Kako do tankerskog iskustva??

jurassik

New member
Pozdrav dobri ljudi!

Terco sam u makini na Bulka.Imam tanker familiarization.Svi traže to neko jebeno tankersko iskustvo pri prelasku sa kompanije na kompaniju i nemoguće je upast kaže mi dosta njih iskusnih.Trebalo bi počet sa nekim manjim tankerima kažu svi...e sad koje su to kompanije sa manjim tankerima ili ovi koji voze sokove,vodu možda.....ko krca na njih u ljepoj naÅ¡oj i jadnoj???

Hvala i živili :uzdravlje

Pozdrav dobri ljudi!

Terco sam u makini na Bulka.Imam tanker familiarization.Svi traže to neko jebeno tankersko iskustvo pri prelasku sa kompanije na kompaniju i nemoguće je upast kaže mi dosta njih iskusnih.Trebalo bi počet sa nekim manjim tankerima kažu svi...e sad koje su to kompanije sa manjim tankerima ili ovi koji voze sokove,vodu možda.....ko krca na njih u ljepoj naÅ¡oj i jadnoj???

Hvala i živili :uzdravlje
Probaj cb rijeka i dinamarin rijeka

Jesi kontaktira Uljanik plovidbu? Imaju 5 bulkova i 5 tankera, firma je u problemima, nesto place kasnu ali za skupiti iskustvo isplati se riskirati.

Last edited:
vataj ove firme "nizeg" standarda di uvik fali ljudi, za jedan dva broda ces prozivit a skupit ces toliko cijenjeno iskustvo,
uljanik, tpz, trazi grege po interentu, talijane i tako to..

Terco sam u makini na Bulka.Imam tanker familiarization.Svi traže to neko jebeno tankersko iskustvo..,

To naÅ¡i majmuni da prostiÅ¡ seru jer drugo niÅ¡ta niti ne znadu nego srati! Pa nije terzo makinje ko' ćif kuverte pa da mora znati, ne znam Å¡to! Ja sam bio na LPG tankeru, na kemikal tankeru i na onoj bižuterijskoj kompaniji koja privaža sokove i ne vidim razlike u pogledu posla za trećeg makinje u odnosu na bulkere!

Tako je meni jedan pametovao da treba za kontejneraÅ¡e biti lumen i kada sam se ubacio na tu kompaniju bez njegove pomoći uputili me kod njega da mi napravi ugovor i kartu.., dolazim ponovo kod njega, a on nije znao da su me njegovi primili i kaže: "ti si ono već bio kod mene.., Å¡ta je ono bilo.., malo iskustva.., aaaaa?"

Ja na to "nu jarane da li si ti dobio depeÅ¡u da ja sutra trebam ići na brod..,"

A on na to: "šta, šta.., štaa, kakav brod?!"

Sve su to odvratna govna.., izuzetaka je malo.

Last edited:
Svar je matrixa, Gavro.
Pogotovo na boljim kompanijama, dje ti nece ni cv pogledat ako nemas ko 3e minimum 12mj navigacije u ranku.
Bez uvrede, al oces reci da bi 3e s bulka, kontejnera ili cega slicno znao uputit i.g, sredit troubleshooting, radit sa i oko turbogeneratora, ekonomajzera i slicnih drangulija? Odmah i sada.
Sve se to da nauciti u odredjeno vrijeme, daleko od toga da se razumjemo.

Svar je matrixa, Gavro.

Jest, postoji taj matrix koji spominjeÅ¡.., međutim, na zadnjem kemikal tankeru imali smo najmanje deset inpekcija npr. promjena registra, promjena zastave, kemikal pool, port state, US coast guard itd. Zbog matrixa je US coast guard poslao doma kapa zato jer je imao manje iskustva na takvom brodu od prvog makinje. Za trećeg makinje nitko nikada nije niti upitao da li uopće postoji na brodu..,

A Å¡to se tiče IG upućivanja, to je zadatak bio prvog makinje i kapa koliko se sjećam, a treći nije niti znao gdje se postrojenje nalazi. Zapravo, bila je i moja dužnost provjeravati s njima kojekakve alarme po safety check listi periodično. Imali smo i inert gas generator i nitrogen generator, a pumping system je bio Framo.., čak su meni uvalili da testiram kojekakve alarme po tankovima koje na nekim brodovima obavlja prvi kuverte.., i tako.

Sve je to za ljude.., i nikakve nema mudrosti oko toga, kad dođeÅ¡ na brod uhvatiÅ¡ se prvi mjesec instrukcija i udri. Ja sam imao sreću da sam imao kapa Turčina.., najbolji kapo kojeg sam sreo po brodovima, Vulkan se zvao, iz Izmira. Znao je elektroniku bolje od mene X puta, a nisam ni ja baÅ¡ neznalica!

Last edited:
Pa nije terzo makinje ko' ćif kuverte pa da mora znati, ne znam Å¡to! Ja sam bio na LPG tankeru, na kemikal tankeru i na onoj bižuterijskoj kompaniji koja privaža sokove i ne vidim razlike u pogledu posla za trećeg makinje u odnosu na bulkere

Samo ne mozes uspoređivat juice carriere i klasicne tankere. đuseri su brodovi specijalne izvedbe/namjene, tehnoloski skupi i dobro opremljeni, u svijetu ima samo 10 unita ovakve gradnje.

Od opreme sta ih se moze povezivat sa oil tankerima ima samo nitrogen inert gas sistem (bez generatora) i CIP sistem. Cargo sistem i tankovi su potpuno drugacije izvedeni. I da mu nesto moze pomoc za prebacit se na tankere generalno ne moze i jbg.

