Sindikat Pomoraca Hrvatske

Bok kolege, evo upravo sam se registrirao na pomorac.net i stranica je prva liga! Nitko se neće borit za nas ako nećemo mi za sebe! Pošto sam novi član zamolio bih vas da mi kažete gdje mogu dati glas podrške za osnutak novog sindikata! I usput bi vas zamolio da mi pomognete sa nekim savjetima. Apsolvent sam pomorskog fakulteta u Splitu, smjer Pomorski sustavi i procesi, ostalo mi je nekoliko ispita i zelim kasnioje ici na brod! Budući da nemam iskustva zamolio bih vas da mi pomognete savjetom, što, kako, koja kompanija itd! Unaprijed zahvaljujem

@NSPPBH
Pozdrav,drago nam je da ste se javili.Svaka pomoc je dobrodosla.Moram Vas ispravit to su naši i vaši zajednički interesi jer veće su šanse da se Vaši članovi danas sutra otisnu u međunarodnu plovidbu nego da se mi zaposlimo na Jadroliniji.Bez obzira na sve jedemo isti kruv i nadam se da ćemo zajedno ovo izgurat cilju kojem težimo.

Pozdravljamo okupljanje pomoraca na brodovima stranih zastava, a radi ostvarivanja va??ih zajedničkih interesa.
Ne znamo koliko vam je poznato da je u Splitu 2007.g osnovan
Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske, čije se članstvo
većinom sastoji od pomoraca (kao i djelatnika na kopnu) dr?žavnog brodara Jadrolinije,
ali i pomoraca koji plove kod ostalih malih brodara u putničkoj plovidbi pod hrvatskom zastavom. Veliki broj na??ih članova je ispekao zanat na dugoj plovidbi te ukoliko Vam mo?žemo biti od pomoći slobodno nas kontaktirajte na na?? mail sindikat2007@net.hr.

Pozdrav
Glavni odbor NSPPBH

Dobro do??li!

Pozdravljamo okupljanje pomoraca na brodovima stranih zastava, a radi ostvarivanja va??ih zajedničkih interesa.
većinom sastoji od pomoraca (kao i djelatnika na kopnu) dr?žavnog brodara Jadrolinije,
ali i pomoraca koji plove kod ostalih malih brodara u putničkoj plovidbi pod hrvatskom zastavom. Veliki broj na??ih članova je ispekao zanat na dugoj plovidbi te ukoliko Vam mo?žemo biti od pomoći slobodno nas kontaktirajte na na?? mail sindikat2007@net.hr.

Pozdrav
Glavni odbor NSPPBH

Postovanje

MOlim vas da se s pojedinostima kao zajednicko druzenje na prosvjedu ili ako zelite i vi biti clan udruge i sve druge informacije posaljete mail na adresu udruga@pomorac.net te cemo se dogovoriti o daljenoj suradnji

Hvala na podrsci

Pozdrav
Glavni odbor NSPPBH

Postovani Kolega,

Zahvaljujem se na ponudzenoj podrzci i suradnji i mislim da cemo imati dosta "korisnih informacija" sa vase strane jer vi vec zivite kao Udruga (Nezavisni Sindikat) a mi smo tako rekuc tek u povojima,svakako jos kad bi nam se i pridruzili na prosvjedu....mislim da bi to bio pun pogodak ali prepustimo to Dalmosu da vidi i dogovori sa vama.Jos jednom hvala na podrsci i "ISTO NAS MORE VEZE" Zivili i svako dobro :uzdravlje:uzdravlje

JA san Gospodina Mladena ( Predsjednika NSPPBH) pokusao kontaktirati telefonski ali se nije javio te san mu poslao mail pa cekam da se on javi. Ujendo zelio bih viditi njihov stav i razmisljanje te tako s njima viditi sto oni zele. Dali su nasi i njihovi interesi isti.

Eto toliko o tome.

Sindikat i to odma!

Sindikat i to odma!

Mislin da bi bilo dobro da po osnivanju novog sindikata se vodi racuna o sljedecem:
Svi bogu fala imamo pristup kompjuteru i da se za svaku novu stvar u sindikatu glasa na nacin da svak ima svoj password i daje svoj glas za ili protiv ili neutralan.
Ovo napominjen iz razloga sta sutra kad nas nebude nebi opet neki novi brazzaduro rodija, nego da se za svaku ideju glasa i da bude kako vecina odluci.
Zamislite da se za svaku stavku u hrvatskon saboru glasa za svaki zakon za svaku tocku. E top nan triba. Tad bi se utjecaj svih onih koji su s druge strane politicke bine sveja na 0!
Stojte mi dobro di god bili!

