Predpostavljam da je covik tija reci da je radna politika opustenija na dugoj plovidbi nego na Offshore.Normalno da se svugdi radi i svak se ponekad ubije od posla ali glupo je usporedivat kad neko radi od 8-17 i bude u navigaciji po par dana tjedana ili mi ode 12-12 ponekad i 13,14 sati u komadu svaki dan i manovre primistanja svaki dan po vise puta.
Ode nema subote,nedilje,leci uru poslin rucka to se ode zaboravlja makina je uvik pod nazorom cak i u dry docku priko noci je uvik neko doli.
Ja uvik dam neku ono usporedbu al nikad necu reci da na crusera ne rade nista a mi se ode ubijamo.Svi mi radimo,neko vise neko manje.Svak sebi bira.
strojar
ja rekao ono sta mi prijateljii/ne kolege recu,znaci prijatelji ispricaju,djelom se oslanja na tvoje a diejlom j na to da se zbilja puno manje radi
sad ne vidim sta se ko od ljudi s lng ima osjetit tu prozvan nikome nije recno da je neradnik,o cemu mi to pricamo?
ako momak ode s pronava i dode na jdn i onda doam ide na masaze jer su ga zagazili na velikom hoperu a nije ni naucio na takav tempo
posli se makne na polaganje vjetrenjaca ista firma i kaze da je to godisnji naspram hoperu
drugo ljudima je tesko shvatit da su motori na brodu di radis usputni posal i da se preko njih samo preleti s obzirom koliko opreme imas
jedan jdn na velikom hoperu novijem ma nema sta ne puca i sta se ne radi (ovi koji nisu bili i vidili tesko je pojmit,cutter svoja prica)
na rigu imas 8 motora gigi ti je 2mw tri dizalice 3 gantry dizalice samo bop 275tona dupla dual derrcik dva ddm ili tds,od papira imas da je to perverzija sram me napisat sta sve.. samo drill oprema ima priko 30 supermicro s duplim hd svaki drugi dan nekog nesto boli,ma skver nema ga ispod 40-50milja dolara min i 200-400ljudi na brodu ispod 16h neecs radit za supervisor pozicije koje vode skver
kakvo lec posli obida kakve gradele ,kakvo mirno spavat telefon zvoni 0-24
niko nije prozvao lng da su neradnici ili bilo sta slicno dapace skinuta je kapa s obzirom na ugovor i cesto ostajanje duze na brodu
ali za ljude koji su dosli s radnog activnog offshore ta vrsta rada je activni odmor
zasto kazem activni offshore zato ako si na well test rigu onda si vise stby nego radis ,ako si na malom hoperu opet je laganini pogotovo ako nije vezan uz produkciju,ako si na produkciji platformi ima vas mali miljun i sve je lagano s 10papira prije nego krenes radit
ako si na flotelu ides lec podli obida barem ovde u brazilu...