Sindikat Pomoraca Hrvatske

Moj poÅ¡tovani kolega ti vrati di san ja počeja pa pročitaj.Å ta je tu bitno ko je tu kraće ili duže,nevažno.Važno je da niko nije niÅ¡ta poduzeja i to njih i ne interesira a ovako mi moremo pričat i sljedećih sto godina.Da, iman napismeno ono Å¡ta se tiče mene osobno a ovo drugo traži ti dragi moj kolega.Zapamti ti da npr u Engleskoj se nemore desit diskriminacija pomoraca,a tu se radi i nikon niÅ¡ta.Å ta se mene tiče ne želin razdor,evo ja ću prvi otić u Rijeku protestirat isprid sph .....oÅ¡ smenom?

Dear friend i ja tebe podržavam u svemu,evo ja ću prvi u rijeku aj samnom.Ma Å¡ta se tiče pomoraca postoje oficiri i posada jeli tako i tu postoji razlika i ako očeÅ¡ diskriminacija.Ako ćemo malo žeÅ¡će ajmo,samo ne fino i kulturno jer ipak smo balkanci.Ma Å¡ta spominjeÅ¡ kumrovačku Å¡kolu,to je bilo davno i Å¡ta se mene tiče mogu ti reć da o proÅ¡lin vrimenima ne triba pričat.Danas i sutra i to je to.Postoji garda maminih i tatinih sinova koji su se uhljebljili pa isto razmiÅ¡ljaju ka i kumrovečka Å¡kola,evo i od mene na znanje i istine.....

my dear podsused,eto upravo zbog ovakvih natpisa nemamo nikakve sanse i zato sam skeptik da se ista moze promjeniti,svak vuce na svoju stranu i mi smo imali svog pinokia ili vise njih kome nije odgovaralo da se ista promjeni i nazalost su u tom uspjeli.koliko vidim clan si foruma od 2013 i imas 17 postova ? nije da ti brojim krvna zrnca ili postove ali ocito da te nesto ubolo kad si se javio prvi put tek nakon 8 mjeseci od prijavljivanja na forum a kazes kako plovis cijeli zivot i da si pri kraju karijere i nisi nam imao sto reci ili savjetovati svo to vrijeme.ne dozvoljavam da se sere po ljudima koji su uradili vise za pomorca vise nego sto ce takozvani sindikat za jos 300 godina.prouci malo materiju ,upotrijebi search pogledaj do kud se bilo doguralo,tko je sve razjebao,i gdje je ta famozna uph danas.ja sam odustao od borbe nazalost gledam svoja posla jer mi nitko nece pomoci osim mene samog i par dobrih prijatelja.tebi savjetujem da uguglas uph pa se prijavi tamo ako uopce vise postoje a toliko su obecavali slicno kao u nasoj hrvatskoj politici.da se razumijemo i ja najvise krivim hr pomorce a ne sindikat jer ionako znamo da od njih ne da nema nista nego nam jos godinama rade stetu.

Ovo me pocelo podsjecati na epizodu Malog Mista ko je vise da o ovome se razglabalo na dugo i siroko; bilo je krasno dok je trajalo puno toga se postiglo zahvaljujuci UPH-u tada ja sam danas dosa do vrha; ne samo ja nego i puno ljudi koji bi danas gledali druge nacije koje imaju jednostavniji tip skolovanja kako guslaju; ka i kod nase politike koliko ljudi toliko cudi i idemo dalje. Takav smo narod i kakvi smo jos nam je i dobro kod nas jedino pali snadji se druze

Zasto npr u ovon trenutku izbora vlade koja najavljuje promjene na bolje za obicnog covjeka, najistaknutiji ljudi s najboljin CV-on na ovon forumu te ljudi koje oni ili neki drugi ljudi s ovog foruma znaju, a takodjer imaju dobro ispunjene CV-ove u nasoj bransi nebi poslali dopis novom ministru sa sublimiranim problemima hrvatskog pomorca?
Za to ne triba 10 000 potpisa niti neki veliki trud jer problemi pomorca su jasni.
Eto to je moj prijedlog. Jer istina je laprdanje u prazno nema smisla pogotovo od nekoga ko jos nije ni pocea navigati ozbiljno.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Zasto npr u ovon trenutku izbora vlade koja najavljuje promjene na bolje za obicnog covjeka, najistaknutiji ljudi s najboljin CV-on na ovon forumu te ljudi koje oni ili neki drugi ljudi s ovog foruma znaju, a takodjer imaju dobro ispunjene CV-ove u nasoj bransi nebi poslali dopis novom ministru sa sublimiranim problemima hrvatskog pomorca?
Za to ne triba 10 000 potpisa niti neki veliki trud jer problemi pomorca su jasni.
Eto to je moj prijedlog. Jer istina je laprdanje u prazno nema smisla pogotovo od nekoga ko jos nije ni pocea navigati ozbiljno.

