Atlanship

Evo primio sam mail od Atlanshipa (dobro su se i sjetili ima skoro vec pola godine da sam im se javio) da popunim neku aplikaciju jer im fali ljudi. E sada mene zanima jel ima netko od vas saznanja o ovoj firmi (jednio sta znam da su ugovori 4 miseca, kakve su place, oficiri, radno vrime, brodovi, i slicne gluposti).

PS Ne virujem da cu skoro sa Celebritiya, ali nikad se ne zna, triba uvik trazit bolje, zar ne...

Hvala

Ja sam bio na Atlanshipa 98god. za asistenta makine dok su imali 3 broda a danas imaju 6 brodova.To su brodovi za prijevoz juice iz Brazila za Europu Ameriku i Japan.Sto se tice brodova relativno su bili u dobrom stanju, ali sad sam cuo da ima i Ukrajinaca ,u moje vrijeme je bilo nasih dosta i zapovijednici i upravitelji su bili Nijemci.Firma nije losa ali avancivanje je nikakovo, vrlo tesko,a i sto se tice placa nije za se pohvalit.U moje vrijeme se radilo od 6 ujutro pa do 5.30 jer sam se vodio ko mazac.To je ovako ukratko ako vas jos sta zanima pa pisite.

btw, oni krcaju i nasu posadu....tako da se moze i tamo javit...
A T L A N S H I P S.A.
MANAGERS AND AGENTS

ROUTE DE CHAILLY 1
P.O.B. 12
1814 LA TOUR-DE-PEILZ (SWITZERLAND)

TELEPHONE : 41/ 21-944 91 91
DIRECT TEL. CREW DEPT: 41/ 21-977 91 93
FAX: 41/ 21-944 91 80
E-MAIL : crew@atlanship.ch

Last edited:
ja san bija,radi se od 8 do 17,normalno,posada je bila nasa i imali su place dosta vece od prosjeka(posada),juice tankeri,za oficire bi place mogle bit i bolje,imaju rast program za odrzavanje,nije bas najbolji,ali 3 makinje je u banani jer nema 4-toga pa je sve na njemu,prvi vodi samo frizidere,uvjeti su prosjecni,ni susta ni gusta,placaju uredno,to je bilo prije cca 2 god,ne znan sta je sad,ako su presli na eure nebi trebalo bit lose,kompanija po mojoj procjeni srednja klasa

Evo zva san švicarsku za atlanship, za asistenta stroja, rekla mi ženska da ne krcaju asistente al da će me ukrcat za wipera (čistaća) i da će mi master upisat engine cadet, plača 1500 eura. Posla in skenirane papire i rekla mi da je ukrcaj 13.4. Jel ko ima iskustva s njima na brodovima, koja je ekipa jel ima naših i koliko se radi?

Pozdrav ekipa

meni su 2 prijatelja bila tamo,dodu??e prije 4 godine,onda su bili zadovoljni,čak su i mene preporučili tamo ali nije bilo mjesta.
Onda je bilo dosta na??ih.

čuja san da ima dosta rusa i ukrajinaca pa se malo raspitujen a valja ću šta i naučit ka čistać a dobra je lova. Sviđa mi se ovo odma ćin je ona meni rekla točan datum ukrcaja, normalno nije sigurno. Ugovor 5+-1

za pocetak ti je to dobro....imat ces iste luke i to ugl brazil ukrcaj, a iskrcaj u europi...stoji se dobro u portu,pa ces moc malo i izac'...ima nasih,pa ce ti netko moc i pokazat..itd..

A za prvi put mi je najbitnije da ima naših, je da iden ka čistać al nadan se da ću šta i naućit jer to mi je najbitnije, a nakon studija koji se malo otega bitno mi je da šta i zaradin. Inaće zana i sam da je bolje za asistenta al šta je tu je.

ajmo bijeli ale zgazite purgere........

ja sam isa' ka mornar,jer nije bilo posla za kadeta kad sam trazia..i dobro sam ispa...;)
i slazem se, AJMO BIJELI....

Prića san gori sa ženon u uredu u švicarskoj, rekla mi je da ukrcavaju mornare i čistaće a da iman cetifikat bija mi mazać, i da kapetan uredno upiše asistenturu ili kadeturu.
Nadan se da neće bit problema oko tog upisivanja u matrikulu jer izgledaju mi jako korektni........

Ma ne brini, samo im reci na vrime tj cim dodjes na brod...i morat ces zamolit ured da ti naprave drugi ugovor u koje ce ti pisat da si asistent jer ces to morat nosit na lk, te ce ti sluzit kao jedan od dokaza da si odradia asistenturu...

Izgleda da su Ukrajince odlučili maknit,a dovest naše ljude. S obzirom na starost brodova mudro odlučila ekipa u Švicarskoj. Nisu nikad bili glupi ako pogledamo Švicarsku povijest. A u ovo okrutno doba lipo je čut da netko krca i naše. Pozdrav

znaći u kapetaniju se nosi i matrikula i ugovor?
ovisno o zastavi broda,ali uglavnom tribas prilozit kopiju ugovora i iskrcajnu listu (pri ovjeri navigacije)...
Isto tako,morat ces nosit ugovor prilikom ukrcaja na brod (radi poreza i sl), te ce ti tu morat bit napisano da si kadet/asistent...

Pogledaj na njihovoj web stranici koliko su im stari brodovi pa ĆeŠ skuŽit. Nisu baŠ cvit mladosti ali kaŽu da su dobro odrŽavani, a jednom naŠem prvom je njihov superintendent reka da miĆu ukrajince a dovode naŠe.

Evo baš danas san upozna tipa na predavanjima koji je bija 5 godina kod njih i kaže da su in brodovi stvarno očuvani al da stari jesu šta je je. Jedino su sky i sun noviji, a da orange star ide u rezalište valjda oba dva, nisan ga dobro razumija. I kaže da je dobra spiza i accomodation. A vidit ćemo, kaže da su u makinji manje više sve ukrajinci.

Evo mi je potvrđen ukrcaj na atlanship za čistaća/asistenta stroja na brod Orange Sun, 13.4., moran jo?? rje??it US-vizu, drug test i liberijsku matrikulu (kako do nje doći).
Ako ko ima kakve informacije o brodu i posadi na njemu bija bi zahvalan.
Pozdrav...!!!

Kako ide isplata plaće na Atlanship???. Muž nešto govori da će za početak na račun doći manje od pola plaće??? Jel ko zna išta o tome

Back