Mislin da bi bilo dobro da po osnivanju novog sindikata se vodi racuna o sljedecem:
Svi bogu fala imamo pristup kompjuteru i da se za svaku novu stvar u sindikatu glasa na nacin da svak ima svoj password i daje svoj glas za ili protiv ili neutralan.
Ovo napominjen iz razloga sta sutra kad nas nebude nebi opet neki novi brazzaduro rodija, nego da se za svaku ideju glasa i da bude kako vecina odluci.
Zamislite da se za svaku stavku u hrvatskon saboru glasa za svaki zakon za svaku tocku. E top nan triba. Tad bi se utjecaj svih onih koji su s druge strane politicke bine sveja na 0!

Bravo kolega,na takav nacin odlucivanja sam i ja mislija,i tija to iznit sad na okupljanju u subotu.

ZAJEDNO SMO JACI

bas me interesira hoce li se ovo na forumu pojaviti, sto sada clanarina, kada se skupila u navodnike neka kriticna masa odmah treba ostvariti materijalnu korist, promovira se ispocetka neka dobra volja, sve za pomorce, a onda odjedanput anketa kolika bi trebala biti clanarina, sto ce vama lova, ako ste mogli ste do sada izdrzavati ovaj forum, sto bi vam sada trebalo pod izgovorom za sve treba novac, vecina ljudi je ispocetka neiskvareno, onda uvijek dodje netko tko ispocetka volontira, a onda trazi novac, sto nam to uopce treba da iz dana u dan uvijek nailazimo na neke kojima cemo davati novac, pa bio to tko god, sto na pocetku ankete ne stoji umjesto "ne treba nista osnovati" npr. ne treba clanarina, zar nitko to nije primjetio, mi pomorci smo previse posteni, biti posten ne znaci biti glup, ako si pristojan, posten
, normalan odmah se neko nadje da te iskoristi, ne mislim da bi se trebalo povoditi tom maskimom, draza mi je ona npr. iz bowdticha, da ne prepricavam usiroko i potaknem kolege da se podsjete naseg plemenitog poziva opisanog zadnjih par stoljeca u nekoj poznatoj literaturi koja bi trebala biti polaziste svakog novaka kako ovdje tako i bilo gdje drugdje kome je stalo do ovoga poziva, "definiton of an officer"; 1. to be respected as a man, 2. to be admired as a seamen, 3 to be recognized as a gentleman

bas me interesira hoce li se ovo na forumu pojaviti, sto sada clanarina, kada se skupila u navodnike neka kriticna masa odmah treba ostvariti materijalnu korist, promovira se ispocetka neka dobra volja, sve za pomorce, a onda odjedanput anketa kolika bi trebala biti clanarina, sto ce vama lova, ako ste mogli ste do sada izdrzavati ovaj forum, sto bi vam sada trebalo pod izgovorom za sve treba novac, vecina ljudi je ispocetka neiskvareno, onda uvijek dodje netko tko ispocetka volontira, a onda trazi novac, sto nam to uopce treba da iz dana u dan uvijek nailazimo na neke kojima cemo davati novac, pa bio to tko god, sto na pocetku ankete ne stoji umjesto "ne treba nista osnovati" npr. ne treba clanarina, zar nitko to nije primjetio, mi pomorci smo previse posteni, biti posten ne znaci biti glup, ako si pristojan, posten
, normalan odmah se neko nadje da te iskoristi, ne mislim da bi se trebalo povoditi tom maskimom, draza mi je ona npr. iz bowdticha, da ne prepricavam usiroko i potaknem kolege da se podsjete naseg plemenitog poziva opisanog zadnjih par stoljeca u nekoj poznatoj literaturi koja bi trebala biti polaziste svakog novaka kako ovdje tako i bilo gdje drugdje kome je stalo do ovoga poziva, "definiton of an officer"; 1. to be respected as a man, 2. to be admired as a seamen, 3 to be recognized as a gentleman

