Sindikat Pomoraca Hrvatske

Dina,itekako znam da je sve ovo zalosno,i viruj nije mi do smija ,zivciram se vise nego sta bi triba.A to sta se tice njihovog obraza i srama ,to im je dio posla,za to su placeni,da prodaju isprazne price u medijima uvjeravajuci janost da je sve po zakonu.Al postoje pravna sredsta i ima nas ,te idemo dalje...:)
A Hr i EU ,mogu se nasmijat samo...

Fala Zapa.Nisan ja jedina poslala e-mail.Mislin da je i splitski_kanal(valjda je to tocan nick) posla onaj svoj e-mail u kojem je sve ispisa onako kako zbilja i jeste.
Tko zna,mozda im cak i novinarski duh proradi :)

ma svaka cast svima i puno postovanja bez obzira ko salje samo da se to sta vise cuje i gura naprid mene je samo strah da to ne padne u monotoniju pa da ne bude nista od toga, nije lako ni doma skupit deset ljudi za stolom, a kamoli sve nas pogotovo sta smo svugdi razbacani, puno njih nema ni vrimena bit za kompjuterom i da imaju najvecu volju jer imaju dosta i svoga posla, a sa druge strane kad se dodje doma svak zeli bit sa svojima, a ne ic okolo po kancelarijama i tirat pravdu u jednoj pajo patak drzavi

Ma mi mislimo da su ovi političari neki pametni odgovorni i profesionalni ljudi,jer smo takvi mi naučili biti,jer bez toga nema posla.Ma dajte,,kome ? uker odgovara ??ta je porezni zakon napravia u suprotnosti onome pomorskom?Nikome,i Serader če ga samo potap??ati po leđima,jer je smislio kako uzeti nam love ??ta vi??e.
A sindikati.Meni ?žena radi u po??ti,i pouzdano znam da kad su njhovi sindikati i??li potpisati ne??to sa vladinim predstavnicima to se pretvorilo u bakanalije,tri dana se jelo pilo,a naručili su i najpoznatije hrvatske zvijezde da im pjevaju.Zamislite koliko je to ko??talo.A kad tra?ži ne??to od njih onda ??ute.Tako to vlada sređuje stvari sa sindikatima.

Marenos,
Moje osobno misljenje je da su svi politicari u Hrvatskoj banda smrdljivih lopova, bez obzira na stranku, odakle dolaze i kako se zovu. Nije samo stvar pomoraca, di god pogledas je rasulo, od poljoprivede do ribara, nema ko nema problema, a imamo junacki porez od 22% i ka tribalo bi se normalno zivit. Ma nije problem ni placat kad bi mi znali za sta placamo, ali uvik nesto dajemo i donosimo lovu doma, a zauzvrat oni opet tucedu po nama. Sta se tice sindikata, australska vlada je prije deset godina isla zaobic sindikat luckih radnika i donila ljude iz juznoafricke republike da rade u australiji i na kraju kad je dosa kontenjeras u roterdam onda ga nizozemski sindikat luckih radnika nije tia iskrcat jer su kontejneri bili ukrcani od nestrucnih ljudi koji nisu u sindikatu, e to se zove sindikat. nema dobroga sindikata u siromasnima zeljama

A ??ta to nauči?? na to brzoj vi??oj,samo te olak??aju za 60000kn.Zar ne bi bilo po??tenije,da ima jedan kurs od 15 dana u kojem je sve ??to praktično treba na brodu kapu i da ko??ta razumno,a ta brza vi??a-tu nitko puno ne grije stolicu osim kad intezivno mora?? slu??ati,sranja koja ti ne trebaju.To je samo drpikesa.
I onako te pu??taju na ispitima.
Daj molim vas več dolazi do izra?žaja jal.
I jo?? jedna stvar,mo?žda netko i hladi jaja na brodu,ali ja ne.

