Posebni program obrazovanja pomoraca PPOP

Najbolja kombinacija za nas pomorce

Najbolja kombinacija za nas pomorce

Na Pomorskom fakultetu u Zadru su najbolje napravili raspored (cjelogodisnji) predavanja na Posebnom programu, jer su razmisljali o nama pomorcima, a posebice o pomorcima koji rade offshore koji imaju sistem rada 2 on, 2 off.
Razgovarajuci s rukovodstvom fakulteta (koje je uvijek dostupno za studente, a ne da se skriva iza raznih sekretarica) koji su vrlo iskreni i profesionalci, te sam vidio da tamo rade profesori koji jos uvijek plove i razumiju nase probleme i obaveze kada smo doma.
Nadalje, tamo sam osjetio jednu pozitivnu atmosferu među profesorima, a ne kao u ssplitu i rijeci, gdje se bore kao bikovi i vrijeđaju međusobno. Također, zadarski dekan je kulturan i mladi covjek, a ne starci, nekulturni, narcisoidni razbojnici i lopovi kao u rijeci Serđo Kos i splitu koji izbjegava hrvatsko pravosuđe frane Mitrovic. Zar takvima trebamo dati nas novac!
Jedna vrlo bitna informacija za nas pomorce je da studij kosta 65000 kuna i u Zadru necemo imati dodatnih troskova (knjige, repeticije, tomasevice, dvornike, orsulice, zecove, kosove i njime slicne, kojima nikad dosta para...).
Sretan sam napokon da nam netko u hrvatskoj zeli pomoci, a ne samo uzeti lovu, a to sam upravo osjetio u Zadru, te mislim da su oni jedno svjetlo na kraju tunela u hrvatskom pomorstvu i nadajmo se da ce tako i ostati.

Pa ako je ovo tako kako kazes pomorci ce vjerujem prepoznat tu ljudsku stranu i uvid tko im pruza ruku pomoci i tko im zeli biti istinski saveznik,a brojnost prijava ce bit najbolji pokazatelj sto misle o pojedinim institucijama.
Recimo po meni je katastrofa sto ja nogom nisam krocio na pomorski fakultet u Splitu nakon sto sam diplomirao. To sve govori o toj instituciji i ljudima koji u njoj rade.Cast iznimkama. A vjerujem da bi oni debelo profitirali time da odrzavaju kontakt sa svojim bivsim studentima. Medjutim to im ocito nije u interesu.

....gospod. Gordan Krstulović, član izvršnog odbora Udruge pomorskih strojara.

Ako je ovo gospodin molim da me se ubuduce oslovljava sa jebivjetar. Naime ne zelim da me se stavlja u isti kos sa ovakvim gospodinom.

Last edited:
Tu?žno je isto s moje strane od kada sam upisao visu pomorsku u ST, da sam morao stalno placati harace raznih tipova i nazalost nisam imao 2400 EUR da platim matematiku i ostavio sam studij. Oni ne razumiju da na??a plaća nije tolika da mozemo normalno ?živit i servisirat obitelj, a kamoli plaćati, ne??to ??to se u normalnom svijetu ne plaća.
Moga si ic na repeticije u dr.Radica Jovanovica kao i vecina studenata. Prosa bi sve ispite garantirano (osim ako nisi telac) i ne bi ostavia nista ni Tomasovicu, ni Jurisicu, Orsulicu i ostalima.

Radic Jovanovic

Radic Jovanovic

Al taj profesor s dva prezimena radi besplatno!!!
Javi mi njegov broj telefona, ako je jos ziv. Hvala.

@servantes

Zaboravio si reci, da je Zadarski program prvi prosa Senat, dakle sluzbeno prikazan kao Vazeci Studijski Program

A sto se tice Manija, e tu se kolega @servantes nemojte zalicati, jer neznam ni tko ste ni sto ste, ali do jedan od nas koje ja znam u UPH-u i na forumu, trebaju jos dosta "kumpira na slano" poisti da bi dosegli 20% onoga sto je kolega Mani postiga, tako da ovo nije tema za prozivanje tko zna ili tko nezna pomorce. :uzdravlje

Ako je ovo gospodin molim da me se ubuduce oslovljava sa jebivjetar. Naime ne zelim da me se stavlja u isti kos sa ovakvim gospodinom.

@to je vi??e diplomatski, netriba?? se odma nervirat na mene.
Roje i Krstulović su rekli da je tečaj za njih lo??e rije??enje, jer tvrde da je preskup, kazali su da pomorci koji budu tamo i??li očito su bili lo??i đaci u srednjoj pomorskoj, te da neviruju da će se ovakav staromodan i preop??iran program mo?že proč u 6 miseci i da će to trajat puno du?že s obzirom da će ljudi morat ić na repeticije i sl. Rekli su i da je za pomorce najbolje čekat da Hrvatska uđe u EU, pa da će se onda vi??e isplatiti ovakve pomorske tečajeve polazit vanka, a doma će se morat priznat, po sili EU-a. Na?žalost, svoj pridlog nisu ponovili u javnosti. Mo?žda nije bilo ni vrimena, neznan?
Toliko o tome.

Ne razlika izmedju kap.Roje i ove seljacine je otprilike nebo-zemlja.Nasli su se na istoj strani samo iz razloga sto kap.Roje koji je na strani pomoraca zastupa tezu da je ovo preskupo pa je time lose,dok ovaj drugi samoprozvani genije strojarstva ocito kao i uvijek gleda samo svoj interes.

