosti na brzom okidacu, ne zelim sad iznasati i obrazlagati svoje postupke i stavove, drago mi je da si i dalje tu, viruj mi, ovo je forum a viruj mi u stvarnosti sam ja nesto drugo, a ovako me nekad zena uvati za hmmmm dok pisem pa vrag odnese salu :(, nadam se da kuzis.
Ono bijednici i jadnici, i dalje stoji sto se mene tice, jer da nije tako, davno bi ova drzava bila bez Sanadera, Braznjadura, Bozica, Dolinseka,.......a pomorci bi odavno bili rame uz rame Europskim kolegama, nadam se da sam ti malo poblize objasnio zasto ti epiteti...:uzdravlje

Takodjer svako dobro i .......sorry, hebi ga, Casper ko Casper :udriglavom

ma meni ovo sve vi??e zvuči na Program obrazovanja pomoraca sa posebnim potrebama. :p pa judi, jebemu mi??a, umisto da slavite i da se uvatite malo knjige pa da napokon dobijete taj brevet o kojem ste sanjali dugo godina opet se provlače niki SPH-ovi, fakulteti, ministarstva, uvik van je neko kriv. jo?? samo da van odma daju za 200 kn brevet i ukrcaj po ?želji. dosta priče, triba se sad uvatit učit, platit i primučat, probat utrapit račun u firmu pa mo?žda ??tagod uplate u znak solidarnosti hehe! pozz i svu sriću ?želin! :uzdravlje

Back