Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

Evo updated info ako je jos uvijek netko zainteresiran za tecaj u Nizozemskoj:

[SIZE=+0]"Masterclass Upgrading" course: - Start (next) training: October 01st. 2009 (week 40)[/SIZE]​
[SIZE=+0]- Total costs of the training: â?? 12.000,00 vat-zero.[/SIZE]
[SIZE=+0](for own account: Accommodation, food- and travelexpenses). We can arrange the accommodation for you. It's an hotel-apartment 10 minutes from NTTA: costs between â?? 175,00 till â?? 250,00 per week.[/SIZE]
[SIZE=+0]- Schoolperiode of 12-14 weeks. (excl. 4 months of sailing on ??nly EU-recognized flag vessels). [/SIZE]
[SIZE=+0]- at the end of the study you have to write a thesis. [/SIZE]
[SIZE=+0]- after the 4 months of sailing and after submitting of your thesis you will receive a diploma. [/SIZE]
[SIZE=+0]- after that you can apply for a Dutch License Unlimited at the Dutch Shipping Inspectorate. [/SIZE]​
[SIZE=+0]Above standing is STCW standard procedure.[/SIZE]
[SIZE=+0]Don't hesitate to contact us again if you feel the need to get some more info. [/SIZE]
[SIZE=+0]
[/SIZE]
[SIZE=+0]Kind regards and have a nice weekend![/SIZE]

Met vriendelijke groet,

Anneke Tuinder

NTTA
Eenrumermaar 2a
9735 AD Groningen
The Netherlands

T: +31 (0)50 5887272
E: info@ntta.nl

Ima brzi tečaj za dobit vi??u pomorsku u Kotoru i Baru za 3500 eura, bolje i to nego Antoniću davati na pomorskom faxu 12000 eura. Jo?? kad vidim smje??ak od Bielića i Bilića kad davaju ljudima uplatnice........uff.....

Ima brzi tečaj za dobit vi??u pomorsku u Kotoru i Baru za 3500 eura, bolje i to nego Antoniću davati na pomorskom faxu 12000 eura. Jo?? kad vidim smje??ak od Bielića i Bilića kad davaju ljudima uplatnice........uff.....

Jebiga ko ne zeli ucit taj placa i rijesi problem. Zaj mi je sta i ja nisam zavrsia to ubrzano nego sam se vuka po fakultetu godinama. Nije bas jeftino studiranje pogotovo kad nemas primanja.

ma ne grizi se,prije ni nisi moga drukcije,tek je sad uph nesto pokrenija,makar vise informativno,ali sve dobro ide polako ali sigurno naprid

Dok se nasi u ministarstvu odluce i pokrenu nesto i to sve krene trebati ce 5 godina da se to uhoda, za odobrenje za ubrzanu visu se cekalo 7 godina da se program i sve te gluposti odobre

Rasprava o sustavu obrazovanja pomoraca

Rasprava o sustavu obrazovanja pomoraca

Drage kolege,
Znam da je o temi vec bilo rasprava na forumu ali nakon rasprave iz naslova mozda ima nekih novih saznanja.
Osobno (sa SSS) i kao dugogodisnji chief puno sam ocekivao od ove rasprave ali sam pomalo razocaran, jer mada su cijenjena gospoda ostavili mogucnost da bi se nesto moglo organizirati za nas sa dugogodisnjim stazom (nekog ubrzanog tecaja po uzoru na tecajeve iz zemalja EU), ipak je to sve nekako daleko u magli - sve mi to vise slici na onu narodnu - "tresla su se brda - rodio se mis".
Ima li smisla cekati konkretne promijene i nekakve tecajeve kod nas ili treba pribjeci "alternativnim" rijesenjima - da li se nakon tecaja u Nizozemskoj moze dobiti nacionalni brevet?! Da li ga je itko vec dobio - (ne mogu doci na kapetaniju sa Nizozemskim brevetom i mailom od Mr. Babica koji sam pronasao na forumu) .... eto borba se nastavlja ....

