Rig medic

mstipan

New member
Pozdrav

po zanimanju sam viÅ¡i medicinski tehničar i volio bi se zaposliti na platformi. Imam neÅ¡to malo iskustva na hitnoj i dobar sam u tom poslu. Polaganje svih potrebnih certifikata nije problem. Jel se mogu BOISET i HUET položiti na Pomorskom u Rijeci i kolika je otprilike cijena i jeli su OPITO? Kome se najbolje javiti za zapoÅ¡ljavanje. Ima li neka agencija koja zapoÅ¡ljava baÅ¡ medicinsko osoblje ili općenito? Kakve su okvirno plaće. Znam da sam vas izbombardirao pitanjima ali volio bi prikupiti Å¡to viÅ¡e informacija. Bilo kakva informacija i savjet su dobrodoÅ¡li. Hvala!!!

Pozdrav!

Koliko mi je poznato, kod nas nitko ne nudi OPITO odobrene certifikate. Najblize nama imas u Paviji (Italija).

Nemam pojma sto se tice agencija za platforme. Pretpostavljam da si citao vec po netu i skuzio da je poprilicno tesko upasti na njih.

Inace, ima vec neko vrijeme da se kod Zorovica trazi medic za putnicke brodove. Ne kosta nista zvrcnuti i i vidjeti situaciju, osim ako bas ne zelis na platforme...

Sent from my GT-I9100

Rig medic je po mom sudu jako dobar posao za covika kojemu je to struka. U mene ne rigu ima jedna nocni i jedan dnevni. Svi su za pocetak dosli na rig priko agencija iz aberdeena koje krcaju na rigove lkako di zatriba. Uvik na brodu ima jedan doktor i jedan medic. Recimo doktor je nocno deturstvo a medic dnevno.

Kod mene su medici jako cudne osobe jer su prvenstveno recimo to ljudi bez medicinske skole. Tako da je jedan medic ode na rigu ustvari prije radio kao storekeeper a sad je medic. Kad je jednog poljaka zabolilo i reka mu da ga boli u predjelu tom i tom on mu je rekao da nenosi previse alata oko pojasa na kaisu i da ce biti bolje, kad je covik (znajuci da je ovaj ipak storekeeper) otisao kod doktora u nocnu smjenu ovaj mu je iz suca reka da ima kamenac na bubrigu i poslao ga kucii.

Mislim da ces najprije upast ko medik priko tih firmi tj agencija u aberdeenu. Sta se tice BOSIETA-a u Hrvatskoj ljudi polazu u adria-mara i dolaze na rig i niko ih nije vise pitao dali je OPITO ili ne? A koliko ja znam barakin BOSIET nije opito ali igra i ode i na firmi di mi je prika isa za struju prije nekih misec dana Na well suport vessel.

Placa za medica je kako kazu ovi ode moji DPO-i (upravo sam pitao) oko 100K dolara na godinu

Eto valjda sam ti pomogao ali ima jos ekipe koja to zna i bolje . Agencije ti neznam ali potrazi koje su najbolje u Aberdeenu i ja ti zelim sricu

Last edited:
Dalmos hvala puno na lijepim željama i informacijama. Nemam puno godina ali stvarno znam dosta o tom poslu jer sam pekao zanat na suÅ¡ačkoj hitnoj i nagledao se svega i svačega i stekao jako dobre vjeÅ¡tine. Dosta mi je ovog posla po bolnicama za crkavicu i želio bi dok sam joÅ¡ mlad neÅ¡to napraviti u životu. Poslao sam mailove naÅ¡im agencijama a sad idem tražiti ove vanjske pa da se mali informiram. JoÅ¡ jednom hvala.pozz

Back