Helicopter Landing Officer tečaj

morski_pas

New member
Kolege sa subsea I DSV flote, ako netko zna koliko posjedovanje ovog papira može pomoći pri zapoÅ¡ljavanju na subsea support/DSV/ROV support brodovima,osobito za nas bez iskustva na ovim tipovima brodova?

tečaj je nekih 700 GBP + popratni troÅ¡kovi...

hvala

Kolege sa subsea I DSV flote, ako netko zna koliko posjedovanje ovog papira može pomoći pri zapoÅ¡ljavanju na subsea support/DSV/ROV support brodovima,osobito za nas bez iskustva na ovim tipovima brodova?

hvala

Ne bas puno jer taj posao u 99% slucajeva obavljaju Bosun i Crane Op. Tecaj je prilicno zahtjevan, nemozes dobiti HLO u jedan put, treba ici bar 2 puta u Aberdeen i onda treba imati nekoliko desataka odradenih sletanja choopera pa onda se tek dobije HLO...uglavnom 3 ili 4 coursa je potrebno za odraditi, ako placas sam totalni gubitak para...naravno to nije cijela prica, svake 2 godine se mora obnavljati...

Rade ulozi novce u nesto pametnije, BOSIET, MIST, Medical...

hvala

Iz prve ruke- bija san u Houston na HLO tecaj. Smijurija teska. Tecaj trajao sat i pol i nakon toga imas 20 pitanja za odgovorit i dobijes HLO certifikat. Priznat skoro svugdi u svitu osim u Angoli. Cijena je bila nekih 180 USD. I sad posto nije priznat u Angoli, mora se ici u Aberdeen 3 puta. Prvi je HLO initial training i traje 3 dana. Drugi je Combined Fire team member, fire team leader HERTL koji traje 6 dana. Nakon toga ide se na brod jedan vijadj i onda kad se vratis ide se ponovo u Aberdeen 4 dana na zavrsni HLO tecaj. Tek nakon sva 3 obavljena, dobijes certifikat HLO koji vridi 2 godine. Cijena je (cini mi se) nesto vise od 3000 funti. Neka me neko ispravi ako grijesin.
Ne znan koliko to moze pomoc pri zaposljavanju ali i po meni je to puno novaca za dat pogotovo ako nemas nikakvog iskustva,

hvala kolege, I pretpostavljao sam da je HLO investicija li-la...

nego, čemu služi MIST, koliko taj kurs pomaže pri traženju posla?

BOSIET I DP sam već rijeÅ¡io....

hvala

do ćega je ovo pomorstvo doÅ¡lo pa da ce mo morati voziti avione i helihoptere.

Koliko koÅ¡ta tećaj pod nazivom: doticaj sa trećom vrstom :D:p

do ćega je ovo pomorstvo doÅ¡lo pa da ce mo morati voziti avione i helihoptere.

Koliko koÅ¡ta tećaj pod nazivom: doticaj sa trećom vrstom :D:p

jugolinija I ostale naše firme su odavno doživjele sudbinu jarac, mentalni sklopovi s istih firmi još uvijek valjda ne...

U vezi ovoga....ako neko ima taj brevet , naprijed....

HLO needed urgently

Hi there,

I am URGENTLY looking for someone with an HLO or HERTL cert to mob in UK asap for a 3 week job.

Rate is £350.00

Please only apply if have HLO or HERTL cert.

Please get in touch with CV and certs if interested and available.

Thanks!

Joanna.Stewart@etpm.co.uk

U vezi ovoga...taman odradija par tecajeva u Petrofac-Montrose kod Aberdeena

1.Offshore Emergency Response Combined Helideck & Team Member-2700 GBP
To su spojili dva u jedan i traje 6 dana

2. HLO initial training i traje 3 dana-900 GBP

Posli traze jos; HERTL-helicopter emergency response team leader-4 dana-1700 GBP
Helicopter refueling-1 dan-200 GBP
Dangerous goods awareness
I navodno jedan najtezi-CAA- civil aviation authority offshore operator (nesto ko telegrafista)-2 dana-300 GBP

Tek nakon toga dobije se HLO koji vridi 2 godine.
uglavnom velika investicija ako se ide sam a ko zna oce li ista pomoci za ukrcaj.
Ako firma placa, onda je druga prica....:o

Pozdrav ekipa,

Jel ima netko da je radio DGA dangerous goods awarness,
Moram ga rjesit sutra do navecer online, a nije bas jednostavan , ako ima ko kakve materijale u vezi ovog bio bih zahvalan ili ako se mogu nac na netu kakvi odgovori jos bolje, hvala

Back