viza kina i hong kong

deck monster

New member
Pozdrav svima..recite mi drugi tjedan putujem za Hong Kong te me zanima jeli treba viza za Hong Kong tj Kinu ?nitko mi nije nista spomenuo u agenciji a vama vjerujem u odgovorima..hvala..!ps kakva je to internacionalna visa?ni to mi nitko nista nije spominjao

Treba!!!
Sa po?žurnicom dobit če?? je za jedan dan, bez po?žurnice traje nekoliko dana al če bit jeftinije!
Čudi me da ti to nije javila agencija jer če ti morat izdat i garantno pismo!!

ne znan di si, iz Splita sve mozes sredit priko Marine Air agencije u zgradi Lavcevica kraj opcine. Ako ti jos sta triba nazovi njih

a nisu mi nista spominjali a putujem drug tjedan tj ponedjeljak..cudi me to..idem za Hong Kong..i sad mi palo na pamaet da pitam to..

Pozdrav svima..recite mi drugi tjedan putujem za Hong Kong te me zanima jeli treba viza za Hong Kong tj Kinu ?nitko mi nije nista spomenuo u agenciji a vama vjerujem u odgovorima..hvala..!ps kakva je to internacionalna visa?ni to mi nitko nista nije spominjao

Bez obzira što se radi o prijateljskoj NR Kini, nama hrvatima treba viza. Mislim da jedino poljaci imaju čast i privilegiju putovati u Kinu bez posebne vize. Osim toga, koliko znam, nam najbliže njihovo predstavništvo koje je ovlašteno za izdavanje viza stranim građanima je Budapest. Viza ti je u obliku naljepnice i zauzima cijelu stranicu putovnice. Jednaka viza treba i kada se iskrcavaš u Kini, za ići doma.

Raspitaj se i požuri. Obično nije problem dobiti vizu kod njih, ali su ponešto "birokratski zadrti", da tako kažem... Evo sad sam naknadno provjerio u pasošu, nisam siguran da li mi je kineska viza izdana u Zagrebu ili u Budapest, piše mjesto izdavanja samo na kineskom.., sve to mi je sređivala agencija.

Last edited:
Kineska viza izdaje se u Zagrebu meni to sređuje agencija samo in po??aljen putovnicu bude gotova za jedan dan.

ovako..cuo sam se sa mojima i kazu da za Hong Kong viza ne treba..za Kinu da ali za Hong Kong kao administrativnu jedinicu ne!recite mi sada kakva je npr situacija ako doplovite iz zemlje di vam nije trebala viza u npr Kinu?jeli se to rjesava u luci?to su neke tranzitne vize ili?

ovako..cuo sam se sa mojima i kazu da za Hong Kong viza ne treba..za Kinu da ali za Hong Kong kao administrativnu jedinicu ne!recite mi sada kakva je npr situacija ako doplovite iz zemlje di vam nije trebala viza u npr Kinu?jeli se to rjesava u luci?to su neke tranzitne vize ili?

triba ti viza samo ako ti je ukrcaj u kini, a ako dolazi?? s brodon ne triba ti ni??ta

neznan za vize ali bija san u hong kongu i mozda najbolji izlazak do sad, ako budes moga obavezno izadi neces falit :uzdravlje

Za Kinu ti je obavezna viza bez obzira dali se ukrcajes ili iskrcajes. Ja se iskrcajem u Kini u prosjeku jednom misecno pa imam multiply entry vizu na godinu dana. Ako se ukrcajes, vizu mozes napraviti u Kineskoj ambasadi u Zg za jedan dan (Rush visa) mozes nazvati kinesku ambasadu u ZG i sve ce ti reci.
Address: Mlinovi 132 10000, Zagreb
Tel: +385-1-4637011
Email: e.c.office.chn@zg.htnet.hr
Uglavnom tribas ispuniti application letter, doniti garantno pismo od firme, invitation letter od agenta u Kini, flight details, dvi slike, putovnicu i madrikulu. Dojdes ujutro rano u ambasadu predas zahtjev, daju ti uplatnici za vizu koju uplatis u zagrebackuj banci i popodne u tri sata ti je viza gotova. Ako se iskrcajes u kini a nemas vizu more biti problema jer agentu triba dva radna dana da je napravi i to dok brod nije partija, tako ako je vikend zaboravi jer je obicno problem sa imigracijom(nece da radu vikendom).

Ukrcavao sam se tamo,na aerodromu u imigracionom je platis 15 USA dolara u njihovim Hong Kongoskim dolarima.Treba ti matrikula,pasos,ugovor i pismo od kompanije,malo sacekas i gotovo,isto kad se iskrcavas,s tim sto ti tad sve agent sredzuje.I ako ti razvale kofer odmah ga naplati na aerodromu.Meni su odvalili cosak,tocak i onu plastiku okolo,i odmah sam naplatio u keshu 45 USA dolara u njihovim dolarima.Pitaju te hoces da salju zalbu na kompaniju kojom si doputovao ili ces kesh...naravno kesh...jos ako si ga ranije platio u Kini 15 USD znaci profitirao si 30 USD:hihi

Gde ides,na kakav brod,kompaniju...ako nije TOP SECRET:)