ma nije losa zamisao ali jedan kao nijedan,hebe se njih sta tko pise,jedino kriticna masa njima da mislit a od toga smo sad daleko miljama nazalost.da se ne ponavljam 100 x ,imali smo goluba u ruci a sad imamo samo golubovo g***o

ma nije losa zamisao ali jedan kao nijedan,hebe se njih sta tko pise,jedino kriticna masa njima da mislit a od toga smo sad daleko miljama nazalost.da se ne ponavljam 100 x ,imali smo goluba u ruci a sad imamo samo golubovo g***o
A ne bi se bas slozija. Hrvatska je mala zemlja. Vise vridi jedan domisljat nego cila horda. Vidi se po primjeru petrova, u blizoj proslosti borisa miksica. Jednostavno san misljenja da amo reci 20 ljudi s jakim karijerama u pomorstvu kad bi se skupili i tili da se njihovi i problemi ostalih manje uspjesnih pomoraca cuju, mozda bi se nesto pokrenulo.
To nas dovodi do pitanja ima li kod nas takvog kadra, a ako ga ima zasto suti?
Priznajen nisan 100 posto upoznat s radon uph ni na kojin pozicijama u to doba su bili celni ljudi te udruge tj do kuda su u to vrijeme dogurali u svojim karijerama a gdje su sada i koliko bi njihov glas znacija sada a koliko je znacija onda.

21-05-15, 10:57

Davno sam rekao da cu morati nesto napisati u vezi UPH ili od onog sto je ostalo od nje nakon vremenskog odmaka makar me to kostalo prezira od nekih.Iako UPH vise odavno ne stanuje ovdje moram ovo napisati.Iako je proslo dosta vremena od odvajanja od foruma jos postoji sjeta na lijepe,zajednicke i ponosne dane i sad cujem da je udruga pred gasenjem iako se prakticki izgasila onog trenutka kad je posla sa ove adrese i cilj je vec onda bio postignut.Znam i da mnogi pisu na oba foruma i samo se pitam kako se osjecaju sada oni koji su davno rekli da mogu bolje i vise.Hrvatski jal je jebena stvar,tu se gazi preko svega urađenog i preko nade da se nesto ipak moze promjeniti i bili smo na najboljem putu prema tome doduse uz velika odricanja vodecih ljudi tadasnje udruge.Svi imamo svoje poslove,obitelji i obaveze a pomorac.net je uvijek bio mjesto za druzenje,razmjenu iskustava iz prve ruke i pomoci pri ukrcaju ako je bilo moguce.Iz svega toga nastala je udruga entuzijasta i ljudi koji su vjerovali da se nesto moze uraditi jer od takozvanog sindikata kako onda tako i sada nema pomoci.Necu prozivati nikoga imenom vec ce se prepoznati sami jer mnogi su tu jos uvijek među nama.Samo cu reci jednu rijec ;Å¡teta....bili smo tako blizu a sad smo nikad dalje...nek im bude na ponos.

A neznan neznan vidit cemo sto ce biti.
Ja san jos bez legitimiteta kako bi nasi vrli politicari rekli.
Ali ocito na forumu prevladava struja da je za ikakve promjene prekasno i da su sve ladje potonule. Valjda ce jednon opet neki drugi zakotrljati kamen pri nekoj vrlo vjerojatno sljedecoj i daljnoj diskriminaciji hrvatskog pomorca. Ja bi rado bija medju takvima.
Nema predaje..valjda

Ajmo ovako.

Nekom ludom igrom se uspije skinut uhljebe iz sph sa drzavne sise..
I sto onda?
Koga instalirat?
Imate li prijedlog, savjet, osobu spremnu za preuzet taj poso?
Ako vec toliko zucite za rusenjem uhljeba..
Nije da ih branim, dapace, samo me zanima "naredni korak" ako ih se uspije maknut sa sise..