tucemo se zmaju,stvari se krecu ali pomalo,ima ih iza nas,za njih se tucemo,da in ne bude ka nama radi ovaca koje nas vode,koje su neki od nas i birali(oprostimo budalama jer ne znaju sta cine),ja nikad za kradeze,nije vazno,u se i u svoje kljuse,cudno mi je da uopce pitas,ali ne vidis ili ne zelis virovat di si,e pa tu si,welkam to CROSPECIALBANANA REPUBLIC

Vidi sta pise na stranicama NTTA
16 +14 =30tjedana odnosno 7 mjeseci

A great example of an efficient way of training is the example of a group of Croatian engineers. They came to NTTA to get the highest Certificate of Competence in a shorter period of time. In Croatia this training would take 6 semesters, at NTTA we teach the exact same curriculum in a period of 16 weeks, after which the students need to complete a 14 week onboard assignment in their present rank. For the shipping company, this is an amazing advantage, because it makes sure that they can start using those employees a lot sooner than they would normally be able to. And with the current market getting tighter and tighter, and because of all the technological developments, you do not want to wait 6 semesters before you can use someone as Chief Engineer.

Vidi sta pise na stranicama NTTA
16 +14 =30tjedana odnosno 7 mjeseci

A great example of an efficient way of training is the example of a group of Croatian engineers. They came to NTTA to get the highest Certificate of Competence in a shorter period of time. In Croatia this training would take 6 semesters, at NTTA we teach the exact same curriculum in a period of 16 weeks, after which the students need to complete a 14 week onboard assignment in their present rank. For the shipping company, this is an amazing advantage, because it makes sure that they can start using those employees a lot sooner than they would normally be able to. And with the current market getting tighter and tighter, and because of all the technological developments, you do not want to wait 6 semesters before you can use someone as Chief Engineer.

Jako je bitno naglasit da je tih 14 tjedana navigacija tj ugovor na brodu a ne predavanje. Evo BRaci da vidi ono sta laprda da mi pisemo pizdarije da neznamo. JAd i bjeda jer on ne cita kako pise nego kako njemu pase.

Nisam za to da ljudi sa srednjom skolom budu u rangu ljudi s fakultetom?
Sta bi medicinska sestra tribala bit u rangu s doktorom???
Za posebne tecajeve jesam, ali uz dooooosta navigacije i staaaaza!
Jer nije mi jasno zasto niste upisali fax kad je bilo na vrime? Sta vas je sprijecilo? Ni moji doma nisu imali para da me skoluju pa san mora radit i ucit!!!
Nemojte se ljutit, ali malo mi je ovaj zahtjev prelicemjeran!
Onda mi s faxon odma za direktora kompanije!!!
Po vama bi ispalo da smo se dzabe zivcirali i trosili pare i pare!!!
Drugo je barba koji je vec 20 godina na brodu i covik ne moze vise ucit i gledat nekog mulca di mu soli pamet na faxu,
a totalna je suprotnost covik od 25 do 35 godina koji moze "volu rep iscupat", ali nebi na fax nego sa srednjon da konkurira coviku koji ima zuljeve na guzici od sidenja i slusanja predavanja.
Budite realni! A ne sebicni po tom pitanju. Jedina stavka s kojom se ne slazem u zahtjevima UPH je ovo licemjerno trazenje izjednacavanja statusa akademske razine!
A i na kraju, ko van je kriv sta niste upisali fax? Jer izgleda da vi koji ga niste zavrsili nas pravite magarcima i budalama.

No comment.
Za vraga nekome akademske titule cilog svita.

stari guc, jesli ga čuo?!

Mi se ovdje takmičimo da im damo smjernice kako bi ONI ufatili kruh u ruke.., O greben ti prasca Judu I??karijota... Moderator where are you at? Throw me overboard!!!

