splitski kanal
prvi makine
Postovanje,
Vodili bitku jesmo, no tesko se bilo boriti protiv Fakulteta, evo citam i ovo iz SD (sto je Turist stavija), svi sad pizde za cijenu, ovo, ono, mi kao UPH se takodjer slazemo da je cijena previsoka, no za razliku od kolega sa fakulteta, MI POMORCI NISMO SLOZNI, svi sad pametuju, ka i uvik, Lako je biti general posli bitke, no morate svi znati, DA NIJE BILO UPH, NEBI BILO NI OVOG PROGRAMA, di su bili svi ti mudrijasi kad se UPH osnivala i pocela (u stvarnom smislu te rijeci) boriti za dobrobit Hrvatskog Pomorca, Gospodin Berlan mi je je na sastanku u Ministarstvu spomenuo, da sto se nisam SPH-u obratio za pomoc, reka sam mu na to, "Jesam vec, pa ste me odjebali", na sto su se svi nasmijali, neka mi netko kaze za sto se to itko izborio a da od toga ima korist Hrvatski Pomorac? osim sto se UPH uz sve obaveze koje imamo prema kompanijama i svojim familijama, pokusavamo izboriti da se glas Hrvatskog pomorca cuje, a da za to ne dobivamo (i ne treba nam) nikakvu naknadu.
Kolege pomorci,
Prvo sto je UPH pokusala, je bilo, rusenje programa, program je star i propsezan, no kad smo otvoreno pitali za savjete i mozebitne alternative, Hrvatski Pomorci su tad sutili ko zaliveni, ka i uvik, a UPH se koliko toliko pokusala snac, i jesmo donekle, ali daleko bi to bilo da smo svi Pomorci koliko nas ima, dali po mali doprinos, no nije vas nigdi bilo, a sad se cujete.
Cijena, kad smo to pokusali, svi sa Fakulteta su skokli ko jedan, jedan za sve a svi za jednoga, dok Kolege pomorci, sada pizde po forumima i komentiraju clanke iz SD, a ja sam iz svog dzepa platio put u ZG, a neki nam prebacuju da naplacujemo informacije, ja takvima zelim od srca da im bude ono sto im SPH na celu sa Bradnjazurom zeli i da ih oni zastupaju do kraja njihove karijere.
Osobno mislim, da, program je preopsezan i star, cijena je velika, program traje predugo, no bit ce mi i to draze, nego da sam zavrsio taj program u Portorozu ( u ex YU), Kotoru, Filipinima, Engleskoj, Nizozemskoj, ....
Jer misljenja sam, da su njihovi pomorci daaaaaleko iza nas, po teoretskoj i prakticnoj sposobnosti.
@kolega ortalano
Nisam siguran da ce ti se to uzeti u obzir, ali bih ti svejedno preporucio da se obratis jednom od fakulteta (Zadar, Split, Dubrovnik, Rijeka)
PS. Na kraju, svim onima kojima ovaj Posebni Program Obrazovanja ne odgovara, jos uvijek imate Englesku, Poljsku, Nizozemsku, Kotor.....
Iskreno i od srca, u svoje i u ime UPH, zelim vam svu srecu i uspjeh.
@upravo tako kolega.
Mislim da definitivno moramo napisat UPH priopćenje za javnost, koji će se stavit na Portal i poslat u medije, di ćemo navest sve ovo ča si gori naveja.
Jer u protivnom će se neinformirane kolege pomorci opet okomit na nas iz UPH da smo mi krivci za previsoku cijenu.