bas me interesira hoce li se ovo na forumu pojaviti, sto sada clanarina, kada se skupila u navodnike neka kriticna masa odmah treba ostvariti materijalnu korist, promovira se ispocetka neka dobra volja, sve za pomorce, a onda odjedanput anketa kolika bi trebala biti clanarina, sto ce vama lova, ako ste mogli ste do sada izdrzavati ovaj forum, sto bi vam sada trebalo pod izgovorom za sve treba novac, vecina ljudi je ispocetka neiskvareno, onda uvijek dodje netko tko ispocetka volontira, a onda trazi novac, sto nam to uopce treba da iz dana u dan uvijek nailazimo na neke kojima cemo davati novac, pa bio to tko god, sto na pocetku ankete ne stoji umjesto "ne treba nista osnovati" npr. ne treba clanarina, zar nitko to nije primjetio, mi pomorci smo previse posteni, biti posten ne znaci biti glup, ako si pristojan, posten
, normalan odmah se neko nadje da te iskoristi, ne mislim da bi se trebalo povoditi tom maskimom, draza mi je ona npr. iz bowdticha, da ne prepricavam usiroko i potaknem kolege da se podsjete naseg plemenitog poziva opisanog zadnjih par stoljeca u nekoj poznatoj literaturi koja bi trebala biti polaziste svakog novaka kako ovdje tako i bilo gdje drugdje kome je stalo do ovoga poziva, "definiton of an officer"; 1. to be respected as a man, 2. to be admired as a seamen, 3 to be recognized as a gentleman
Koliko ja znam za na??u uplaćenu članarinu, dio će ić na na??e osobno osiguranje (virujen da nisu neke velike cifre u pitanju, a Dalmos se već raspita u nekoj osiguravajućoj kući), dio će ić za svakog člana UPH da ima mogučnost iznajmit rent-a-car kad ide doma sa aerodroma ili sl., a večina sume članarine će ić za tro??kove Foruma, tro??kove pravnika (za pravno formulirat neke na??e zaključke i sl.),...
Toliko o tome, koliko ja znam.
Inaće u na??oj stvarnosti je od zavr??etka Domovinskog rata, poplava negativnih likova koji paru da su sa vukovima odrastali, a ne sa judskin bićima, a svi nose Isusa i kri?ž na prsima!!?? Takvi likovi su nan neki susidi, neki član familije, jedan učitelj u osnovnoj ??koli, ?župan neke ?županije, sudac nogometne utakmice, tip ća se pravi da ima PTSP, dobri po??tar, član Ekonomskog vijeća, član HAZU, član Vlade, novinar velikog dnevnog lista, sportski komentator, ugledni knji?ževnik, član udruge za pribli?žavanje EU,....itd.
Zbog toga ća je ba?? toliko raznih judi iz različitih zanimanja i različitih familijarnih stabala i različitih psiholo??kih profila pokazalo svih ovih pustih godina, jednu bolesnu karakternu osobinu, te??ko je danas prepoznat po??tene jude.
Ja znan da čovik nikad nezna ća u njemu ćući, ali ako ?želi?? bit dobar, netriba ti transparent "ja san dobar", da bi to i stvarno bija.
Ovdi smo se skupili mi, pomorci, judi od mora koji većinu svog ?života ?živu u izolaciji, daleko od "stvarnost" ?života na kopnu i jedina mala Sunca su na??e ?žene i dica, na??e familije, i jo?? ako neko ima kojega prijateja i taj je sritan čovik.
Neznan drugo vi??e ća bi napisa.