Sindikat Pomoraca Hrvatske

Prvo je propala Jugoplastika.Svi su ??utali...ko ih jebe ,i tako su radili u poduzeću lo??eg imena.Propala je Jugolinija,jebiga nisu imali sreće,lo??e ime je bilo ime,svi su ??utali,propali su dubrovački vrtovi sunca,jebiga tako je to u turizmu,sve nosi svoji rizik,svi su ??utali...propala je ??ibenska,dalmatinska,mediteranska,ah da stare komunjare nisu se prilagodile zahtjevima suvremenog tr?ži??ta,svi su ??utali...Propalo je Belje,ah da tra?žili su previ??e,svi su ??utali...Propala je Prva dalmatinska tvornica ulja-Radeljević,i tako su zagađivali,neprilagođeni...svi smo ??utali.Oznojeni ,budimo se jednog jutra u dr?žavi Najebalismo jer alo-sve smo ??uteći prespavali!

Di je na?? vrli sindikat ? Spavaju ? Da ih je bilo probudit. Jer dok se oni razmantaju od Mediteranske če ostat samo natpis na zgradi. Stečaj nije vi??e u pitanju,samo jo?? termin triba odredit, kad . Plače kasne misecima. Kraj se bli?ži. A Peđa ce rec da su oni sve učinili. Ka i za Slobodnu i Croatiu i Dalmatinsku. E Peđa,Peđa, Ti svoju redovito aku?žaje??,jebe se tebe.

AKCIJA SPH
Sindikat pomoraca Hrvatske platio gorivo za brod između Orebića i Korčule
Maja Â? 21.11.2011. 19:50 Facebook Â? Twitter Â? Â?
Fotograf: Slobodna Dalmacija

Sindikat pomoraca Hrvatske je danas platio gorivo kako bi brod Lovor Mediteranske plovidbe d.d. iz Korčule mogao i nadalje redovno odr?žavati dr?žavnu brodsku liniju br. 614 Orebić- Korčula, izvjestili su na slu?žbenim stranicama sindikata SPH. Unatoč najavama i obećanjima, jedino je Sindikat pomoraca Hrvatske konkretno poduzeo akciju i time osigurao redovno odr?žavanje linije koja je od ?životne va?žnosti za otočane. Uz to, osigurana je i zaposlenost ??est pomoraca koji u smjenama plove na brodu. SPH se nada da će ovaj primjer slijediti i oni koji bi morali poraditi na tome da Mediteranska plovidba d.d. opstane na otoku gdje je svako radno mjesto ravno dobitku na lutriji.

Može li mi netko objasniti pojavljivanje poglavnika SPH u medijima, ja ga niÅ¡ta nisam razumio. Čovjek priča o nekim boljim "socijalnim legitimacijama", ma Å¡ta mu to značilo:confused:
Mogao je barem pomorcima i njihovim obiteljima zaželit sve najbolje u novoj 2013-toj, ovako nemam pojma koja je bila svrha njegovog pojavljivanja na TV-u:udriglavom

Molim kolege pomorce da me malo prosvjetle sta je doticni mislio pod tim "legitimacijama"?

Kolektivni ugovor

Kolektivni ugovor

Ima li tko informacije sta pise u tom kolektivnom ugovoru kojeg je potpisao Sindikat pomoraca Hrvatske sa udrugom brodara Mare nostrum(posto ga mogu vidjet samo clanovi SPH:udriglavom)

link

to ti je sindikat :udriglavom kolektivni ugovor vidljiv samo za njih na kraju krajeva u pravu su sto ce to nama.oni ga dogovaraju,pregovaraju i pisu samo ne znam u cije ime,uglavnom danas je bilo u emisiji more da su se pretrgli od borbe za hrvatskog pomorca i da nisu uspijeli ukinuti cuvena 183 dana iako su se borili do posljednje kapi krvi ,mo's mislit.
ostaje apsurd da pomorci koji nemaju 183 dana bez obzira na razlog placaju porez.ne vjerujem da ijedan pomorac izbjegava ukrcaj da bi poslije platio porez vise desetaka tisuca kuna.ljudi se jednostavno ne mogu ukrcati jer nemaju gdje ili su bolesni a imate i bizarnih slucajeva gdje ljudi koji su umrli na brodu moraju platiti porez jer nisu imali hebena 183 dana.za sve ovo skupa zahvalite tkz.sindikatu pomoraca (kojih?) hrvatske.gospodin sada udara pa svom apple racunalu a i blog je izgasio da ne bi trpio pitanja pomoraca.vise sam mu puta poslao upite sto je sa pomorcima koji se ne mogu ukrcati jer nemaju gdje,sto je sa pomorcima koji su bolesni i naravno nije imao suvisli odgovor i zasto ako vec nisu iz tih razloga mogli zaraditi novac kako ih se moze kazniti jos i porezom.najjaca mu je baza da porez plati samo 2/3 % pomoraca zelim mu samo da on bude među njima a da ne moze zaraditi za kruh a jos da mora platiti kaznu sto nije zaradio.sve je to isti qrac i svi pusu u istu trubu ali je to jedna velika sramota a pomorci sute i placaju ako imaju od cega.mislim da smo jedina drzava na svijetu u kojoj bi trebalo ici u prosvjed kontra sindikata a ne kontra vlade......