Last edited:
Samo ne mozes uspoređivat juice carriere i klasicne tankere. đuseri su brodovi specijalne izvedbe/namjene, tehnoloski skupi i dobro opremljeni, u svijetu ima samo 10 unita ovakve gradnje.

Ajde Ico ne zayebavaj.., na tim brodovima navigaje časnička bižuterija. Ne znaju ni svjetla na mostu upaliti, a kamoli pumpu za iskrcaj tereta! Balan ja napravio vijađ oko svita na Blossoma dok si ti joÅ¡ bio u vrtiću.., zagadili smo sve oceane gorivom, a u santinama ispod tankova ima metar soka koji je iscurio.., morao sam roniti ako bih iÅ¡ao popraviti neki sensor. Da nije bija noÅ¡tromo iskustvenjak potopili bi se..,

Zaboravi one palomaće i njihove CIP priče.., neka odu na neki moderni DP brod pa neka unovče svoje znanje, odnosno blejanje.., bee bee beee...

Jebenija je pozicija svakog člana posade na kemikalcu nego na juice tankeru X puta, a da ne govorim o LPG i drugim tankerima.

Pusti pizdarije.., imal' šta od onih stvari :D

Zbog matrixa je US coast guard poslao doma kapa zato jer je imao manje iskustva na takvom brodu od prvog makinje. Za trećeg makinje nitko nikada nije niti upitao da li uopće postoji na brodu..,

Vetting inspektori se prvo naloze na matrix seniora, to stoji i tu ne smije biti greske.
Druga je prica sto pojedina kompanija zahtjeva od svojih casnika i potencijalnih kandidata koji se oce zaposliti.
Takodje, top charteri trazu uvid u full casnicki matrix i imaju zahtjeve. Jos jedna sitnica koja moze prevagnuti oce li firmu x i brod xy uzet pod charter ili firmu z i brod zy.

Cijela ova prica se poostrila ima par zadnjih godina...

@Gavran

Marko ne govorim tko navigaje tamo nego razliku između tih brodova, posto je tema tankersko iskustvo. . Ne mozes reci da je junior sa bulka, reefera, juice carriera itd spreman odmah ici na crudasa, lpg, lng-a itd.
I brate bilo mi je 100puta bolje na juice carrierima nego na drugim brodovima. Druga je stvar međuljudski odnosi i los management a to nije tema sad.

Moze ici na chemicala, tamo mu je makinja i duty vise manje isti. Al meni je taj chemical qurac bez uvrede drugim kolegama. Bolju sam makinju ima na bulka RT flex (bez bregaste) nego na novoj kemiji stara japanska gradnja, manual sistem i qurac akomodacija.

Last edited:
@Gavran
Al meni je taj chemical qurac bez uvrede drugim kolegama. Bolju sam makinju ima na bulka RT flex (bez bregaste) nego na novoj kemiji stara japanska gradnja, manual sistem i qurac akomodacija.

Aj.., aj.., da si osta tamo kod Leonie moga si do sada biti prvi makinje.., a ti ne slušaš savjete!

;)

Očito si bio na berketa gdje se rade novi brodovi tehnoloÅ¡ki zaostali jer je japancima to ok, ali imaju sada i te flexsove ma sve je to isti k.... za strojare je to sve isto bio sam i ja na bulku, tamo smo puno viÅ¡e radili.a taj IGG napričali su o tome kao da je space shuttle a u stvari vrlo jednostavna stvar i pizdarija samo Å¡to svak svoj poso diže u nebesa.ako možeÅ¡ Å¡porkaj negdje matrikulu na tri mjeseca da možeÅ¡ polagati advance, probaj kod kende tamo su ti većina hrvata!

Očito si bio na berketa gdje se rade novi brodovi tehnoloÅ¡ki zaostali jer je japancima to ok, ali imaju sada i te flexsove ma sve je to isti k.... za strojare je to sve isto bio sam i ja na bulku, tamo smo puno viÅ¡e radili.a taj IGG napričali su o tome kao da je space shuttle a u stvari vrlo jednostavna stvar i pizdarija samo Å¡to svak svoj poso diže u nebesa.ako možeÅ¡ Å¡porkaj negdje matrikulu na tri mjeseca da možeÅ¡ polagati advance, probaj kod kende tamo su ti većina hrvata!

Trebo bi skoro poć na Royala,neka me tamo neko vrijeme pa se nadam da ću otamo lakÅ¡e na druge bande....offshore ili tankere,nadam se.
Kenda?? koji su to? pozz

To naši majmuni da prostiš seru jer drugo ništa niti ne znadu nego srati!

Mene je tip zva na bulkera,a prije sam bia na kontenjeru. Pazi ovo, ponudi mi posa da bi me sutradan zva i reka da neman iskustva, da su dizalice ovo, da su ono, nebi da je space shuttle-
Drugi me zva iz tankerske da bi li iÅ¡a na bulka ka struja. Aj može i dogovorimo se da dodem do njih. Dodem tamo kad mi počme prodavat priče da je to jako složen sustav, da mi triba masu iskustva i ako bi prista da odem 2-4 ugovora ko asistent, zatim nakon par godina ako budem na bulkeru dobar da idem na tankere....
Treći tip me zove da bi li iÅ¡a na kontenjera. Kazem da bi i onda upadne sa pričom da moze ali ka asistent ugovor dva dok ne naučim brod. Kažem mu da sam bia na kontenjeru i u dry docku itd da mi je dovoljno misec - dva dok povatam Å¡ta mi triba... Ma kakvi.

Sve naÅ¡a ekipa. Al neka bolje da me niko od njih nije primia jer sam spletom okolnosti dospia na kratak ugovor na kruzeru i par dana nakon Å¡ta san doÅ¡a doma dobia posal na Royala ka treći struja.

Eto skužajte na offtopicu ali sam mora podilit iskustvo sa našim agentima.

Back