Last edited:
Za Kinu ti je obavezna viza bez obzira dali se ukrcajes ili iskrcajes. Ja se iskrcajem u Kini u prosjeku jednom misecno pa imam multiply entry vizu na godinu dana. Ako se ukrcajes, vizu mozes napraviti u Kineskoj ambasadi u Zg za jedan dan (Rush visa) mozes nazvati kinesku ambasadu u ZG i sve ce ti reci.
Address: Mlinovi 132 10000, Zagreb
Tel: +385-1-4637011
Email: e.c.office.chn@zg.htnet.hr
Uglavnom tribas ispuniti application letter, doniti garantno pismo od firme, invitation letter od agenta u Kini, flight details, dvi slike, putovnicu i madrikulu. Dojdes ujutro rano u ambasadu predas zahtjev, daju ti uplatnici za vizu koju uplatis u zagrebackuj banci i popodne u tri sata ti je viza gotova. Ako se iskrcajes u kini a nemas vizu more biti problema jer agentu triba dva radna dana da je napravi i to dok brod nije partija, tako ako je vikend zaboravi jer je obicno problem sa imigracijom(nece da radu vikendom).

Je li sad po novome se može u Kinu bez vize ako se stoji tamo manje od 72h? Ukrcajem se tamo, stojim 24h a kompanija kaže da će mi trebat...a na str od ambasade sam vidio da se može do 72 h za tranzit bez vize..ima li itko iskustva?

Navigare necesse est, vivere non est necesse

Jeli se netko iskrcavao u kini u zadnje vrime?

Dobio sam let za popizditi jer se navodno mora letiti odmah van kine tj da se nemoze predsjedati u kini.

Mislim da to nije za nas eu gospodu nego za ove iskvarcane pa ako netko zna bolje neka napise ...

Poslao sam kinezima upit ali dok oni prevedu moj kineski prodje voz 😂

Poslano sa mog SM-G930F

Jeli se netko iskrcavao u kini u zadnje vrime?

Dobio sam let za popizditi jer se navodno mora letiti odmah van kine tj da se nemoze predsjedati u kini.

Mislim da to nije za nas eu gospodu nego za ove iskvarcane pa ako netko zna bolje neka napise ...

Poslao sam kinezima upit ali dok oni prevedu moj kineski prodje voz 😂

Poslano sa mog SM-G930F

* Hrvatski državljani, nositelji valjanih hrvatskih putovnica, koji uđu u Narodnu Republiku Kinu na zračnim lukama Peking, Chengdu i Guangzhou mogu boraviti u Narodnoj Republici Kini do 72 sata u tranzitu bez ishodovanja vize.

**Hrvatski državljani, nositelji valjanih hrvatskih putovnica i s avio kartama za nastavak putovanja, ako putuju preko zračnih luka Hangzhou (HGH), Nanjing Lukou (NKG), Shangai Hongsqiao (SHA), Shangai Pudong (PVG) mogu boraviti u tranzitu u NR Kini do 144 sata. Svi putnici podliježu imigracijskoj kontroli. Moguće je napuÅ¡tanje tranzitnog područja zračne luke.

*** državljani Republike Hrvatske, nositelji valjanih putnih isprava Republike Hrvatske, mogu bez vize ući i boraviti, do 90 dana, na području Posebnog upravnog područja Macao NR Kine i Posebnog upravnog područja Hong Kong NR Kine

@raul

Prva karta mi je bila ok a ova koju sam sad dobio ; kina-korea-uae-njemacka-zg-zd ....

Ako je ne promjene trazicu da idem vlakom 😂

Poslano sa mog SM-G930F

Iskrca sam se iz Kine prije mjesec dana. Za pomorce su drugačija pravila. Za iskrcaj viza ne treba ali moraÅ¡ napustiti Kinu u roku 24 sata i to sa prvog aerodroma letiÅ¡ van Kine. Ne možeÅ¡ presjedati u Kini. Ja sam letio Qingdao - Seoul - Amsterdam - Zagreb - Split

Sent from my iPad using Tapatalk

Mogu skoro pa potvrditi ovo zadnje napisano. Na brodu se dobije temporary permit i u roku mislim 3 dana se mora napustiti Kina, isključivo iz istoga grada u koji je brod pristao. Ne da nije dozvoljeno presjedanje na drugom aerodromu nego nije dozvoljeno niti se ukrcati na let koji ima usputnu stanicu u Kini na kojoj putnici ne napuÅ¡taju avion nego se samo ukrcava joÅ¡ putnika. Imao sam takvu kartu Qingdao - Munchen - Split i morali su mi promijeniti u Qingdao - Seoul - Istanbul - Zagreb - Split. Jbg, nema prigovora, moraÅ¡ poÅ¡tivati kineska pravila.

Pa u prvom letu ti je bio Qingdao Munchen? Ili ima izmedju neki let.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Je, to su mislili i u uredu kad su poslali karte, a i nama koji smo trebali ići kući nije bilo niÅ¡ta sumnjivo. Onda nas je teta na check-in Å¡alteru lagano vratila nazad i objasnila da avion prvo slijeće u joÅ¡ jednom gradu u Kini (sad zaista viÅ¡e ne znam kojem, nije ni bitno) i to samo da kupi putnike a nitko ne izlazi, i da zato ne možemo tim avionom napustit Kinu. Rekla je da bi nas ona joÅ¡ i mogla pustit ali bi nas na tom drugom aerodromu izvukli iz aviona i onda bi tek bili u problemima. Nazvali ured, srećom bilo je radno vrijeme u Hrvatskoj, pa su nam na brzinu platili hotel za jednu noć i onda napravili nove karte za sljedeći dan.

Back