Ja sam reka...naviga ILI ladija jaja. Ne mislim da itko na brodu ladi jaja (osim mene ponekad):D
Ja u potpunosti razumin kad se covik nadje u takvoj situaciji ali i vi onda sa SSS razumite i nas. Onda se ja mogu pitat di sam ostavia 4 godine zivota a ti si to dobia u 15 dana?
Nije meni krivo sta si ti to dobia al ko ce meni vratit 4 godine u koje sam moga zaradit pola ili cili jedan stan npr.?
Zato sve to nece stimat dok se ne smisli potpuno novi-laksi nacin skolovanja u pomorstvu za mlade generacije.
60000-kn je jednostavno ceh koji oni oce da platis+4 miseca slusanja di stvarno nista neces naucit. A jel mislis da sam ja ista naucia u 4 godine?
Al ipak tribalo je stisnit zube za doc do tog jebenog papira...
Svi znamo da se uci na brodu i da je skola formalnost koju eto moras proc...
Ne znam sta bi ti reka, po meni je to ok jer vam je ipak pruzena prilika relativno brzo to rjesit-brze nego smo mi polagali.
A 60000-kn isplatis u 2 miseca...
Ako se netko ne slaze ok, ja da sam u takvoj situaciji nebi se mislia ni sekunde...da bi pare i pritrpia.

@Dalmos - ja mislin da im je sindikat nasa odvjetnike.Mislin da je to bio veceras u dnevniku.

Ja sam reka...naviga ILI ladija jaja. Ne mislim da itko na brodu ladi jaja (osim mene ponekad):D
Ja u potpunosti razumin kad se covik nadje u takvoj situaciji ali i vi onda sa SSS razumite i nas. Onda se ja mogu pitat di sam ostavia 4 godine zivota a ti si to dobia u 15 dana?
Nije meni krivo sta si ti to dobia al ko ce meni vratit 4 godine u koje sam moga zaradit pola ili cili jedan stan npr.?
Zato sve to nece stimat dok se ne smisli potpuno novi-laksi nacin skolovanja u pomorstvu za mlade generacije.
60000-kn je jednostavno ceh koji oni oce da platis+4 miseca slusanja di stvarno nista neces naucit. A jel mislis da sam ja ista naucia u 4 godine?
Al ipak tribalo je stisnit zube za doc do tog jebenog papira...
Svi znamo da se uci na brodu i da je skola formalnost koju eto moras proc...
Ne znam sta bi ti reka, po meni je to ok jer vam je ipak pruzena prilika relativno brzo to rjesit-brze nego smo mi polagali.
A 60000-kn isplatis u 2 miseca...
Ako se netko ne slaze ok, ja da sam u takvoj situaciji nebi se mislia ni sekunde...da bi pare i pritrpia.

Dobro,da se vi??e ne prepiremo oko toga,s obzirom da ja imam brevet za prvoga makine bez ograničenja,da se zakon po??tuje,tj STCW,imao bi pravo dobiti brevet za kapa bez ograničenja,na račun iskustva.Tako pi??e tamo u STCW.A to ću i poku??ati kad se vratim sa broda.:udriglavom

Pismo

Pismo

Fala Zapa.Nisan ja jedina poslala e-mail.Mislin da je i splitski_kanal(valjda je to tocan nick) posla onaj svoj e-mail u kojem je sve ispisa onako kako zbilja i jeste.
Tko zna,mozda im cak i novinarski duh proradi :)

A posla san svima kome san moga.
Vratilo mi se jedino od "nasega" Kap. Brazzodura da nemoze primit.
Posla san u TV medije u Hrvatska uzivo (2 puta sam sla) i od jos nekoga sa HTVa (nisu napisali koja emisija) da pismo ne prolazi.
IZGLEDA DA SU ZAPOSLILI NEKOGA DA SIDI I VRACA PISMO UMISTO HLOVERKE, JER MI SE VRACA SA MAIL ADRESE OD NEKOGA KNEZEVICA I NEKE "VJEVERICE".
Na HTV san posla u: Hrvatska uzivo,
Otvoreno,
Poslovni klub,
Latinica (neznan jeli mi se vratilo od njih, Latin je bolestan i pod nekakvon suspenzijom, a nezelin privatno poslat pismo)
Nedjeljom u 2.
Na Radio Splitu san posla Jadranu Marinkovicu i jucer mu je neko dobro zacepija usta (znan da je bila velika svadja u redakciji), zato mu je u emisiji "Sridom u sridu" i "Ventilator" bila samo muzika. Samo je reka da neko nasim Pomorcima namistaju da prestanu navigavat i da cedu ih zaminit Filipinci, to je sve ca je uspija rec.
Kako znan da je covik ima problema pritnje da izgubi posal i prije zbog postenja i osjecaja za pravdu, nisan iznenadjen.