Ne razlika izmedju kap.Roje i ove seljacine je otprilike nebo-zemlja.Nasli su se na istoj strani samo iz razloga sto kap.Roje koji je na strani pomoraca zastupa tezu da je ovo preskupo pa je time lose,dok ovaj drugi samoprozvani genije strojarstva ocito kao i uvijek gleda samo svoj interes.

@istina je. Krstulović je i reka da su njihove udruge skupa gurale onaj prijedlog Udruge pomorskih kapetana, koji je u suštini bija vrlo dobar i na tragu prijedloga UPH. Međutim, ja se zbilja nesićan koji su prijedlog dali ovi iz Udruge pomorskih strojara i uz sav trud ne mogu ga nigdi nać. Pogotovo ča nisu bili na prva dva sastanka u Zagrebu.

@istina je. Krstulović je i reka da su njihove udruge skupa gurale onaj prijedlog Udruge pomorskih kapetana, koji je u su??tini bija vrlo dobar i na tragu prijedloga UPH. Međutim, ja se zbilja nesićan koji su prijedlog dali ovi iz Udruge pomorskih strojara i uz sav trud ne mogu ga nigdi nać. Pogotovo ča nisu bili na prva dva sastanka u Zagrebu.

KOliko god svi u Hrvatskoj pokusavaju sad ovaj poseban program pripisati sebi svi koji su barem malo informirani znaju da to nije istina jer je cak i Babic rekao da je ovo UPH prijedlog i da se UPH izborio za ovo.

To sta druge Udruge su bile za to na tome im svaka cast ali trebao je netko pokrenuti taj '''kotacic''a to je napravila UPH. Stoga neka nas kao clanove UPH ne dira to sta se neki ljudi po Hrvatskoj tucu sakom u prsa i govore da je to njihov uspjeh jer svaki HR pomorac ce shvatiti da je to uspjeh za sve pomorce da imaju neki ovakav put do odlaska na najvise pozicije. Stoga pravda i istina uvik izadu na vidjelo mada ponavljam da netriba nikome smetati sta neko zeli sebi priskrbiti i ono sta nije napravio jer svak onaj koga interesira ce saznati ko je zasluzan za Poseban program :uzdravlje

@Guc, Crta Zara, i ostali iz Zadra,

Ja odlazim sutra put Angole, pa bi molio da netko od vas, ukoliko treba, umisto mene skoci do Sveucilista u Zadru i obavjestava svekoliko pucanstvo potrebnim informacijama, ja cu bit jos veceras na stranicama a onda dok se ne skucim na brodu, neznam kad cu se opet javiti.

Hvala,

Casper

Ja odlazim sutra put Angole, pa bi molio da netko od vas, ukoliko treba, umisto mene skoci do Sveucilista u Zadru i obavjestava svekoliko pucanstvo potrebnim informacijama, ja cu bit jos veceras na stranicama a onda dok se ne skucim na brodu, neznam kad cu se opet javiti.

Hvala,

Casper

Ovi su neozbiljni, zovi Grdovića...

Hvala,

Casper
Ne brini.Gdjicu Voditeljicu cu posjecivat bar jedanput sedmicno,a izvjestaji se bit polovicni.

Hvala,

Casper

Bravo Casper za pohvalu trud i cili ovajthread.
Sritan put na brod i cujemo se :uzdravlje

nɾıɹoƃǝʇɐʞ nsɐu ɐz sɐq ǝuıɹq ǝu ɐɔıɾpƃ ɐp ıuǝɯ ǝs ıuıɔ
ɔnƃ@

˙ɯǝɾuɐʌoʇs s ǝs ɯızǝɾlıq

'ıɔnɾɐʌɐpǝɾsıɹd ǝuıpodsoƃ@

Hvala,

Casper

Sritan put casper i brzo nam dodi nazad....jutros sam bio do Sveucilista....ima dovoljan broj prijavaljenih kandidata ali nema bas kandidata koji dolazu na upis...UPISI TRAJU OD 01.03.2011 do 10.03.2011...pa bi molio da se zainteresirani upisu do gore navedenog datuma da mozemo poceti s prvom grupom 14.03!!! Zakazujem sljedeci posjet Sveucilistu u ponediljak :uzdravlje

Riba,
Da li krecu sa prvom grupom samo oni koji se upisu od 01.03.-10.03?
Zna li se sto za kasnije,ja naprimjer dolazim doma 21.03.i zelio bi krenuti od 01.04.bar misec dana jer sam na offshoru pa kasnije kako budem doma.
Da li se moram upisati do 10.03.ili ce biti drugi datumi za upisi koji namjeravaju krenuti kasnije/
pozdrav
Gene

edi,jebate,citaj od pocetka,sve ti pise,ali da ti olaksan,je,bice valjda 4 puta godisnje upis koliko san ja razumija,i ima opcija 6x,tj.,misec brod,misec to,ekoflex kombinacija,prije ti sve pise ako san falija

A jebi ga Kokolo citao od p[ocetka ali nisam vidio da pise upis 4 puta godisnje provjeriti cu enyway hvala na informaciji. Hoces li ti u ovu borbu ili ces polako polagano kao do sada?

Back