Sindikat Pomoraca Hrvatske

Al Å¡ta da i odem u SPH i da kažem, a koga ja to predstavljam, joÅ¡ će me ismijat i izbaciti a možda i platim prijavu za Remećenje JRM

Poslano s E5533 putem Pomorac.net

Last edited:
Al Å¡ta da i odem u Uph i da kažem, a koga ja to predstavljam, joÅ¡ će me ismijat i izbaciti a možda i platim prijavu za Remećenje JRM

Poslano s E5533 putem Pomorac.net

zujac pobrkao si loncice kao prvo uph ne postoji osim ako nisi mislio na udrugu policajaca hrvatske,postoji i opcija edit ne moras pisati novi post

Pregovarački odbori Hrvatske udruge brodara Mare Nostrum i Sindikata pomoraca Hrvatske jučer su se susreli na prvoj sjednici pregovaračkih odbora za kolektivno pregovaranje oko Nacionalnog kolektivnog ugovora za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi. Oba pregovaračka odbora iznijela su svoje prijedloge te je dogovoreno da će se obje strane očitovati o prijedlozima iznesenim na sjednici u roku od tjedan dana. Zaključeno je da će 2. sjednica pregovaračkih odbora biti održana do konca svibnja ove godine i odnosi se na brodove hrvatskih brodara koji plove u međunarodnoj plovidbi i koji su upisani u hrvatski upisnik brodova ili u neki drugi upisnik brodova. Podsjetimo, postojeći NKU za hrvatske pomorce na brodovima u međunarodnoj plovidbi važi do kraja lipnja ove godine.

e tko ovo prevede treba mu dati nobelovu nagradu,u svakom slucaju nahebali ....cim oni krenu sa "pregovorima" pomorce uhvati srce

Doslovno toliko teksta a nista rekli nisu.
Prodavanje magle i demagogija na kile...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pustite vi zafrkanciju i frustraciju. Al tko god sph pise ove clanke imam *eben talent za rec i napisat hrpu texta a zapravo ne reci apsolutno nista.
Da rezimiram na rvacki zadnji clanak.
Nasli se sph i jos neka tamo udruga, rekli jedni drugima sto bi htjeli mjenjat. Klimnuli jedni drugom glavama, pruzili ruke i rekli da ce jos malo porazgovarat do kraja tekuceg mjeseca.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Nama pomorcima će biti jedini izlaz osnovati svoju stranku ili sindikat. Ako se nije uspilo jedanput ne znači da se neće uspiti u budućnosti. Dolaze mlađi ljudi, možda se ipak stvori kritična masa.
A ovo Å¡to se događa zadnjih dana doma to je jednostavno horor a u taj se horor savrÅ¡eno uklapaju ovi uhljebi iz SPH. Puno priče a nikakva djela osim dizanja nameta za stanovniÅ¡tvo

Nama pomorcima će biti jedini izlaz osnovati svoju stranku ili sindikat. Ako se nije uspilo jedanput ne znači da se neće uspiti u budućnosti. Dolaze mlađi ljudi, možda se ipak stvori kritična masa.
A ovo Å¡to se događa zadnjih dana doma to je jednostavno horor a u taj se horor savrÅ¡eno uklapaju ovi uhljebi iz SPH. Puno priče a nikakva djela osim dizanja nameta za stanovniÅ¡tvo

Danas u izvrsnoj vlasti i saboru imaju predstavnike gotovo sve skupine stanovnista, penzioneri, razno razne udruge za neplacanja kredita i režija, potrosaci, Bosanci , Australci koji ne znaju ni di je drzava gdje odlucuju, i ostali , poljoprivrednici, itd itd....pa sto ne bi i mi. Evo ove dane glas u saboru vrijedi dosta. Samo svoj uski interes pomorca propagirati i gotovo.

Pitaj za sebe jer oni pregovaraju i u tvoje ime bio ti clan ili ne

Problem je u tome sto prema zakonu kolektivni ugovor sa brodarom sklapa sindikat. Ukoliko brodar zeli imati kolektivni ugovor, a vecina to zeli jer pregovara samo sa jednom strankom, sindikat mora biti pregovarac. Dakle ugovor je 4-partitni izmedju brodara(ili ovlastenog predstavnika), sindikata, agencije u HR i samog pomorca, ali pregovarac je SPH.
Dakle, sindikat pregovara u ime clanova i ne clanova, svidjalo se to nama ili ne.
Da bi se nesto promijenilo postoje dvije opcije:

1) Uclaniti se u postojeci SPH u sto vecem broju i djelovati iznutra u pravcu kojem vecina zeli
2) Osnovati vlastiti sindikat i uci u utakmicu sa postojecim (to nije nista novo, u npr Jadroliniji djeluju 2 sindikata)

Osobno sam sudjelovao u pregovorima nekih 8-9 puta; to je ipak posebna prica za siru raspravu.

LP

1) Uclaniti se u postojeci SPH u sto vecem broju i djelovati iznutra u pravcu kojem vecina zeli
2) Osnovati vlastiti sindikat i uci u utakmicu sa postojecim (to nije nista novo, u npr Jadroliniji djeluju 2 sindikata)

Osobno sam sudjelovao u pregovorima nekih 8-9 puta; to je ipak posebna prica za siru raspravu.

LP

1) Firma mi ima potpisan cba sa sph i placa 600€ godisnje sph. A ja nisam clan.
Znaci uz tih 600€ godisnje bi i ja jos trebo ukrcat 150€ da bi sluso pizdarije i dozivljavao sikaniranje.
To sto preporucas je isto kao da trazis da se uclanimo u gnk Dinamo za maknut Mamica.
Da se uclanimo u kradeze za maknut anemicara, da se uclanimo u crvene kmere za maknut onog blesa.

Nije ni sabor sta je bija :), prije je bilo 4 god prst u uvo, sad je i to upitno, i vjerojatno slidu vrimena kratkih Vlada!! Ali briga te, ne radis nista, ne moras doci na posa uopce, ako imas sigurno misto na listi uvik si u igri, a ako i ispadnes uzmes 12 miseci placu, ono dok se ne snađeÅ¡!! :udriglavom

Last edited:
Ružica Vukovac iz MOSTA, državna tajnica sa 7 radnih dana, zatražila plaću 6+6

1) Firma mi ima potpisan cba sa sph i placa 600€ godisnje sph. A ja nisam clan.
Znaci uz tih 600€ godisnje bi i ja jos trebo ukrcat 150€ da bi sluso pizdarije i dozivljavao sikaniranje.
To sto preporucas je isto kao da trazis da se uclanimo u gnk Dinamo za maknut Mamica.
Da se uclanimo u kradeze za maknut anemicara, da se uclanimo u crvene kmere za maknut onog blesa.

Ima i opcija 2..... samo sam objasnio kako moze doci do nekih promjena, nema treceg nacina. Pojedinacno kmecanje na forumima nece promijeniti bas nista; to je surova istina.

Back