sindikat pomoraca bi trebao gledati korist pomoraca tj. trebao bi raditi za dobrobit pomoraca a u nasem slucaju sindikat radi u korist drzave na stetu pomoraca i to je po meni najveci problem pogledajmo malo kako rade sindikati pomoraca u razvijenim drustvima (svedska,engleska...) zasto se ne pogledaju na sustav koji funkcionira u razvijenim drustvima i napravi se samo copy-paste u cemu je problem nevidim.zato me samo muka vata na cijelu situaciju i desit ce se ona stvar da cemo mi pomorci tribat otvarat racune na strane banke ili kako je jedan kolega vec spomenuo doma dolaziti sa mudantama punim dolarama,jel tesko virujem da ce netko tesko zaradjeni novac na brodu "pokloniti" drzavi a nece "nista" dobiti za uzvrat,ja bih samo tija ovome tko je izglasa ovaj zakon pustit ga misec dana sjevernog atlantika zimi pa da vidi kako mi pomorci zivimo ili kao meni da sam u gvardiji bogu izad nogu a zena mi na firulama radja ili nedajboze imaju smrtni slucaj u familji ili kako mi pricaju neki da dodju doma a mala pita mater koji je ovaj barba da ne nabrajam vise a sta cu vam pricat kad znate i sami,zato sam za NOVI SINDIKAT al NOVI SINDIKAT koji ce biti na nasu stranu a ne na stranu drzave
pozdrav svima iz singapura

Pustimo mi ljudi Brazzodura da radi kako zna i umije, jer bolje nemamo.
Nije se nitko od nas obukao u zatvorsku uniformu i stavio lance, jebiga.
Vidio sam koliko se zalago za Kap. Laptala i meni je to dosta. Moze nam se svakome dogodit pa je dobro znat da imas nekog ko ce dignut prasinu. Vise i ne treba ucinit.

@splitski_kanal - istina jeste da SVE TV kuce jednostavno IGNORIRAJU ova dogadjanja oko pomoraca.Ono sto je bilo u Hrvatska uzivo....to je kao tek tako da se nesto kaze.
Vise vremena dobiju Ante i Simona,nego sto su ga dobili pomorci?!
Eto sta je Hrvatska,eto sta je "slobodno" novinarstvo!!!!!

Nemoguce je da nijednom novinaru ova prica u vezi Vlade i pomoraca nije jasna.
Nemoguce je da nitko od novinara nije ima zelju da se to javno objavi.Medjutim moguce je,a sad vec i ocigledno da MEDIJI U HRVATSKOJ NISU NEOVISNI!

ja sam pisao svim mogucim novinarima (do cijih sam @-adresa dolazio) i nes' mi vjerovat da od nijednog nisam dobio niti odgovor, kamoli da se potom o necemu propricalo
eto sam sinoc gledao 'otvoreno' o brodogradnji, interesantna tema, sad su to prodali, sad ce dosta njih preko grane na rabotu, a potom ce i oni morat porezom uzdrzavat lijepu nasu! (da nije smijesno, covjek bi plak'o)
eh da RTL ima 'otvoreno', mozda bi nam oni mogli dat' koju minuticu!?

Meni je jedino Mislav Bago odgovorija kako ce prosljediti svojim urednicima:)
Zivi bili pa vidili....Al' Bogami ,cini se meni da je Bago to njima posla po coravom golubu pismonosi:)

Pustimo mi ljudi Brazzodura da radi kako zna i umije, jer bolje nemamo.
Nije se nitko od nas obukao u zatvorsku uniformu i stavio lance, jebiga.
Vidio sam koliko se zalago za Kap. Laptala i meni je to dosta. Moze nam se svakome dogodit pa je dobro znat da imas nekog ko ce dignut prasinu. Vise i ne treba ucinit.

Po??+tovani,
već sam frustriran dizanjem pra??ine. Treba osim pra??ine imati i rezultatu zakonu, ali na ?žalost za to treba vi??e od nekog Brazzodura. Imajte to na umu.
Mirno more
kap.P.Brazzoduro

Back