Sindikat Pomoraca Hrvatske

...SPH je ostatak starih socrealističkih sindikata kakvih danas ne bi smelo biti. Mene bi taj naš kolektivni bilo SRAM pokazat Filipima i Indijcima. eto

Ti stari socijalisticki sindikati su uza sve gore nabrojeno sto su pomorci tada imali, imali i kasu uzajamne pomoci. Ovo sa sindikatom nema veze. Ovo je privatna prcija parazita,neradnika,lopova i alkoholicara.I to cak ne lijecenih alkoholicara,vec kronicnih.
Nego jesi li se zapitao koliko su ti od place uzimali temeljem tog kolektivnog ugovora za nesto sto predmjevam nije bio tvoj izbor?

Last edited:
Ti stari socijalisticki sindikati su uza sve gore nabrojeno sto su pomorci tada imali, imali i kasu uzajamne pomoci. Ovo sa sindikatom nema veze. Ovo je privatna prcija parazita,neradnika,lopova i alkoholicara.I to cak ne lijecenih alkoholicara,vec kronicnih.
Nego jesi li se zapitao koliko su ti od place uzimali temeljem tog kolektivnog ugovora za nesto sto predmjevam nije bio tvoj izbor?

Ovo je kljucno pitanje do cijeg odgovora jos nisan uspija doc.
Ovo pitanje je ka i pupcana vrpca koju triba prisic i tumor ce sam nestat.

Meni uzimaju 25 eura misecno.To je otprilike boca Chivasa za Bracu.
Razgovara sam o tome sa svojima iz firme.Rekli su da znaju i da su o tome raspravljali.Na tome je i ostalo.Ocito su u pitanju visi interesi i pokrivanje guzica.
Bar mi je Braco moga poslat kalendar.

Meni je otkidalo dok san bija prisiljen radit s nasin agentima.. kalendara nisan vidija.. ali mi ga uredno Jadroplov salje svake godine.. ;)
Doduse, neznan ni sam kako, dobija san mali notesic od sph, lipi, crne boje.. obecajen da cu ga prvon prilikon poklonit nasemu Pricidniku, valjda mi nece uzest za zlo.. :hihi:hihi

Nemam pojma i vodim se kod tog pitanja onom izrekom , da je neke stvari bolje nikad ne saznat. Ali ionako ako su mi i uzimali ne??to , vi??e neće ni lipe.

@a di je berlan? Prije 4-5 godina, kad mu je jedan mladi pomorac do??a sa svojom mukom da tra?ži ukrcaj na brod, a niko ga ne ?želi, berlan njemu ka?že nema problema, nama u SPH je du?žnost nač hrvatskom pomorcu ukrcaj, mi smo va?? ZAVOD ZA ZAPO? LJAVANJE.
Momak bija cili sritan, naće mu se napokon posal i to od SPH, spasitelji.
Nakon 20-tak dana zove Berlan momka da dođe u njegovu kancelariju na Branimirovoj obali u Splitu, te mu poka?že ime brodarske kompanije, ime broda, poka?že ugovor i sve lipo tako i postavi mu cjenik koliko će ga to ko??tat. Momak pita ??ta je ovo, a ovi njemu da i oni moraju od nečega ?živit. Momak se zahvalija i reka da nema toliko para (oko 2000 euri), okrenija se i oti??a. Momak je posli na??a ukrcaj, ali je problem ča to nije nikome prijavija. Nije bija jedini pomorac kojemu je berlan tra?žija kuvertu.
Sigurno i berlan nije jedini u SPH koji je na takav način zarađiva dodatne novce svih ovih 20-ak godina.
Ali na?? svit je kratke pameti, pa su ekipa SPH spasitelji hrvatskog pomorstva :udriglavom
evala im bilo

Asti misa, a oli nije jednome momku Braco obeca nac ukrcaj, lipo posla momka u agenciju, da se javi tome i tome.. momak dosa, ovi ga blido gledaju ka duju spadi, da koji posal, koji Braco.. srica momak pametan nasa sam posal.. a ja mu dobija okladu i nisan mora osisat, hehehe
Pametnome dosta.. jaki su samo na ricima.. pljuc

A ne mo?že se reć da SPH ne vodi računa o svojim članovima, za novu godinu svi dobiju kalendar. Ali je to malo

Igi ti nisi siguran jesi li član SPH koliko sam te razumija? Jesu li ti poslali kalendar,olovku i upaljač?. Očito nisu. To mo?že?? provjerit ovako. Ako tijekom jednoga dana sam sebe dva puta uvati?? u la?ži sigurno si u upravi SPH. A ako se to događa i če??če kandidat si za tajnika SPH :p

Igi ti nisi siguran jesi li član SPH koliko sam te razumija? Jesu li ti poslali kalendar,olovku i upaljač?. Očito nisu. To mo?že?? provjerit ovako. Ako tijekom jednoga dana sam sebe dva puta uvati?? u la?ži sigurno si u upravi SPH. A ako se to događa i če??če kandidat si za tajnika SPH :p

hm, pa ba?? se pitam ??to su me neki počeli zvat Braco :D

a kako ja mogu saznat jesan ja njiov član i jel postoji način da ih ukinem ako jesam? :o

Ako nisi potpisa pristupnicu nisi clan,ali to ne znaci da ti temeljem kolektivnog ugovora ne uzimaju clanarinu od 25 erla ili vise misecno.Jedini nacin da to prekines je samoubojstvo.

Back