Msc

Pozz ekipa

Zelio bih da pojasnim neke stvari na ovu temu i zadnje komentare.
Crnogorac sam i time se ponosim, nikad ni u zivotu a ne jos na brodu nisam dijelio ljude na crnogorce,hrvate, srbe, po boji koze i nacionalnosti!
Ne brodu dijelim ljude na radnike i neradnike!
U svakom zitu ima kukolja pa u nesem i vasem, cast izuzecima upoznao sam ljude sa kojim sam i danas dobar a i balege koje bi samo volio vidjet preko nisana!!
Ne zaboravite kako je bilo na firmu 2002 druge kad sam ja doso bilo je isuvise Hr necionalizma, sa kojim sam se ja lako izborio. Mozes samo bit necovijek i lajat iza ledja recu u brk sto imas je karta koja i danas funkcionise kod ljudi dok kod balega ne koje vazda ostaju balege!
Posto su digli plate u zadnje pa svi oce nazad samo da podsjetim ekipu koliko su puta gladni legli u postelju kad budu potpisivali ugovor!

Svakome zelim mirno more da su sto dalje od budala!!

Послато са GT-I9192 уз помоћ Тапатока

Nitko nije pricao o nacionalizmu..Ja sam nekoliko godina tu i nemam nikakvih problema ni s cg ni s talijanima...al cinjenica je da se karakteristike posebno od strane glavnih iz cg dosta pristrano piÅ¡u i pogotovo novi ljudi iz hr imaju mnogo neugodnosti....nemoÅ¡ mi reć da nije tako kad se vi zovete na brod rodijačkom vezom...proÅ¡li brod sam ima drugog makinje iz cg koji je plovina stalno s rođacima i kumovima itd. i on meni s 28 god tvrdi da voda isparava zaleđivanjem

Poslano s HTC 10 putem Pomorac.net

Ima budala i specijalaca svudje, a u sistem ocijenjivanja je katastrofa jer nikad neznas sto ti misle, pisu, kazu ! Ja sam uteko od rodbinskih veza jer mi ih je pun k tako da te svatam!!

Ima budala i specijalaca svudje, a u sistem ocijenjivanja je katastrofa jer nikad neznas sto ti misle, pisu, kazu ! Ja sam uteko od rodbinskih veza jer mi ih je pun k tako da te svatam!!

Da se razumijemo...Nemam ja niÅ¡ta protiv nikoga ali činjenica je da vi iz Cg forsirate Marescu da Å¡alje rođake i prijatelje na brod...Sve kako bi se međusobno pokrivali i družili pa ekipa iza takvih slomi kičmu....

Za mene tvoje je misljenje jer koliko pezas na firmu toliko ce ti Cio ucinjet ukrcat koga predlozis a nekad i oni zovu za preporuku sami jer nemaju ljudi. Tamo sam proveo 10 god i lomili su mi kicmu cg, hr, i sorrento sa onim oglasima po magacinu( usato ma buono) tako da u tome me ne mozes uvijerit cak mi je jedan cif makine iz hr necu ga imenovat istavio puknutu kosuljicu, koju sam odma posle moro mijenjat!
Ko god ima pameti i znaja bjezac ce sa Msc-a pa taman i za menje pare a ne da lomi kicmu i gladuje , a kamoli da ih jos velica! 10 godina je dosta hval im za to sve ali ima i boljega!!
Pozz

Pozdrav ljudi... evo ovako...
Asistent sam struje(trenutno na brodu) s polozenim ETO brevetom ali bez High Voltagea za koji pricaju da je kao obavezan od nove godine!
Pa me zanima postoji li mogucnost nakon nove godine da me avancaju za glavnog struju bez gore navedenog breveta. Ima li ko provjerenu informaciju??

Asistent sam struje(trenutno na brodu) s polozenim ETO brevetom ali bez High Voltagea za koji pricaju da je kao obavezan od nove godine!
Pa me zanima postoji li mogucnost nakon nove godine da me avancaju za glavnog struju bez gore navedenog breveta. Ima li ko provjerenu informaciju??

Koliko se sican, na MSC sve je moguce 😉😉😉😉

Bizite ca sa msc
Skidaju place i bit ce jos gore

A odakle ti to???ja sam na Msc ovde,place se stalno povisuju,samo ljudi dolaze sa tih vasih dobrih offshorea,jadroplova,atlantskih i slicno...zato psst,prika msc je zakon...a tinuzivaj sa indusima i filipincima,bez alkohola i sl...

Asistent sam struje(trenutno na brodu) s polozenim ETO brevetom ali bez High Voltagea ...

BTW, kako si mogao poloziti ETO brevet ako si tek asistent?

Jer, jedan od uvjeta za polaganje yebeog ETO jest upravo prethodna navigacija u toj struci.., pa mi nije jasno ovo sto si rekao?!

Last edited:
BTW, kako si mogao poloziti ETO brevet ako si tek asistent?

Jer, jedan od uvjeta za polaganje yebeog ETO jest upravo prethodna navigacija u toj struci.., pa mi nije jasno ovo sto si rekao?!

