Offshore i LNG razlike u uvjetima.

Jan de nul pitanje

Jan de nul pitanje

Ja ipak mislin da je radi ugovora..jer place na psv ili ahts su slicne ka i na plinu...nego mozda ti kratki ugovor...moj back to back je sa plina...govori da ni na plinu nisu svugdi iste place

Da al evo kolega spominje Exmar.Tamo je na nekim brodovima ugovor 2-2 sta je pre dobro za tu vrstu broda ako ne i prekratko.Znamo svi kakvi su uvjeti na Offshore,a kakvi na LNG sto ce tice uvijeta zivota.
Malo smo osli svi s teme nek administrator obrise ovo jer smo svi skupa skrenili s kolosijeka ili da otvori drugu temu "Usporedba placa s lng i offshore brodova" pa da tamo nastavimo tko sta zna o ovoj temi. [emoji6]

Last edited:
Plin ka i svaka industrija se nasla u problemu sa kvalitetnim kadrom ka i offshore pa su se nudile lipe place za privuc ljude sa iskustvom....nije ni u offshoru toliko problem sa cijenom nafte vec sto je puno brodi..a tako ce se svakoj industriji dogodit kad se zasiti brodovima..pad vozarina...standarda...placa..

Posto je bilo dosta razgovora na ovu temu u JDN threadu otvoren je novi thread za razgovore o ovim temama.

Administrator

Koliko je bio star taj AHTS? Znam ja i za bulkove i twins dizalice sa PLC.

Nepoznanica u smislu ulaska u plc..
Offtopic je počeo mojim pitanjem Å to sve obuhvaća offshore. Sve dalje je offtopic a LNG samo jedna od usporedba. Mala kapljica u velikom pljusku.

Poslano sa mog SM-N915FY koristeći Tapatalk

Ma nebitno kako je pocelo.Bitno je da se napravila nova tema iz postovanja prima ljudima koji su otvorili onu.Sad si me bas malo zainteresira i procacka sam koliko su dosita place na Exmaru.Iste su cak i mrvicu nize nego na AHTS di sam ja trenutno.(Govorim za svoj rank).

Ma nebitno kako je pocelo.Bitno je da se napravila nova tema iz postovanja prima ljudima koji su otvorili onu.Sad si me bas malo zainteresira i procacka sam koliko su dosita place na Exmaru.Iste su cak i mrvicu nize nego na AHTS di sam ja trenutno.(Govorim za svoj rank).
Nisu svima iste. Ovisi o tipu, aplikaciji, iskustvu itd. Itd. Ne znam koliko je tebi. Ima AHTS koji su plaćeni jako visoko. Govorimo o većini offshora. Znači neke prosječne kompanije. PSV, stby i sl. To je ipak većina. Drilling i DP3 pipe layers definitivno nisu većina.

Ja ipak mislin da je radi ugovora..jer place na psv ili ahts su slicne ka i na plinu...nego mozda ti kratki ugovor...moj back to back je sa plina...govori da ni na plinu nisu svugdi iste place
Ima ih i kod nas radi ugovora. Većini im je na pameti ipak ono Å¡to sam napisao. Drugo su priče za intervju.

Kolege moje kakva je trenutno situacija u offshoru biznisu tu mislim na naftu ,drill shipovi (niska cjena barela ) ce morat ici na spustanje day rate jer on sigurno treba 250 k$ da bi pokrio svoje troskove da bi bio na nuli (posade , amortizacije itd ) moglo bi se dogoditi da ce ici sa rezanjem troskova placa da bi mogao busiti a moglo bi se lako dogoditi da te place koje su sada nerealno visoke u drill sektoru se srezu i onda bi moglo biti ona kako je ROJS rekao ko je njamio njamio je , a nama sirotama na dredgerima mi smo i onako naucili na malo tako da nas taj sok i nece bas pogoditi ali ekipu sa drilinga bi mogao i znate onu kletvu kad se naucis na puno a padnes na malo nema gore .

Ima pola godine da su kompanije pocele s rezanjem troskova,placa i posade tako da se to vec desilo,a ne ce se desti.
Neznam zasto mislis da su u Drillingu place nerealno visoke?Smatram da ljudi u tom sektoru moraju biti dobro place radi svojih odgovornosti i tezine posla i stresa.Mislim svugdje je prisutna odgovornost,ali tamo je pogotovo izrazena i samo mali krivi potez dovede do ogromne katastrofe.

Ja recimo znam da je prije krize barba na glancik novom DP3 velikom PSV u north sea imao vise neko barba na FSRU od Golara.

Tj znam place cile posade ali nebi to ode stavljao jer su pare osjetljive a ja neradim na toj vrsti broda pa da nebi bilo krivih komentara.

Prije ce neko s dobre LNG kompanije ili Crusera upast na Drill ship nego netko s St-by ili nekog Psv broda.

Govorimo o većini. O nekome prosijeku. Exmar plaća viÅ¡e. Naravno da je izuzetaka puno. PreviÅ¡e da bi se moglo generalizirati i sve strpati u isti koÅ¡. Opet dolazim na ono svoje, naÅ¡ je posao jako relativan i ovisi o puno faktora. Evo i ova jednostavna usporedba brzo izgubi smisao radi toliko izuzetaka. Neke smjernice postoje, ali u stvarnosti zavrÅ¡iÅ¡ tamo gdje je najisplativije, a to ne mora biti nužno u skladu sa smjernicama i ligama. Svatko ima svoju računicu. NeÅ¡to Å¡to je nekome super, drugome može biti katastrofa i obrnuto.

