Sindikat Pomoraca Hrvatske

sindikat pomoraca bi trebao gledati korist pomoraca tj. trebao bi raditi za dobrobit pomoraca a u nasem slucaju sindikat radi u korist drzave na stetu pomoraca i to je po meni najveci problem pogledajmo malo kako rade sindikati pomoraca u razvijenim drustvima (svedska,engleska...) zasto se ne pogledaju na sustav koji funkcionira u razvijenim drustvima i napravi se samo copy-paste u cemu je problem nevidim.zato me samo muka vata na cijelu situaciju i desit ce se ona stvar da cemo mi pomorci tribat otvarat racune na strane banke ili kako je jedan kolega vec spomenuo doma dolaziti sa mudantama punim dolarama,jel tesko virujem da ce netko tesko zaradjeni novac na brodu "pokloniti" drzavi a nece "nista" dobiti za uzvrat,ja bih samo tija ovome tko je izglasa ovaj zakon pustit ga misec dana sjevernog atlantika zimi pa da vidi kako mi pomorci zivimo ili kao meni da sam u gvardiji bogu izad nogu a zena mi na firulama radja ili nedajboze imaju smrtni slucaj u familji ili kako mi pricaju neki da dodju doma a mala pita mater koji je ovaj barba da ne nabrajam vise a sta cu vam pricat kad znate i sami,zato sam za NOVI SINDIKAT al NOVI SINDIKAT koji ce biti na nasu stranu a ne na stranu drzave
pozdrav svima iz singapura

Po??tovani Alfa Laval,
Da li mi, molim Vas mo?žete reći ??to je bilo prije Zakona - koji Vam ne valja i Sindikata koji ne radi u interesu pomoraca.
Plaćam Vam ručak ako napi??ete ??to je to SPH napravio, a krivo je.
Pozdrav,
kap.P.Brazzoduro:udriglavom:udriglavom

Marenos,
Moje osobno misljenje je da su svi politicari u Hrvatskoj banda smrdljivih lopova, bez obzira na stranku, odakle dolaze i kako se zovu. Nije samo stvar pomoraca, di god pogledas je rasulo, od poljoprivede do ribara, nema ko nema problema, a imamo junacki porez od 22% i ka tribalo bi se normalno zivit. Ma nije problem ni placat kad bi mi znali za sta placamo, ali uvik nesto dajemo i donosimo lovu doma, a zauzvrat oni opet tucedu po nama. Sta se tice sindikata, australska vlada je prije deset godina isla zaobic sindikat luckih radnika i donila ljude iz juznoafricke republike da rade u australiji i na kraju kad je dosa kontenjeras u roterdam onda ga nizozemski sindikat luckih radnika nije tia iskrcat jer su kontejneri bili ukrcani od nestrucnih ljudi koji nisu u sindikatu, e to se zove sindikat. nema dobroga sindikata u siromasnima zeljama

Po??tovani,
Hvala na EPP-u. Ima malo krivog navoda, ali va?žna je namjera.
brod je kracan u Australiji od strane radnika u kemijskoj industriji. Nisu ga htjeli iskrcati na zapadnoj obali Amerike, pa ni u Kanadi, a nakon ??to je kompanija objavila javnu ispriku kompaniji - lučkim radnicima i platila kao da su oni obavili posao (dvostruko) konteineri su nakon puto??estvije konačno iskrcani s broda u istočnim lukama Amerike (New york). gdje prvotno nisu bili namjenjeni. I na?? je sindikat učestvovao u akciji i o tome se pisalo, na?žalost ponovno vi??e u svijetu nego doma.
S po??tovanjem,
kap.P.Brazzoduro:udriglavom:udriglavom

i ovo triba biti problem sindikata. Ipak su to pomorci koji us gladni i zedni tako reci u svom moru. Svaki pomorac je bitan. Evo link http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,1,21,,149212.jl
Po??tovani,
U novine sam vijest poslao osobno, prije ovog teksta, a osobno sam dogovorio i odlazak na brod Jutarnjeg i HTV-a, nakon ??to nismo mogli tjedan dana probiti Slovensku birokraciju. Problem rje??en djelomično.
Sindikat kao ??to vidi?? radi svoj posao iako sam doma pod fibrom od 39.5.
Provjeriti se mo?že na tel. 0917977448 ili 0913031911 kod kap. Aljo??e.
Ba?? mi je drago za EPP koji nam daje??.
Pozdrav,
kap.P.Brazzoduro
P.S. Nisu članovi Sindikata pomoraca Hrvatske, ali im je SPH osigurao odvjetnika i prijevoz na kopno, vodu i hranu na??i kolege.

