Zadnji vitar nas je pomeja sa bulka, offshorea a sljedeci ce sa LNGa upravo zbog ovih plati pa nosi papira. Ne mozemo konkurirat skolovanijim nacijama sa 5 g. faksa. "Brzi i zestoki" politika moga mister Vitra i njegovih Sasa je kratkoga daha. A nista, gustajte dok traje. Vidit cu sta je ostalo za 10 g.
uz duzno postovanje govoris gluposti..
istina je da na brzom skolovanju dosta svita dobije papir koji ga nebi smili imat
ali sta mislis da puno njih s skolom isto tako nije u levelu ovih gore
drugi problem su prvi,osobno znam puno ljudi koje ne interesira pozicija mastera ili upravnika vec prvi a oni to ne mogu imat bez vise skole
nas je pomeo standard i oholost zapovijednog kadra(sad se vracamo na ono ljudi s skolom na poziciji na kojoj nebi smjeli biti)
davno na kontenjeru dosao je prvi nas master na njemca(njemci su starili nisu vise dolazili,stavili su par filipa za mastere i probali s nasima)
covijek je narucio odma privatnu provistu gledao kako ubrat marku mive
a on je 2000 dosao na 9300DM place ,normalno glavni u bremenu je probia i potira ga (svi znamo da njemac broji i kokosije nogice koliko salje na prvistu) posli toga nismo imali mikad vise svog matera samo kapo i struja
na kraju ostali su njemci i filipi materi
filip master je imao 2001 4750usd nasi kapi koji su pizali su imali 9300DM
sad rec da ovi nije valja jer je ima skolu ili nije ima totalna glupost...
place koje bulk moze dat za vecinu nasih pomoraca su nedovoljne ili prva stepenica
ljudi posli idu dalje ,tesko je nac posadu za taj brod
je s prvim boljim vitrom sve ce ic s bulka za vise soldi i bolje poslove a firma ce trazit ljude
dok ce mali zuti radit i biti sretni i u redu bit ceta dzaka za uskocit..
zainteresiralo me ETO kako ga drugi dobivaju i primjetio sam da Danci ga daju strojarima koji imaju
zavrsenu marine akademiju posli 1978godine kod nas ako si zavrsio visu marine struju 2005g nije dobro jer nije po stcw pa ides u skolu da nekome platis..
tako zbilja mislim da tvoja izjava ne stoji