Pitanje za Offshore

ja san ga odjeba,ali ko oce na offshore prominit,triba koji put izist i malo sranja,ne bas toliko koliko se tebi desilo,puno manje,jesu li bar platili

odgovor

odgovor

ja san ga odjeba,ali ko oce na offshore prominit,triba koji put izist i malo sranja,ne bas toliko koliko se tebi desilo,puno manje,jesu li bar platili

A nisu jos sve,al barba-irac mi je da email adrese od fugra,to je norveska kompanija za koju oni rade,i reka mi je da se njima obratim,jer oni nece bit sritni kad cuju da ovi ne placaju.Ma da ti kazem iskreno,tek dolazim sebi,nisam razmislja o parama,samo kako se izvuc od tamo,a i to sam jedva uspia jer nisam ima HUWET licencu,al sad je najvaznije da je to iza mene...bit ce bolje iduci put,gore ne moze,hah'sigurno!!!!
Pozdrav!!!

A nisu jos sve,al barba-irac mi je da email adrese od fugra,to je norveska kompanija za koju oni rade,i reka mi je da se njima obratim,jer oni nece bit sritni kad cuju da ovi ne placaju.Ma da ti kazem iskreno,tek dolazim sebi,nisam razmislja o parama,samo kako se izvuc od tamo,a i to sam jedva uspia jer nisam ima HUWET licencu,al sad je najvaznije da je to iza mene...bit ce bolje iduci put,gore ne moze,hah'sigurno!!!!
Pozdrav!!!

ma daj reci mi jesi ti to bija u nigeriji?i to na suport nekom seizmiku kazes jel se mozda zove geo pacifik i sta ga prati guard merlin??
uvik bi prolazija kraj njih i zvali bi me ka da dam 5nm cpa....

hah

hah

ma daj reci mi jesi ti to bija u nigeriji?i to na suport nekom seizmiku kazes jel se mozda zove geo pacifik i sta ga prati guard merlin??
uvik bi prolazija kraj njih i zvali bi me ka da dam 5nm cpa....

je bas taj,capall oir,al nisam te ja zva,barba je zva.Ti si bourbon115,tako nesto?

@vega39
Ne znam da li si primjetio onaj post je napisan 30.9.2009. Znaci prije godinu i po. Ja se ne bi zacudija da firma vise ne postoji,a ne da ne krcaju kadete.

je bas taj,capall oir,al nisam te ja zva,barba je zva.Ti si bourbon115,tako nesto?

ja sam na bl 216 i uvik bi naletija na vas izmedju serpentine i odudu fielda taman kad skrecem onda vi i tako svaki put u isto vrime :))))
jesi ti bija bas na tom velikom sta vuce kabele ili na one manje sta ga prate?
jesu oficiri hrvati i jel su svi priko ryana?ja cesto dobivam ponude od toga tewarija al sve u nord sea i svaki put ga odjeben....al isa bi kad nebi ima di ic!:rolleyes:

Pozdrav

Pozdrav

ja sam na bl 216 i uvik bi naletija na vas izmedju serpentine i odudu fielda taman kad skrecem onda vi i tako svaki put u isto vrime :))))
jesi ti bija bas na tom velikom sta vuce kabele ili na one manje sta ga prate?
jesu oficiri hrvati i jel su svi priko ryana?ja cesto dobivam ponude od toga tewarija al sve u nord sea i svaki put ga odjeben....al isa bi kad nebi ima di ic!:rolleyes:

Ja sam bia na manjem brodu,ka chaise boat za neke irce,ma Boze sacuvaj!!Mi smo mu osiguravali put-tirali kanue...Na velikom brodu sta trazi naftu'vuce kabele je raj,iskrca sam se s njima,imaju strasno velike place i oni nemaju veze sa tedwriom,ma niko nema tamo veze s njim,on krca na puno firmi,al nema veze sa velikim brodom.Posada-20 nacinalnosti..poljaci,norvezani,amerikanci,filipi...Na mom brodu su bila 3 irca,rus i ja.Ovaj posa sta rade oficiri na ovome brodu di sam ja bia je jako lagan,nema porata,nema papira,nema nicega,al jeb.. ti takav posa kad nemas uvjete za zivit!Ja se ne mogu puno pravit pametan,ovo mi je bia treci brod u zivotu=prvi ko kadet,al ljudi sta su bili sa mnom,imaju po 30 godina mora i govore da im je ovo bia najtezi ugovor!!Ja se nadam da ce tedwari ovaj put nesto bolje nac,nadam se al nada je kurv..
POZDRAV!!