Prije ce neko s dobre LNG kompanije ili Crusera upast na Drill ship nego netko s St-by ili nekog Psv broda.
Ne baš, jedan od uvijeta u aplikaciji zna biti i DP i/ili offshore iskustvo. Bez toga je kompjuter ignorira bez da je kadrovik i vidi.
Onima sa PSV aplikacija dođe do kadrovske, onima samo sa LNG bez offshore i DP kompjuter ignorira. Tako da ta tvrdnja baÅ¡ i ne stoji.

Iskustvo na dobroj cruiser ili LNG kompaniji kombinirano sa offshore i DP iskustvom je već neÅ¡to. Svejedno, bez dobre veze je niÅ¡ta. A sa dobrom vezom, prelazi se i sa bulka.

Vise ja znam njih sta su s Lng i Crusera dosli na Drill nego s Psv.Mada su u mom slucaju vecina strojari.

Da proširimo temu i razbijemo još jedan mit.
Kako to da novi kadar najbolje prođe sa cruisera, a dobro prođu i sa plina?

Netko će reći. Pa pogoni na nekim cruserima su slični drill shipovma. OK zaÅ¡to onda plin?
Ako ćemo o pogonima i poslu onda bi mi sa dredgera pogotovo cuttera bili najpoželjniji. A nismo. ZaÅ¡to?
Zato jer nije u pitanju pogon i posao. U pitanju je safety. Cruseri a i plin imaju jako visoku safety kulturu, kao i drill ship. Sa tih brodova se dobiva safety aware kadar koji neznanjem i neiskustvom vjerovatno neće napraviti glupost jer će se pridržavati safety standarda i uputa, na to su navikli. Pogon i posao će pohvatati. Eto o tome se radi.

Ima jedna velika prednost LNG-a naspram offshora, sigurnost posla. Naime LNG brodovi se grade (bar vecina) za projekte i charter je ugovoren za brod na 20 godina i prije nego je brod napravljen dok se u offshoru koliko vidim ugovori rade na par godina, 5 u vrh glave.

Ima jedna velika prednost LNG-a naspram offshora, sigurnost posla. Naime LNG brodovi se grade (bar vecina) za projekte i charter je ugovoren za brod na 20 godina i prije nego je brod napravljen dok se u offshoru koliko vidim ugovori rade na par godina, 5 u vrh glave.
Ovisi o aplikaciji i poslu. Ima i u offshoru dugih ugovora. A ima i LNG sektor svojih kriza. Ne tako davno Golar je otpuÅ¡tao. Nema tu pluseva i minusa, ideÅ¡ tamo gdje je po TVOJOJ računici najisplativije. JoÅ¡ jednom naglaÅ¡avam tvojoj, ne nečijoj tuđoj. Naravno, pametan čovijek će u računicu uvrstiti i smjernice i lige i tuđa iskustva ali dobiti SVOJU računicu za rezultat.

Vise ja znam njih sta su s Lng i Crusera dosli na Drill nego s Psv.Mada su u mom slucaju vecina strojari.
Kasne poruke. Ova mi se tek sada prikazala.

NeÅ¡to sam već napisao o tome. Evo do kraja.

Veza je najvažnija za drill. A i na kruzere i plin se krcalo i ukrcava se vezom. U pitanju su ljudi sa vezama. Sada to kombiniraj sa safety aware i dobiješ odgovor.

Na PSV se može upasti i bez veza, a na drill bez veza ne ide.

Ja recimo znam da je prije krize barba na glancik novom DP3 velikom PSV u north sea imao vise neko barba na FSRU od Golara.

Tj znam place cile posade ali nebi to ode stavljao jer su pare osjetljive a ja neradim na toj vrsti broda pa da nebi bilo krivih komentara.

To ti ne postoji.Koja svrha imat dp3 na psv ili ahts.Mozda si mislija na Dsv.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja osobno nisam jos cuja slucaj da se netko ukrca na Drill na konto iskustva bez ikakvih veza i preporuka.(Naravno o prvom ukrcaju pricamo) tako da tu svaka prica prestaje.
Ispravite me ako grijesim. ;

Uuuu. Znam ih ja što su i na cruisere zatim na drill ship upali preko online aplikacije. Poslali pa ih zvalo. Tako kažu.
Ja se samo nasmijem. Ne treba znati niÅ¡ta o drillingu, dovoljno je znati kako elektronski recruiting funkcionira, koliki je interes i koliko kvačica treba staviti. Malo statistike i brzo dobijeÅ¡ da bez iskustva i svih tih kvačica aplikacija nikada ne dođe do kadrovske. Softver to filtrira i dobijeÅ¡ automatski odgovor.
Jedino Å¡to pali bez iskustva je veza (preporuka), Å¡to jača.

Ima ih i Å¡to su isključili opciju automatskog odgovora da uÅ¡tede bandwith. Onda ne dobijeÅ¡ niÅ¡ta. U svakom slučaju aplikaciju nitko ne otvori i ne pročita. Ipak ih dobiju na desetke tisuća.

Da ne zaboravim. Postoji i kategorija high caliber applicant (visoki rankovi, viÅ¡egodiÅ¡njo iskustvo, visoke Å¡kole, karijere bez mrlje na uglednim kompanijama i zahtijevnim aplikacijama). Samo duže čekaju na automatski odgovor, jer ih softver ne izbaci idmah u prvome krugu, nego nakon određenog broja. Njih vole imati u rezervi.

Samo veza prolazi.

Last edited:
Back