Sto ces moj Profesore,necu komentirat,ka sto sam i reka.
Nekad je dosta od nekoga cuti dvi recenice da vidis kakav je covik,nula bodova.

e moj blackjack. daleko ces ti tako dogurat. a vidis, ja se ne bojin ovih sa sss da ce mi uzest posal, jer znan sta znan i sta mogu. jos samo nesto, jesi li ti sto posto siguran da je brod za tebe? znas koliko ih je bilo takvih , pa se pokupili doma posli dva miseca i nikad vise?? jebe te malo attitude, a nisi ni siguran skodi li ti more. a nesto skodi, no doubt.

Bezmek,koliko vrimena traje ta visa pomorska u Kotoru za 3500 Eura? Da li je priznaju u svitu? Cini mi se da je Dalmos nesto spominja da se mogu okupiti ljudi za visu u Kotoru? Ima li tu neke istine/

Ovi sa visom pomorskom su jako pametni a mi sa srednjom smo izgleda glupi i tko nam je kriv sto nismo studirali. Reka je moj pokojni kapetan koji je bija zavrsija 2 razreda osnovne u bivsoj Jugi i koji je pobiga posli rata u Ameriku i koji je plovija 40 godina kao kapetan da je on zavsija 10 fakulteta kroz svoj zivotni put. Reka je Frenki da je crtao Ps,Pv dijagrame ali da klima na brodu isto nije proradila dok je majstori sa iskustvom nisu uzeli u ruke.

Last edited:
Jer nije mi jasno zasto niste upisali fax kad je bilo na vrime? Sta vas je sprijecilo? Ni moji doma nisu imali para da me skoluju pa san mora radit i ucit!!!
Drugo je barba koji je vec 20 godina na brodu i covik ne moze vise ucit i gledat nekog mulca di mu soli pamet na faxu,
a totalna je suprotnost covik od 25 do 35 godina koji moze "volu rep iscupat", ali nebi na fax nego sa srednjon da konkurira coviku koji ima zuljeve na guzici od sidenja i slusanja predavanja.
Budite realni! A ne sebicni po tom pitanju. Jedina stavka s kojom se ne slazem u zahtjevima UPH je ovo licemjerno trazenje izjednacavanja statusa akademske razine!
A i na kraju, ko van je kriv sta niste upisali fax? Jer izgleda da vi koji ga niste zavrsili nas pravite magarcima i budalama.

Hrvatska nikad nece bit zemlja znanja sa ovakvim mentalitetom ma koliko mi sutili o tome. Zapitaj se zasto si zavrsio fakultet dipl.ing black jack?? Radi sebe ili da bi se mogao kurcit okolo kako imas fakultet?? Za bit akakdemski gradjanin treba nesto vise od tog komada papira.
Ugodan dan zelim

Nisam ni ja za to da budu u rangu za ljudima koji zavrse fakultet,ali nesto se treba napravit po tom pitanju.
Na nekom određenom broju godina navigacije treba napravit rez.i oni koji su preko toga navigaju ka zapovjednici,upravitelji stroja,oni koji su ispod nekih određenih godina navigacije uce.Ljudi moji nije problem zavrsit 2 godine vise skole.Takav rez je napravljen medicinskim sestrama,takav rez je napravljen u školama.Zasto neki momak od 25-30god ne bi kao vanredni student zavrsava visu skolu.Siguran san da se sa iskustvom na brodu stekne neko znanje i radne navike i onda se to moze zavrsit iz pizdarije.
Medicinskoj sestri koja je 20godina operirala uz doktora niko nece dat operirat.
Zidaru koji je posli avanca u nekakvog poslovođu nikad nece dat da projektira i preuzima odgovornost za izgrađeno.
Pa mislim da neko da srednjom pomorskom ne triba vozit ni kruzer ni LNG carrier.
To je moje misljenje i normalno da ce me se sad popljucat jer je tako uvik na forumu.

Last edited:
Back