Gavro kaze barba google
(1) Svjedodžbu o osposobljenosti za časnika elektrotehnike (STCW III/6), stječe pomorac koji:

– ima najmanje 18 godine života

– je zavrÅ¡io srednjoÅ¡kolsko obrazovanje elektrotehničkog smjera u trajanju od najmanje 4 godine, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/6 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A5 ovog Pravilnika ili

– je zavrÅ¡io preddiplomski sveučiliÅ¡ni studij elektrotehničkog smjera, u kojem su obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu iz dijela A-III/6 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A5 ovog Pravilnika

– položi ispit za stjecanje takve svjedodžbe, sukladno programu iz Priloga C46 ovoga Pravilnika,

– ima najmanje 6 mjeseci plovidbene službe u svojstvu vježbenika elektrotehnike ili brodskog električara,

– udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.

(2) Pristupnik za stjecanje svjedodžbe iz stavka 1. ovog članka, koji u tijeku obrazovanja nije ovladao programima iz Priloga D, dio D2 (Temeljna sigurnost na brodu), D12 (Upravljanje gaÅ¡enjem požara), D17 (Osposobljenost za rukovanje brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice), D19 (Medicinska prva pomoć), D47A (Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina), D48 (Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a) dužan je prije pristupanja ispitu iz stavka 1. alineje 4. ovog članka savladati odnosne programe.

(3) Ako srednjoÅ¡kolsko ili visokoÅ¡kolsko obrazovanje elektrotehničkog smjera iz stavka 1. ovog članka ne obuhvaća sadržaje sukladno programu iz dijela A-III/6 STCW Pravilnika odnosno iz Priloga A5 ovog Pravilnika, pomorac je dužan zavrÅ¡iti posebnu izobrazbu sukladno programu iz Priloga E.

(4) Svjedodžba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana izdavanja.

covik je vjerovatno odradia svojih 6 miseci ali ga frima i dalje drzi za assistenta sta i nije cudno toga ima

Kakve su place na msc i ugovori za casnike sada ako nije tajna?
Jesu li dosli bar na 50% od OOCL-a?

Kakve su place na msc i ugovori za casnike sada ako nije tajna?
Jesu li dosli bar na 50% od OOCL-a?

Vodja isto je to malo nisko
placa je 4miljina lira za mazaca s extra poslom
treci je 6,5miljona lira mislim da je struja bia oko 5 miljona lira a to je sve u trenutku 74000lira 100DM
TO JE BILO VISE NEGO OFFSHORE U NAJBOLJIM DANIMA
stan u splitu je bio 20-40TDM

mislim da im je elektricar blizu 5teur na kontenjerima a oocl je dans vise jer je dolar skocio
ne zaboravi da sve se to promini u dva miseca

Vodja isto je to malo nisko
placa je 4miljina lira za mazaca s extra poslom
treci je 6,5miljona lira mislim da je struja bia oko 5 miljona lira a to je sve u trenutku 74000lira 100DM
TO JE BILO VISE NEGO OFFSHORE U NAJBOLJIM DANIMA
stan u splitu je bio 20-40TDM

mislim da im je elektricar blizu 5teur na kontenjerima a oocl je dans vise jer je dolar skocio
ne zaboravi da sve se to promini u dva miseca

Master cca 11 tis eura, Kapo cca 10500, chief mate and 1st eng cca 9, struja s vise od 3 god na kompaninu cca 5700( oni s manje od 3 god 4700) 2nd mate i 2 nd eng cca 5000-5300

@gavro
Odradia sam prvi ugovor ka el trainee i uz prediplomski studij sam ima uvjet za polaganje...

Kolega Marko je dobro napisa..a terco ima 3700€, mehanicar i bosun cca 4000€...

Valja napomenit kako firma iskoristava ljude i zove ih kao terca pa kad se dode na brod kazu mu ti ces radit posa sekonda...ima tu svega, a mahom su krivi ljudi koji prihvacaju sve, naravno iz potribe al cine gore jer ih onda firma dodatno guzi.. vecina su crnogorci kojima je msc cili svit pa sve prihvacaju...

Mog priku koji je odradia 2x7mj kao asistent struje su zvali i treci brod za asistenta uz pricu da ode tamo pa ce nakon dva mj naslijedit struju i on ode. Prodje dva miseca stari elektricar ode a dode novi i izija vuk magare...

Imam negdi platnu listu pa cu je zalipit kad je iskopam!

Kome se treba javiti za ukrcaj na MSC. jeli joÅ¡ uvijek nekome u Sinj kako se ono zove Bogdan. Pitam za časnika palube

Bogdanu u Sinju.
A moglo se i u Splitu kod barbe Stambulica al mi govore da se zatvoria ured u Splitu, mozda se samo prominila lokacija?!

Pozdrav Ljudi,

Zanima me koliko su ugovori za Mastere i Kape , i oficire palube koliki mislim dužinski.
Hvala I Lp.

Back