A posla san svima kome san moga.
Vratilo mi se jedino od "nasega" Kap. Brazzodura da nemoze primit.
Posla san u TV medije u Hrvatska uzivo (2 puta sam sla) i od jos nekoga sa HTVa (nisu napisali koja emisija) da pismo ne prolazi.
IZGLEDA DA SU ZAPOSLILI NEKOGA DA SIDI I VRACA PISMO UMISTO HLOVERKE, JER MI SE VRACA SA MAIL ADRESE OD NEKOGA KNEZEVICA I NEKE "VJEVERICE".
Na HTV san posla u: Hrvatska uzivo,
Otvoreno,
Poslovni klub,
Latinica (neznan jeli mi se vratilo od njih, Latin je bolestan i pod nekakvon suspenzijom, a nezelin privatno poslat pismo)
Nedjeljom u 2.
Na Radio Splitu san posla Jadranu Marinkovicu i jucer mu je neko dobro zacepija usta (znan da je bila velika svadja u redakciji), zato mu je u emisiji "Sridom u sridu" i "Ventilator" bila samo muzika. Samo je reka da neko nasim Pomorcima namistaju da prestanu navigavat i da cedu ih zaminit Filipinci, to je sve ca je uspija rec.
Kako znan da je covik ima problema pritnje da izgubi posal i prije zbog postenja i osjecaja za pravdu, nisan iznenadjen.

Po??tovani,
Morate razumjeti da u ovom dana??njem svijetu nema dobre vijest. Ako je ima ona se ne nalazi na HTV-u.
Treba napraviti promociju vjesti da bi mediji bili zainteresirani.
Nikoga nije briga ??to će pomorci plaćati poreze, ljudi se pitaju za??to oni s preko 183 dana ne plaćaju, a ne ua??to ovi trebaju platiti.
Vjest je, familija u bankrotu zbog ? ukerova nemara!!
Smrznuti će se jer nemaju novaca. Racesija, ostali bez posla a dr?žava kojoj moraju plaćati porez ne čini ni??ta da im pomogne (dr?žava se zamjeni sa ? uker, Kalmeta ili koji ti od tih ??aralatana padne pod ruku.
To postoje vijest i intertesantno.
Okupimom se svi u "novim časničkim uniformama" i poka?žimo kratko i jasno za??to su nam skrojene. To je vijes.
S po??tovanjem,
kap. P.Brazzoduro:udriglavom:udriglavom

@pbrazzoduro,
Pozdrav
Bio je jedan prijedlog ovdje da u istom danu svi povucemo sredstva sa racuna banaka.To je vijest eto mogli bi poceti sa tim.Vijest je recesija kako kazete pa ajmo napravit onda ovo, to je jednostavnije nego se igrati karnevala, a mislim i djelotvornije.

Ja sam prekjucer obavijesitila banku da zelim podignuti sve novce s njihovog racuna.
U srijedu ce mi dati sve novce s kunskog i sve s deviznog racuna.
Savjetnica u banci me pitala razlog i ja sam joj iskreno rekla kako je to zbog toga sto se Hrvatska Vlada prema pomorcima ponasa kao prema svojim robovima,te da ja vise nemam namjeru niti u ijednom pogledu doprinositi Hrvatskom gospodarstvu.
Novac odlazi na sigurno:)
Nemam vise namjeru dopustati bankama da pomocu mog novca obrcu daljnji kapital.
O povratu mog novca u banku ovisi dal' ce Vlada Republike Hrvatske promjeniti svoje pravinike i odredbe.
Moram Vam reci kako bankama nije nimalo drago sto povlacimo novac.Meni je cak sluzbenica rekla kako cu trebati cekati skoro mjesec dana na isplatu jer izgleda kako ja nisam jedina koja je odlucila povuci novac iz banke.
Tu je usljedila rasprava je banka moj novac nema pravo zadrzavati.Moj novac nje orocen niti mi banka ima ijedan zakonski razlog kojim bi me natjerala da novac ostavim toj banci.
I tako smo se dogovorili da ce u srijedu usljediti isplata kunseke i devizne gotovine s svih racuna.
Pa kad Vlada voli,neka izvoli:)

To i jeste za Vladu bolnije!Medjutim,to je bolnije za pametnu i sposobnu Vladu.Ja smatram da je ova Hrvatska Vlada sve drugo osim pametna i sposobna!
.....Koji pametni trgovac brani i limitira kupce, koji mu rade veliki promet,te placaju u gotovini????
Najveca parodija je kad je taj 'trgovac" Ministar financija:)
Toliko o pamet i sposobnosti Hrvatske Vlade.