Cjenjeni(mozda kolega,a mozda provokatoru),
Iako ja ovdi nevidim sebe ka prozvanog posto sam se tek nedavno prikljucia (ali mi je silo iz prve)ka ideja i cilj,pa bi ti na ovi tvoj mail pokusa odgovorit
˝from my point of view˝
Momak ili momci koji su ovo poceli,poceli su sigurno iz altruistickih razloga,a
razlog zato jer ka pomorci stvarno nismo imali nikog da nas predstavlja,a problemi se gomilaju.Normalno je da ovakva ideja i opseznost akcije koja triba bit poduzeta ima i troskove koje jedan covik ili par njih nemoze i nema razloga
da sam pokriva(oglasi,pravnici,odlasci u ZG.office...).Mozda da je osvojia jack pot na power ball....
Za tu clanarinu koja ce pokrivat troskove poduzetih akcija,svaki clan ce ako
je toliko sumnjicav,moc ic u knjigovodje smirit svoju paranoju da ga neko potkrada,a ulozeni novac(clanarina)bi tribala bit vidljiva u rezultatima rada udruge.
Po meni,neko ko ovdi ne ulazi cista srca i bez zadnjih namjera bolje i da ne ulazi.

ZAJEDNO SMO JACI

Postovani igrach...
ako stvarno mislis da je POANTA ovog cijelog foruma,svih ljudi koji su ga pokrenili,svih akcija koje su poduzete,svega onoga sto se korisno napisalo svih nas koji ovdje pisemo,svih ljudi koji su ovde nasli korisne informacije i nasle novo zaposljenje.......zapravo svega sto se desava na ovome forumu NOVAC onda mislim da si u POTPUNOSTI U KRIVU I NA KRIVOM FORUMU!!! Sav rad u Udruzi ce se od svih clanova udruge (mislim na pomorce koji budu aktivno sudjelovali u radu) zasnivati na VOLONTERSKOJ OSNOVI i bez ikakve materijalne koristi!! Nemoj se ljutiti ali ne volim i prezirem profil ljudi koji unaprjed vec sve osuduju i nazivaju PLJACKOM a nasa udruga pravno jos i ne postoji i nije zapocela sa radom.......bez uvrede ali to je tipicni BALKANSKI MENTALITET POIMANJA STVARI!!!
Ako bas hoces svi mi dobro znamo da je VRIJEME-NOVAC pa pogledaj malo sve postove i vidi koliko je samo VREMENA-NOVCA tu utroseno i potreseno a jos nitko nije dobio nikakvu naknadu za to, DAPACE pitaj pokretace ovog foruma koliko ih je sve skupa to kostalo.....neznaju ni oni sami!!!
Neznam s kojim razlogom si napisao svoj post ali ja bih ti moga pisati odgovor 5 dana i nebi ti sve napisao o toj tvojoj MATERIJALNOJ KORISTI ali bit cu toliko pristojan i pribran te ti zazeliti sve najbolje.

Do nedavno,nisam ni zna za pomorac.net.Naravno da sam prije nego sam se prijavija,glasa ZA udrugu i glasa za iznos clanarine preletija dosta tema i postova da vidim ocemu se radi.Dakle,prepozna sam da je ovo prava stvar i sansa za nas pomorce.Tako i svi ostali na forumu (barem 99,9% nas).
Mozda mi je promaklo,ali nitko nije, DO SADA dovodija u pitanje placanje clanarine.Zasto clanarina?Kolika clanarina?Mikslim da je odgovor suvisan,dali smo ga sami ne dovodjenjem u ikakvu sumnju to pitanje.
Igrach,netko tko se poziva na definiciju pomorskog casnika,a pise na ovakav nacin.Uletavas prvim postom,bez predstavljanja,izgovaras sve u jednom dahu(sve u jednoj recenici,recenici bez pocetka i kraja).Uskogrudno,provokatorski i moram reci,jadno.Ne znam s kojom svrhom.Ili znamo koji si igrach?:)