Ja sam bia na manjem brodu,ka chaise boat za neke irce,ma Boze sacuvaj!!Mi smo mu osiguravali put-tirali kanue...Na velikom brodu sta trazi naftu'vuce kabele je raj,iskrca sam se s njima,imaju strasno velike place i oni nemaju veze sa tedwriom,ma niko nema tamo veze s njim,on krca na puno firmi,al nema veze sa velikim brodom.Posada-20 nacinalnosti..poljaci,norvezani,amerikanci,filipi...Na mom brodu su bila 3 irca,rus i ja.Ovaj posa sta rade oficiri na ovome brodu di sam ja bia je jako lagan,nema porata,nema papira,nema nicega,al jeb.. ti takav posa kad nemas uvjete za zivit!Ja se ne mogu puno pravit pametan,ovo mi je bia treci brod u zivotu=prvi ko kadet,al ljudi sta su bili sa mnom,imaju po 30 godina mora i govore da im je ovo bia najtezi ugovor!!Ja se nadam da ce tedwari ovaj put nesto bolje nac,nadam se al nada je kurv..
POZDRAV!!

aha sad znan koji brod to ste vi sta flesate sa search lightom i tirate ribare ;) ajde prosa si to jaci si psihicki posli tog ugovora jebi ga ima uspona i padova bit ce bolje mozda ti namisti sta bolje ,sritno i pozdrav

Od 6.mjeseca i oni imaju Kongsberga. Ja sam kod njih radio DP, i basic i advanced, a i HUET i nije bilo lo??e. Na advanced-u sam ima sriće bilo nas je samo 2 pa smo imali ??anse raditi cile vje?žbe sami bez minjanja.

seismic vessels

seismic vessels

Bok,

Zavrsila sam meteorologiju na Geofizickom u Zg-u, s nekim osnovama seizmologije. Prijavila bih se na rad na seismic vessels brodovima kao seizmolog tipa 5/5 tjedana. Imam par pitanja.

1. Zena sam - prednost/mana/nebitno?!
2. Kad napisu 400$/po danu - dal se to odnosi samo na vrijeme provedeno na brodu (npr. 100/100 dana - dal je to onda 40 000$ ili 80 000 )?
3. Ili kad napisu 60 000$ godisnje...to je s ukljucenim vremenom na brodu i doma?
4. Kolika je otprilike lova za pocetnika?

Bilo bi mi puno draze kada bi postojalo nesto slicno za meteorologa/oceanografa, pa ak ima tko kakvu info. volila bi da podijeli!!!

Sta se onda ne prijavis u geofizike za posal?

400$ sigurno neces dobit odma, triba se uznojit za to koju godinicu a to zavisi kakvi ti je ugovor. kad bi pogadja reka bi samo na brodu

ako pise godisnje onda bi sa fakulteton to i sama tribala svatit

lova za pocetnika je mala, opet zavisi iz kojega kantuna gledas

BTW, imas li kakvoga iskustva ili bi ti dosla u offshore na lipe oci?

to sta si zensko nije ni prednost ni mana danas. ako ti ne smeta more, klaustrofobija, zivot u kabini velicine zahoda koju dilis sa nekim, hrana sumnjive kvalitete, vise sidit u avionu nego doma onda je ovo prava stvar za tebe

Hvala na komentaru!

Vezano za ono sto sam cula u geofizici vecinom rade muskarci, radi se na kopnu i nisam seizmolog al cu se raspitat dal se sta promijenilo.

Ovo je mi se svidilo iz razloga sto je 5/5 tjedana jer mi tak odgovara i sto se mogu zaradit dobre pare. Tu di sad radim mogu dobit cir na zelucu i odumiranje mozga i ne mogu platit da mi to poprave. Volim more i sve vezano uz njega!

Jasno mi je da moram proc obuku od par mjeseci pa ne znam dal je to placeno il se placa?

Dosla bi na lipe zelene oci jer da imam iskustva ne bi tu ispitivala kako da se pojavim i sto mogu ocekivat!!:confused:

Znaci idem zbog para i avanture, ali imam dobar zivot i dobre ljude oko sebe kojih se mogu odrec na mjesec-dva dana najvise!

Vec sam vise od 2 desetljeca po morima.
Na dobrom sam putu da dobijem cir,a mozak mi je vec davno odumra i nema tih para koji ce ga popravit.

evo ti je guc napisa cv vecine ovde, samo se godine razlikuju.

zelene oci, sta se mene tice odma bi posal dobila

i na moru su vecina muski i oni koji mislu da su takvi

trening ti se placa puna dnevnica u vecini kompanija, negdi malo manje. ne virujen da ce te iko poslat na trening a da nisi na placi. jedino mi pada na pamet jedan domaci management ali ne virujen da se bavu onim sta tebe zanima

to more koje ti volis nije isto more na kojen bi tila radit, kad gledas jugo sa ponistre nije u potpunosti isto kao gledat sa bande sa glavon okrenuton put doli i zvjezdicama u ocima

para ces imat, avanture i ne bas. avantura je ukrcat se u nigeriji bez sitnih dolara i doceka na aerodromu sta ti ne bi pozelija

moras bit spremna posjecivat i mista di ni pasa ne bi pustija na ulicu samoga, pogotovo kad mrak padne

nemoj mislit da san protiv tebe, samo svati da je to sta si cula daleko od istine. procitaj malo price na portalu i po forumu pa razmisli ponovo. ako i onda budes sigurna onda sritno, pomocemo koliko budemo mogli

Ja sam se odlucila ili odlucio (kakogod) i spremna sam se odvazit na taj pothvat...pa vas lijepo molim informacije!

Back