evo kome da citati

NKU

Last edited:
Ma sve je to proforma, nesto se potpise, a nitko se toga ne drzi, citao sam kolektivni iz 2008 g. pa me je uhvatio smijeh kad sam procitao clanak 9. o prekovremenim satima (opa. sad je clanak 8) gdje se navodi da se placaju prekovremeni 25%,a od prekovremenih ni p. i kome da se sad covjek zali SPH-u???A o drugim nebulozama mi se i ne da pisat!
Zalosno, ali je tako!

Clanak 6 NKU

Clanak 6 NKU

Ma sve je to proforma, nesto se potpise, a nitko se toga ne drzi, citao sam kolektivni iz 2008 g. pa me je uhvatio smijeh kad sam procitao clanak 9. o prekovremenim satima (opa. sad je clanak 8) gdje se navodi da se placaju prekovremeni 25%,a od prekovremenih ni p. i kome da se sad covjek zali SPH-u???A o drugim nebulozama mi se i ne da pisat!
Zalosno, ali je tako!

Mene muci clanak 6 NKU di pise da te pripada dodatna osnovica za vrijeme preko ugovora. Ja kad sam je trazija da mi je isplate moja draga firma mi je odgovorila da bi bilo dobro da odustanem od tog zahtjeva jer inace cu dobiti dodatnu osnovicu i otkaz. Pa se ti zali kome oces...

Sph

Sph

Ja san doticnom u Sph napisao da podnese ostavku.....znate sta mi je odgovorija.....da mu se nikad vise ne javljam,to je nasa stvarnost i to su ljudi,koji brinu o pomorcima iz Hrvatske,zalosno

sute ka zaliveni uhljebi iz sph, nigdje se neda procitat (bar ja nisam pronasao) da su se ocitovali u svezi gubitka radnih mjesta nasih pomoraca u uljanik plovidbi koje ce zamijenit filipinska posada, i sad najnovije krajem mjeseca atlanska plovidba na jednom brodu mjenja nasu posadu sa filipincima. isto tako nigdje se neda vidit da su se ocitovali zbog gubitka posla vise desetina nasih pomoraca u offshore sektoru. ocito ih zaboli neka stvar, njima uredno svaki mjesec sjeda na racun placa radili ne radili i ne strahuje za svoja radna mjesta kao pomorci koje bi oni trebali zastupati.

isto tako nigdje se neda vidit da su se ocitovali zbog gubitka posla vise desetina nasih pomoraca u offshore sektoru..

Odgovorno tvrdim da je vise stotina pomoraca a ne vise desetina. Takoder me nebi cudilo da se nakon pisanja ode o tome oglasi poznati tj najpoznatiji guzicar u pomorskom svjetu i rece kako se bore za nas koji smo pred otkazom. naravno zna se na koga se misli.

P.S

Jos bih napomenuo da bi se taj isti sugavi sindikat trebao zapitati kako ce oni pomorci koji su ostali bez posla zbog katastrofalnog stanja na trzistu paltiti porez jer nemaju 183 dana. To se niko nepita jadna nam majka :udriglavom

Last edited:
Ako Most bude odlucujuca prevaga u slaganju vlade, a sve se cini da ce bit, trebalo bi im pristupit i pokusat objasnit da bi trebalo stogod i u vezi pomoraca mjenjati, doraditi... Samo pitanje je tko ce povuc taj potez...

Navodno dani viska se vise ne mogu pribacivat.Ima li tko potvrdu ovog.Mom rodaku je tako receno u LK Zadar.

Upravo sam pricao sa kapetanijom i kazu da je to laz.

Dani se kao i do sad prenose samo iz godine u godinu ali nemoze se ono recimo iz 2015 za 2017 nego samo iz 2015 za 2016

100% tocna informacija i potvrdena

Nije li to stvar porezne uprave . sto kapetanije imaju sa porezom tj nacinom odredjivanja porezne obaveze. to je valjda zakon i on da bi uopce posta valjan mora proci odredjenu proceduru. Mislim da bi se opcenito kolege morale suzdrzavati ovakvih dezinformacija i budalastina.

A i zakonon je jasno regulirano da nas kapetanije imaju prijavljivat/odjavljivat sa zdravstvenog pa smo sami svjedoci kako to funkcionira...

I bolje. Moja je ona "nedaj nikom da ti napravi ono sto mozes sam". Ovako odes ili nazives telefonom i miran si. Ko zna sto bi u suprotnom bilo...

Back