Sph

Sph

Cijenjene kolege vjerovatno ce vecina rec vidi ovoga sta sad *izdi. Ali evo vec se danima da ne kazem mjesecima dogovaramo sto i kako napraviti, a kao sto vidite rezultat je NULA.
Samo lupamo po tipkovnicama, *izdimo, tucemo praznu slamu. Covik koji je bar pokusa nesto sastaviti, pojedinci samo sta ga nisu rastrgali (a dao je samo prijedlog na uvid da ga dopunimo ili ispravimo).
Od prvog dana sam za novi sindikat ili udrugu ili sto vec, ali kako i sami vidite ne mozemo se dogovorit ni oko nasih zahtjeva prema vladi, a kamoli da mi razbacani po svitu nesto osnujemo.
Priznajem da sam bio u zabludi kad sam zamisljao da imamo nekoga koji ce stititi nase interese.
Stoga PREDLAZEM, SAMO PREDLAZEM DA SE SVI MI UCLANIMO U OVI POSTOJECI SPH I KROZ NJIHOVU LOGISTIKU POKUSAMO STO NAPRAVIT, NEMAMO STO IZGUBITI OSIM PAR STOTINA KUNA ZA CLANARINU. A KADA PRODJE OVA BURA OKO POREZA POKUSAMO KAO CLANOVI SMJENITI SADASNJE VODSTVO SPH I POSTAVITI NASE LJUDE OD POVJERENJA. MISLIM DA NAM JE TO NAJLAKSI PUT.
:pSada me mozete popljuvat izvridjat i sto vas je volja vezano o spominjanju mrskog SPH, ali dajte da se pokrenemo sa mista.:p
Za mene je sve ovo kasno, jer sam po godinama blizu mirovine (pomoracke) ali dajte da ucinemo nesto za vas mlade koji dolazite.

Ja sam prekjucer obavijesitila banku da zelim podignuti sve novce s njihovog racuna.
Savjetnica u banci me pitala razlog i ja sam joj iskreno rekla kako je to zbog toga sto se Hrvatska Vlada prema pomorcima ponasa kao prema svojim robovima,te da ja vise nemam namjeru niti u ijednom pogledu doprinositi Hrvatskom gospodarstvu.
O povratu mog novca u banku ovisi dal' ce Vlada Republike Hrvatske promjeniti svoje pravinike i odredbe.
Moram Vam reci kako bankama nije nimalo drago sto povlacimo novac.Meni je cak sluzbenica rekla kako cu trebati cekati skoro mjesec dana na isplatu jer izgleda kako ja nisam jedina koja je odlucila povuci novac iz banke.
Tu je usljedila rasprava je banka moj novac nema pravo zadrzavati.Moj novac nje orocen niti mi banka ima ijedan zakonski razlog kojim bi me natjerala da novac ostavim toj banci.
I tako smo se dogovorili da ce u srijedu usljediti isplata kunseke i devizne gotovine s svih racuna.

Ja to vec duze vrime radim,i odavna moj novac nije sjeo u Hrvatskoj banci,pa nece ni dalje.:o

JA san diga cili svoj novac i moj devizni je sad 0 i to dolarski.funte i eure sve san kesirao i u kucu. MOj doprinos je dan za ovu akciju

Moze jedno pitanje...koju banku sada koristite?! kako ste stupili u kontakt sa tom bankom (pretpostavljam da je strana)?!
Moze i PM,ako ne zelite reklamirat...thanks

To kraljice,iden i ja sutra za pocetak to napravit.Samo da znate otvorite una ZAPA svoj trezor i to je to.par stotina kuna godisnje.