Dragi moj Mladeno moderator,ma baÅ¡ si me oduÅ¡evija ovo Å¡ta si napisa.Prijatelju moj o proÅ¡lin vrimenima ne govorin to je sve iza mene,tebe,nas sviju...i tu se neda niÅ¡ta minjat.Ali se svakako da minjat danas,sutra,preksutra.Da,ubolo me....a znaÅ¡ Å¡ta,DISKRIMINACIJA,moÅ¡ to virovat?i ja ću se siguro izborit na svoj način,nema smisla da vas savjetujen jer ionako neÅ¡ posluÅ¡at ni ti ni ostali,iz razloga PROÅ LO SVRÅ ENO VRIME koje mnogi spominju.Dovoljno ?????

evo taman dobia od firme i naravno mojoj srici nema kraja,nas darezljivi sph nece povecat svoj union fee ove godine

"Regarding the Union Due for 2016 in accordance with present Model & NIC CBA for the Croatian seafarers our proposal is to keep same amounts:

· 25 Euro per month for each officer;

· 14 Euro per month for each rating;

Furthermore Union Due should be deduct for the period less then 15 days with half of monthly amount."

Kako ovaj covik izbaciva ''bonbone'' iz usta reklo bi se da je HR pomorcima doslovno med i mliko u nasoj drzavi. ako ista Brazoguzziju triba skinit kapu da je VRHUNSKI manipulator koji vec 25 godina manipulira u svakom pogledu t rici.

Par crtica na koje moram reci svoje misljenje.

Brazoguzzi kaze: Zato smo već na početku njegova mandata zatražili da odstupi. Nažalost ostao je do kraja mandata i u pomorstvu, zajedno sa svojim suradnicima napravio samo Å¡tetu

Sta je napravio u vezi ovoga????????????? Milijun je takvih stvari u HR pomorstvu. Ako se neslaze s ministarstvima zasto ide na sve sastanke u to isto ministarstvo????? Zasto SPH onda u znak bankrota ne bude jednak prema svim pomorcima pa ce vidit da kad ljudi uvide da se trude da ce i clanstvo rasti.

Zasto prica o tome kako se poslovi gube anjegovo je UVIJEK sigurno i samo minja titule a kolika mu je placa to zna samo on i koje sve povlastice ima??????????????

Brazoguzi doveo si HR pomorstvo na najnize grane ikad i doslovno da nije pojedinaca koji se sami bore iskorijenio bih ga. Ti si rak rana HR pomorstva i isti si Mamic koji samo baca bonbone iz usta da bi ostao i za javnost UVIJEK imas predstave kao pacenik a ustvari sve rdis jer si double face. Jedini moralni cin ti je odstupis pa da vidimo kako ce biti HR pomorcima nakon tebe jer GORE nemoze biti tako da tvoj ''rat'' tj tvoje ljubeljenje guzica nsamo politicarima a u javnosti ovakvi tekstovi su ODAVNO procitana prica jadnice bjedni

Zanimanje pomorac potrebno je spašavati od izumiranja

Plus se trazi od pomoraca koji rade na firmama s kojima uhljeb d.o.o (sph) ima potpisan cba da placaju clanarinu.
Ljudi moji pa racunajte:
Nek 3000 (a sigurno ih je vise) Hr pomoraca je obuhvaceno s cba, puta 50 usd mjesecno = 150.000 usd mjesecno!!
Lijepa kesa...

Last edited:
Boze koje lijepo radno mjesto ima;nema odgovornosti,javi se svake prestupne godine,puca plata,jebe ga se za ista a pogotovo za one koje navodno predstavlja.

Tkz.Sindikat pomoraca hrvatske u sijecnju ove godine potpisuje anex ugovora sa jednom domacom brodarskom kompanijom u kojem rezu place,smanjuju posade tj rezu radna mjesta pomoraca (ukida se elektronicar/elektricar te 3.makine ili 4. makine kako god ga zvali.vec prije su ukinuli mjesto drugog konobara na brodovima te produzavaju ugovore pomorcima.sve to potpisuje svalina u ime bracoguzog i o tome se sutalo punih 3 mjeseca tj pomorci nisu imali pojma da je to potpisano i stupilo na snagu.pitam svalinu i bracoguzog u cije ime su to potpisali,koga su pitali da to potpisu i koliku su kesu dobili za to.otvoreno igranje sindikata za poslodavca bez slova na njhovim stranicama bez objasnjenja.ocito imaju vlast koji su im dali imaginarni clanovi a na stetu praih pomoraca.

Ljudi moji zaludu plakanje. Treba proucit njihov statut ako je potrebno angazirat pravnika za vidjet kako tu bagru maknut. Valjda se i oni biraju ili imenuju od nekoga uletit odnosno penetrirat se unutra masovno i preuzet kontrolu.

Back