Ova tema uvijek uvrijedi nekog
Ovisi iz kojeg kuta se stvar sagledava. Kako bilo netko ce bit zakinut. ..../QUOTE]
Ova tema jedino moze uvrijedit nekakvu budalu. A iz kojeg god kuta mi sagledavali nitko nije zakinut. Kako mozes bit zakinut ako netko nesto dobije. To vrijedi jedino ako neciji dobitak pripisujes kao svoj gubitak,ali to je vec ona stara bolje da susidu crkne krava nego da moja oteli.
Ovo nije upuceno tebi. Nadam se da oni kojima je upuceno imaju bar toliko pameti da se prepoznaju.
.... filozofirate i pametujete a samim time i vriđate...čast iznimkama!!
Pozdrav
sta ti je posla ricetu za strudel sa trisnjama??ja san dobija jucer ogadjujuce pismo od nasega inspektora
Na stranicama Ministarstva mora je Prijedlog Udruge pomorskih učili??ta Republike Hrvatske:
Posebni program naobrazbe za stjecanje zvanja
- drugog časnika stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3.000 kw ili jačim
- prvog časnika palube na brodu od 3.000 bt ili većem
http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/1. PPN Nautika 14 06 2010.pdf
Uz to pripremljena je i anketa o tom prijedlogu
http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6850
Neke od primjedbi pomoraca bila su uz ponavljanje gradiva koje su svladali u pomorskim ??kolama,potom informatika,smije??no je da se pod tim pojmom podrazumjeva Microsoft office..:!!! pa zar nije bolje polagati u nekom od certificiranih Microsoft centara -barem dobijes certifikat..

Osim sta je vecinom ponavljanje srednje pomorske skole,to sta su predlozila ucilista nema veze s nicim,a ne s potrebama danasnjih pomoraca(SA ISKUSTVOM) na danasnjim brodovima.Oni bi nama predavali ono sta oni znaju,a ne ono sta nama triba,ali ono s cim mi radimo i s cim se susrecemo oni ne znaju,pa nam tako to ne mogu ni predavat.
Ono sta oni znaju predavat s poslovima koji se rade na brodu nema bas puno dodirnih tocaka.![]()
evop i prijedlozi udruge pomoraca hrvatske koju smo poslali u mmpi i svim drugim ustanovama.
P.s
nadamo se da brazzoduro nece reci da smo njegove ideje pokupili, a i ako rece nece biti iznenadenje![]()
Pogledajte attachment za strojare jer mi nesto ne radi pa cu stavit za nauticere sutra ili posli. Iman neki error pa da vidim sta je pa cu staviti i palubarce kad rijesim
Cijelo skolovanje kod nas je zastarjelo. Po da se mene pita, al ko me je.., ja bi honorarno zaposlio odredene mastere i cifove i ostale razne inspektore, uz zamolbu, da prenose znanje na pomorskom faxu. Te bi odredio poznatog Matematicara i ostalu ekipu na Splitskom fakultetu da sponzoriraju simulatore i ostalu opremu, Pa bi se i naucilo stagod korisnog i imalo svrhu ici na fax.
![]()