Cijenjene kolege vjerovatno ce vecina rec vidi ovoga sta sad *izdi. Ali evo vec se danima da ne kazem mjesecima dogovaramo sto i kako napraviti, a kao sto vidite rezultat je NULA.
Samo lupamo po tipkovnicama, *izdimo, tucemo praznu slamu. Covik koji je bar pokusa nesto sastaviti, pojedinci samo sta ga nisu rastrgali (a dao je samo prijedlog na uvid da ga dopunimo ili ispravimo).
Od prvog dana sam za novi sindikat ili udrugu ili sto vec, ali kako i sami vidite ne mozemo se dogovorit ni oko nasih zahtjeva prema vladi, a kamoli da mi razbacani po svitu nesto osnujemo.
Priznajem da sam bio u zabludi kad sam zamisljao da imamo nekoga koji ce stititi nase interese.
Stoga PREDLAZEM, SAMO PREDLAZEM DA SE SVI MI UCLANIMO U OVI POSTOJECI SPH I KROZ NJIHOVU LOGISTIKU POKUSAMO STO NAPRAVIT, NEMAMO STO IZGUBITI OSIM PAR STOTINA KUNA ZA CLANARINU. A KADA PRODJE OVA BURA OKO POREZA POKUSAMO KAO CLANOVI SMJENITI SADASNJE VODSTVO SPH I POSTAVITI NASE LJUDE OD POVJERENJA. MISLIM DA NAM JE TO NAJLAKSI PUT.
:pSada me mozete popljuvat izvridjat i sto vas je volja vezano o spominjanju mrskog SPH, ali dajte da se pokrenemo sa mista.:p
Za mene je sve ovo kasno, jer sam po godinama blizu mirovine (pomoracke) ali dajte da ucinemo nesto za vas mlade koji dolazite.
Ma ne dolazis u obzirti i SPH,to su prodane duse,u istome su taboru sa Kalmeton i Sukerom.Oni su sve i zakuvali da bi dobili na vaznosti,pa sad ka oni nas brane.Daj molin te,svi sidikati u HR su banda lopovska i tu nema milosti.Ili novi sindikat bez ovih papaka ili adios.Vidin da ste s vi neki poceli kokolavat sa ovin Bazzadurom.Sta on radi na ovom forumu,neka ide tamo kod Babica,Miletica i Sukera,on je njihov igrac.Tamo po Grckoj seta ka redikul u monturi...e sta bi oni Laptala pustili da nije kompanija pukla kesu za prave advokate...da neki SPH..daj ljudi..

Rupotina,
Možda si se od fibre raznježio i postao zahvalan Brazzaduru,što se slikaje na televiziji,koje nema nikakvoga efekta prema vladi.Da je on pravi borbeni sindikalista,onda je već odavno trebao dignuti tužbu prema zakonima kojima se ograničavaju naše slobodeTj,sloboda kretanja,i ucjenu sa brevetima.Osim toga on ništa nebi napravia,da se izmjeni zakon o izobrazbi pomoraca sa SSS tj ,da dobijemo brevete za više položaje na račun iskustva,jer i to je školovanje,samo praktično.Ne samo da je protiv nego nas i omalovažava,nazivajući nas instant pomorcima,a na ovome forumu,koliko vidim nas je većina takvih.Zato sam protiv te inicijative.
Ja se sa tobom slazen100%.Neman sta dodat,svaka ti piva aposebno za ovog Brazzoduro-peformera...redikul,umislija da je LET3 valjda..ma on je kupljen,"njihov"!!!!

znaci opet plujemo po Brazzoduru i SPH! covjek je jedini koji je nesto poduzima, za razliku od vecine pomoraca. bio sam nedavno na nekom tecaju i na spomen poreza od 20 pomoraca 15 ih od,mahuje rukom i kaze "nista nemozemo promijeniti".
mislim da ovakvim nezahvalnim pljuvanjem po covjeku mozemo izgubiti podrsku JEDINOG koji se eksponira u javnosti i nesto poduzima za NASA prava, a voda dolazi do grla.
i jos jedno ne vidim razloga da se SPH krivi sto netko nije htio ici na fakultet....
Mudrijasu..vidit ces ti dogodine kad te rebne bez obzira na 183 dana...ako ti je dobar SPH onda ti nemas problem..imamo ga mi sta nam nevalja.Kazes fakultet..niko ne trazi nesto sta vec nismo imali a to je da ljudi mogu bit prvi kuverte i makinje bez vise...ma kome ja govorin..

Back