Koliko ja znam za na??u uplaćenu članarinu, dio će ić na na??e osobno osiguranje (virujen da nisu neke velike cifre u pitanju, a Dalmos se već raspita u nekoj osiguravajućoj kući), dio će ić za svakog člana UPH da ima mogučnost iznajmit rent-a-car kad ide doma sa aerodroma ili sl., a večina sume članarine će ić za tro??kove Foruma, tro??kove pravnika (za pravno formulirat neke na??e zaključke i sl.),...
Toliko o tome, koliko ja znam.
Inaće u na??oj stvarnosti je od zavr??etka Domovinskog rata, poplava negativnih likova koji paru da su sa vukovima odrastali, a ne sa judskin bićima, a svi nose Isusa i kri?ž na prsima!!?? Takvi likovi su nan neki susidi, neki član familije, jedan učitelj u osnovnoj ??koli, ?župan neke ?županije, sudac nogometne utakmice, tip ća se pravi da ima PTSP, dobri po??tar, član Ekonomskog vijeća, član HAZU, član Vlade, novinar velikog dnevnog lista, sportski komentator, ugledni knji?ževnik, član udruge za pribli?žavanje EU,....itd.
Zbog toga ća je ba?? toliko raznih judi iz različitih zanimanja i različitih familijarnih stabala i različitih psiholo??kih profila pokazalo svih ovih pustih godina, jednu bolesnu karakternu osobinu, te??ko je danas prepoznat po??tene jude.
Ja znan da čovik nikad nezna ća u njemu ćući, ali ako ?želi?? bit dobar, netriba ti transparent "ja san dobar", da bi to i stvarno bija.
Ovdi smo se skupili mi, pomorci, judi od mora koji većinu svog ?života ?živu u izolaciji, daleko od "stvarnost" ?života na kopnu i jedina mala Sunca su na??e ?žene i dica, na??e familije, i jo?? ako neko ima kojega prijateja i taj je sritan čovik.
Neznan drugo vi??e ća bi napisa.

Prika za to imamo privatni dio foruma na kojem ce se donositi sve odluke. Znaci nista se nece donositi bez vecine iz skupstine ili bez vecine s foruma tj iz udruge . Znaci ti kao clan udruge ces imati pristup tom dijelu foruma i vidices sve sta se desava te na taj nacin ces dati svoj glas za ili protiv. To smo vec odavno napisali ali ti nisi pratia na forumu.
Ode nece i nemoze biti onih koji su kao decki iz sadasnjeg vodstva SPH jer ipak je ovo prva Hrvatska UPH

Prijatelju ti nisi zasluzia da ti iko od nas napise iti slova jer si svoj prvi post ode stavia i prikrizia si se u mojim ocima za UVIK. Prika toliko si me iznervirao svojim postom da nedaj boze da te vidim uzivo bih ti zalipio takvu triscetinu da bi ti doma bolilo prijatelje i obitelj. Ti si sramota HR pomorstva ti si kao sta je ode bio user Christian Fletcher ( koji je baniran), a mozda si i on. Mislim da nakon toliko truda ljudi i svega da dode neko i popljuje da smo pljackasi. Jos jednom fala bogu da je forum i da se necemo viditi jer prvi put u skoro 2 godine foruma da san tako izbacen iz tracnica. Za mene si ti vridan koliko i crno ispod nokta jer si jedini pomorac od 1700 pomoraca na ovom forumu koji je poseban. Sta si ti ucinio za HR pomorstvo sramoto ljudskog roda. Stari srami se kad se pogledas u ogledalo a to ti govorim ja i rekao bih ti u lice pa makar ti bio MIrko Filipovic.

Svaka cast userima koji su ti uspili odgovoriti na normalan nacin ali ja nisan jer kad se dignem neman bas toleranciju kao priko dana te se ovim putem izvinjavam svima na grubosti koji san iznia. ma ustvari dobro su i rekli ljudi na pm da sta se nerviram da mozda si ti narkoman nezadovoljan svim u zivotu pa ti je krivo kad neko zeli postici nesto.

Last edited:
Ma pusti budalu. Provocira. Ovo su ti oni mailovi sta kad ih procitas triba ih zatvorit, ic ca od kompjutera i odgovorit posli nikog vrimena. Nemoj pustat budali da te izbacuje iz takta. Takima je to dusevna spiza.

Gledam ove sindikalce drzavne sluzbe.Sve se diglo nanoge,bore se za svoja prava.Ne daju da ih Vlada j..e u zdravmozak i da im rezu place.Ovi nasi iz SPH se ne cuju,a ima materijala da svaki dan budu na televiziji.Boli njih ona stvar za nas i za poreze i beneficirani radni staz i za zdravstveno....Da mi je dat skolsku zadacu Brazzaduru i njegovim predstavnicima po gradovima da napisu text sa temom Moj radni dan pa da mi je vidit koliko kava dnevno ispiju.Bas,sto oni rade po cijele dane i kolika im je placa?Ko njih placa?Za nas pomorce se ne bore to je sigurno.Barem ne vidim rezultate,a vidim da je sve gore i gore.

Back